Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki szeretnék lépni a családunk...

Ki szeretnék lépni a családunk vallásából. Nem merek. Lent+ (? )

Figyelt kérdés

A családunkban mindenki jehovatanuja.

Van egy kisöcsém, 6 éves, de őt is annak nevelik a szüleim. :(

Én decemberbe leszek 14 éves, és el tudom donteni, mit akarok. Ki szeretnék lépni ebből a vallásból. A következmények közül semmi se erdekel, csak az hogy edesanyam nagyon nagyon szigoru (ebbe most nem megyek bele, a lenyeg h kiabal, ver), es félek a reakciójától.

Amúgy hiszek Istenben, meg csomo dologban, amibe a csaladom, de ennek a vallasnak nem hiszek, nem ertek egyet sok dologgal. Régota akarom mar nagyon, hogy vegre szabad legyek, de nem merem elmondani. Nagyon félek. Mit tegyek?

2014. szept. 17. 18:34
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
35%
Szia! Mar is szornyu hogy milyen valaszokat irtak a kerdesedre egyesek! Nekem is sok Jehovista van a csaladomban. Egyszeru, kedves, csendes emberek, ugyanis ennek a vallasnak az a lenyege. En ateista vagyok, megis nagyon szeretem azt, amilyen szeretetben, suerenysegben elnek. Nem hiszem, hogy olyan szornyu lehet anyukad. Tudod neha mindenki ideges! Ha majd felnott leszel, valts vallast de tiszteld, es szeresd oket hiszen ok a csaladod, vallastol fuggetlenul.
2014. szept. 17. 19:57
 12/54 anonim ***** válasza:
74%

Gyámügy/családsegítő, de csak a veréssel tudnak mit kezdeni. Gondolom nem akarsz kilépni a családból. Ha nem akkor várnod kell. Ha igen, akkor kérheted az intézetbe kerülést.

Amúgy a Jehova legnagyobb átverése az, hogy folyamatosan világvége dátumokat jelöl meg és azt hirdeti, hogy csak 144 ezren juthatnak a mennyországba. Ez még a nevetséges katolikus vallásnál is sokkal gázabb.

2014. szept. 17. 20:03
 13/54 anonim ***** válasza:
28%
Bár tudnád, hogy mi az hogy "világvége", de tartok tőle, hogy nem is cél ez neked! Csak akkor milyen alapon is osztod itt az észt?
2014. szept. 17. 20:12
 14/54 anonim ***** válasza:
67%

#9:

"Aki így viselkedik, az pszichiátriára való, nem szülőnek!"

Pontosan. A JT-k egy része valóban inkább a pszichiátriára lenne való, mintsem szülőnek.

#11:

"Nem hiszem, hogy olyan szornyu lehet anyukad."

Valóban nem olyan szörnyű az a szülő, aki azért veri a gyerekét, mert az nem akarja követni a vallását...

"Tudod neha mindenki ideges! "

És ez szerinted már elegendő ok is arra egy szülőnek, hogy verje a gyerekét? Mert szerintem nem.

2014. szept. 17. 21:09
 15/54 anonim ***** válasza:
69%

Kedves 14 éves lány... nem jó helyen keresed a tanácsot.

Itt senki sem ismeri a családi helyzetedet. Az egyik így mondja a másik úgy. Miért nem ülsz le szépen, a szüleiddel megbeszélni a dolgokat?

Ki fog téged iskoláztatni, etetni, öltöztetni? Tovább nevelni? Gondolod kedves lány, hogy talán azok közül valaki, aki felúszít itt téged a szüleid ellen?

Nekik van hol lakni, lehet hogy még öket is a "felnöttek" tartják el....de mi lesz veled? Talán nevelö intézetbe akarsz menni felnöttévállásodig?

Tudod, hogy Jehova Istennek nincs szüksége olyan imádókra, akik kényszerböl teszik.

Föleg kérlek ne hagyd magadat befolyásolni az olyan emberekkel, akik támadják a tanúkat, sok hazugságot, féligazságokat terjesztenek. Ezek neked nem fognak segíteni semmit sem. Csak úszítani tudnak...

Édesanyáddal ülj je, mond meg öszintén mi a problémád. Keress alkalmas pillanatot, amikor pihent lesz, és jókedvü, talán egy kirándulás alkalmavál, vagy ha beültök egy cukrászdába. De kérlek, ne truccosan, hanem okosan beszélj anyukáddal.

2014. szept. 18. 07:02
 16/54 anonim ***** válasza:
30%
Sceptic! Neked elegendő néhány hevenyészett sort olvasva véleményt és ítéletet mondani valakiről, akit NEM ISMERSZ?! Milyen inkorrekt hozzáállás ez? Mondjuk nem csodálkozom rajtad az eddigi válaszaidból ítélve.
2014. szept. 18. 08:21
 17/54 megfelelő ***** válasza:
65%
Közel sem vagyok benne biztos, hogy igaz-e a kérdés, vagy csak lejáratás akar lenni.
2014. szept. 18. 08:47
 18/54 homo ludensz ***** válasza:
Kíváncsi lennék mire menne itt néhány hozzászóló ha neki kellene leülni megbeszélni akár csak a kérdező szüleivel ezt a problémát. Az első mondat után leugatnának de ha intelligensebbek akkor csak megmosolyognának és rögvest nekifognának "jó útra" terelni hogy ne járj tévúton. Sokat beszélgettem a rendszeresen felkereső "térítővel" és én tiszteletben tartottam és tartom hogy ő Tanú és az ő szíve-joga hogy melyik úton jár de engedtessék már meg nekem hogy én is a magam útját járjam.Ezt meg sem hallják,de elvárják hogy mi őket végighallgassuk. A 14 éves gyermek ha felnő el fog távolodni a családjától s ezt mindenki megsínyli.
2014. szept. 18. 10:23
 19/54 anonim ***** válasza:
41%

1.

Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban; mert ez az igaz.

2.

Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (a mi az első parancsolat ígérettel).

3.

Hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életű légy e földön.

2014. szept. 18. 10:33
 20/54 Kései Sirató ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező! TE jelen pillanatban 13 éves vagy, kiskorú, tévedsz abban, hogy el tudod dönteni, mit akarsz. A szüleid joga, hogy milyen vallásúnak nevelnek. 14 évesen decemberben sem leszel nagykorú, az csupán 18 évesen fog bekövetkezni.

Édesanyádról írod, hogy ver? Miért, milyen viselkedésért szokott megverni? Nem vagyok Jehova tanúja, csupáén gyámügyes.. Szóval írd le légy szíves, hogy miléyen gyakran szokott megverni, milyen eszközzel és van-e a verésnek nyoma? HA csak egy legyintésről van szó, ami jelzés értékű, akkor azt ne nevezd verésnek. Pályafutásom során sokszor találkoztam ilyen félreértelmezésekkel. Ha azonban nyoma van a verésnek, akkor mutasd meg az iskolában az osztályfőnöknek, az ifjúságvédelmisnek és segíteni fognak neked. Attól , hogy kiskorú vagy, nem kell mindenképpen szenvedned. Lehet, hogy a szüleidnek az is elég lesz, ha elbeszélgetnek velük.

2014. szept. 18. 10:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!