Miert csak a muszlimok nem esznek disznohust ha egyszer a Biblia kijelenti hogy tilos?
A kereszténységben nincs étkezési tilalom. Jézus is megmondta, hogy
"Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert." Mt 15.11
Mondjuk én egyáltalán nem eszem húst, szóval nekem mindegy :-)
Utolsó, tudod hogy nekem is rosz tapasztalatom volt, amikor egy idöre abbahagytam NEM VALLÁSI okokból, csupán talán divatból a húsevést.
Szerencsére a fiamnak és a férjemnek normálisan föztem, sütöttem a húst, csak én nem ettem belöle. Én is sok zöldséggel gyümölccsel, meg egyébbel igyekeztem helyettesíteni. Egy néhány hónap után nagyon szédült a fejem, azt hittem a hátgerincemtöl, elmentem az orvoshoz, vért vettek, azonnal hivattak, hogy baj van a véremmel.
Szerencsére a második gyógyszer amit kaptam a szervezetem kezdte helyrehozni az elmaradottakat. Annyira kevés volt a vastartalom, meg mit tudom én még mi, hogy az orvos /egy idös doktor/ tanácsára ujra kezdtem enni a húst.
Hát Isten tudta, miért adta nekünk, hogy a húst együk.
Igaz az izraelitáknak meg volt néhány féle húsevés tiltva. pld. a disznóhús a nyúlhús. De ették a bárány, a kecske meg egyébb úgynevezett "tiszta" állatok húsát.
Például a disznóhús fogyasztása nagyon veszélyes volt egy melegebb területen az ókorban, amikor még nem volt hütöszekrény. Isten bölcs törvényt adott a népének.
Ma már nem vagyunk a Mózesi törvény alatt. Természetesen dönthetünk milyen hús megfelelö számunkra...szabad.
Érdekes vers van az 1.Timóteus 4 részében. Kiírom.
Tehát 1.Timóteus 4:1-4 "....az utolsó idökben némelyek elszakadnak a hittöl....akik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektöl való tartózkodást....mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendö, ha hálaadással élnek azzal".
Katy
Pardon, eltévesztettem a számot, talán a 10-re gondoltam
Katy
"Például a disznóhús fogyasztása nagyon veszélyes volt egy melegebb területen az ókorban, amikor még nem volt hütöszekrény. Isten bölcs törvényt adott a népének."
Aha, tehát a nyúl, a sas, a ló húsa romlandó, a bárány, a csirke, a kacsa nem romlandó?
Na igy mar ertem
Koszonom a valaszokat
Az idezett bibliai reszleteket ismertem csak eppen nem igy ertelmeztem mivek Jezus kihangsulyozta h nem azert jott h nem azert jott h barmit eltoroljon a vallasbol hanem csak emlrkeztetni az eltevejedetteket
De igy viszont ertelmet nyer h mi miert eszunk a "tiltolistarol" :)
Koszonom a valoszokat es valoban a kerdesre valaszoltatok.
Olyan rossz h barmely vallasi kerdesre nezel mindig van veszekedes :)
A beket terjesszetek ne a felesleges agressziot
...a belinkelt témához. Sajnos már annyira kapzsik az emberek, hogy nem érdekli öket, mi lesz a következménye tisztességtelen eljárásuknak. Teljesedik a jövendölés az utolsó napokkal kaocsolatban 2.Timóteus 3:1-5
Arról is hallottam, hogy a piros paprikához reszelt téglát tettek, hogy nagyobb legyen a súlya A süteményeket a szavatossági idö lejárta után adták el. Azt mondják, ha látnánk milyen olajban sütik a "finomságokat" amikre idönként kedvünk van, soha nem vennénk meg. A fagylalt sem állítólag sokszor nem olyan mint kéne lenni, és még tele E-vel.
No a levegö, ami szívunk, az is tele szennyezödéssel, a tenger amiböl a halat eszük túlszennyezett, a víz amit iszunk az sem tökéletes. Igaz ezt szigorúan ellenörzik, de már maga a klór, nem mindenkinek tesz jót. Egy ismerösöm tréfából egyszer azt mondta, ha egészséges akarsz maradni, ne egyél, ne igyál , föleg ne lélegezz..... hát igen a tökéletes egészség titka. Ez a mai világ....aztán a rengeteg rák betegség, az agy betegség, nevelhetetlen kisgyermekek
Katy
Kedves Mulder614 !
A Jehova tanúi tanítása szerint miért lehet most már (az új szövetség ) óta enni tisztátalan állatokat? Mi változott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!