Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki szeretnék lépni a családunk...

Ki szeretnék lépni a családunk vallásából. Nem merek. Lent+ (? )

Figyelt kérdés

A családunkban mindenki jehovatanuja.

Van egy kisöcsém, 6 éves, de őt is annak nevelik a szüleim. :(

Én decemberbe leszek 14 éves, és el tudom donteni, mit akarok. Ki szeretnék lépni ebből a vallásból. A következmények közül semmi se erdekel, csak az hogy edesanyam nagyon nagyon szigoru (ebbe most nem megyek bele, a lenyeg h kiabal, ver), es félek a reakciójától.

Amúgy hiszek Istenben, meg csomo dologban, amibe a csaladom, de ennek a vallasnak nem hiszek, nem ertek egyet sok dologgal. Régota akarom mar nagyon, hogy vegre szabad legyek, de nem merem elmondani. Nagyon félek. Mit tegyek?

2014. szept. 17. 18:34
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
80%

Egy vallást nem követni nem csak ellenkezve lehet. Lehet figyelmen kívül hagyni is. Például úgy hogy a rituálékon fizikailag jelen vagy (ha muszáj és nem tudsz jó kimentést kiötleni), de hogy lélekben, gondolatban mire figyelsz, nem látható. Ne hazudni tanulj meg, hanem szerepet játszani. A különbség az, hogy az utóbbi csak a szükséges mértékig tart és nem ártó szándékkal. Tudod, hogy még nincs kellő tapasztalatod a távolléthez, hát ott vagy, de közben végiggondolhatod a leckét, memoriterként megpróbálhatsz felidézni verseket, régi élményeket, vagy hogy útközben hány és milyen kapu mellett haladtál el. A fantázia végtelen.

Közben szép lassan megtanulod, miként mentsd ki magad egyre több helyről. Szakkör, sportkör, bármi értelmes tevékenység. Beiratkozhatsz direkt olyan helyre, ahol a foglakozások ütköznek. Kérj tanácsot a probléma magoldására a szüleidtől. Persze nem azt, hogy iratkozz ki. Szóval lassanként gördíts egyre több akadályt.

De nem szükséges azonnal és nyíltan, pláne dacból ellenkezni. Akkor a másik fél is azt teszi. Alkalmazkodni látszó embernek nehéz ám értelmesen ellentmondani. ha mégis, kilóg a lóláb. Az már nem szigorúság, hanem kényszerítés. Szabad azonban minden értelemben akkor leszel, ha önmagad lábára állsz, magad tartod el magadat.

2014. szept. 17. 18:50
 2/54 anonim ***** válasza:
83%
Amíg otthon laksz, nem sokat tehetsz, főleg ha anyukád ver is. Ezt nem tiltja a vallása?
2014. szept. 17. 18:51
 3/54 KZitus ***** válasza:
16%

1-es

Te most leckét adsz egy gyereknek, hogyan verje át a szüleit?

Nem inkább arra kellene ösztönöznöd, hogy űljön le velük és beszéljen őszintén az érzéseirőL, nehézségéről?, problémáiról?

Szerinted mit szól Isten a véleményedhez? Mert csak ez a lényeg!

2014. szept. 17. 18:54
 4/54 anonim ***** válasza:
83%

Zitus! Te nem tudsz olvasni?

A kislány nem mer beszélni az anyjával, mert az megveri!

Sőt! Azt is tudja, hogy nem engedné "kilépni". A Jehovisták nagyon bigottak.

2014. szept. 17. 19:19
 5/54 anonim ***** válasza:
86%

Végtelenül ostoba tanú! Elhiszem, hogy eszed semmi, de az aktuális förmedvény kiadványotokat olvasod, nem?

Abban pedig ez az urasítás áll nektek: “Tekintsd úgy kiközösített szeretteidet, mintha

Jehovah ölte volna meg őket és ne gyászold őket!”

Dögöljön meg mindegyik szemétláda, aki ezzel egyet ért! A kislány jogosan fél, mert az anyja nem azt fogja nézni, hogy a gyermeke, hanem azt, hogy a sátán emberei éppen mit parancsoltak neki. Szemétláda banda. Mindegyik, aki ebben él.

2014. szept. 17. 19:25
 6/54 anonim ***** válasza:
69%

"Szerinted mit szól Isten a véleményedhez? Mert csak ez a lényeg!"

És szerinted Jézus mit szólna a szektátokhoz? Mert ti nagyon szeretitek elhinni, hogy egyedül ti tudjátok az igazat, de szerintem ha Jézus újra eljönne a Földre, csak fogná a fejét, hogy egyesek mennyire kiforgatták a szavait, pusztán azért, hogy legyen egy kis penyójuk..Ráadásul mit is tehetne, ha kiabálnak vele, verik őt? Vagy te itt is a szülőnek adsz igazat?

2014. szept. 17. 19:32
 7/54 anonim ***** válasza:
39%

Nekem 14-évesen a szüleim messze nem mondtak meg semmit, mert nem hagytam és ha megütött volna, bizony mondom neked én visszaütöttem volna..:D

Mert egy gyerek sem mondhatja meg a szülőnek mit tegyen és egy szülő sem a gyerekének, ha ő nem akarja azt.

Sosem értettem ezt...nem ugorj a sárba, ne ülj a földre, ne csináld ezt meg azt...Kérdem én MIÉRT NE?

Mindig rühelltem azokat akik elfojtották saját gyermekük szabadságát.

és mi van apáddal? ő is ekkora gyökér?...

2014. szept. 17. 19:35
 8/54 anonim ***** válasza:
75%
Kedves 3-as, láttál már olyat, hogy egy erőszakos, elködösült agyú embert szelíd eszközökkel le lehet fegyverezni ?
2014. szept. 17. 19:37
 9/54 anonim ***** válasza:
25%
Te kérdező, bárki is vagy, mondhatsz amit akarsz. Jehova Tanúi nem ilyenek, én személy szerint 24 éve ismerem őket, 22 éve vagyok Tanú, de még egyetlenegy ilyen viselkedésű szülőt sem láttam! Azért ver, mert te őszintén akarsz beszélni vele ..., ugyan már. Aki így viselkedik, az pszichiátriára való, nem szülőnek! Az ilyen nem marad sokáig Tanú. Ha igaz a problémád és nem kamu a kérdés (még a Tanúk nevét sem tudod helyesen leírni), akkor talán kicsit részletesebben és korrektebben kellene fogalmaznod, mert így nagyon is provokációszagú ez a "kérdés".
2014. szept. 17. 19:38
 10/54 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező!

Isten haragszik ennek a vallásnak a hamis tanításaira.

18 éves korodig vagy amíg nem tudsz magadról gondot viselni, addig nem sokat tudsz tenni. Engedelmeskedned kell sajnos a szüleidnek. Jézus is ezt tette amikor eltűnt József és Mária elől.

2014. szept. 17. 19:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!