Az Atyához imádkozni szabad, a Fiához tilos, vagy bálványimádás?
Válaszoljon Isten szava:
(János 16:23) . . .Bizony, bizony mondom nektek, bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben.
(János 15:16) . . .hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
Tehát Jézus azt mondja, hogy Istenhez kell imádkozni, Jézus nevében.
S nem azt, hogy Jézushoz kell imádkozni Isten nevében.
egyébként pedig imádkozhatsz Jézushoz, De mivel Jézus a közbenjáró Isten és emberek között, nem fog meghallgatni az atya, mert az imát hozzá kell intézni, a megváltó közben járásán keresztül
egy újabb féktelen lázítás a béke ellen hazugságokkal
(1Timóteusz 2:4-6) . . .. 5 Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus, 6 aki megfelelő váltságul adta magát mindenkiért — erről fognak tanúskodni a meghatározott időben.
S ahogy a vers mondja, lesz egy idő, amikor erről is tanúskodnak:
Hogy Isten és emberek között a megváltó a közvetítő, és nem Jézus a ima meghallgatója.
Mindegy, hogy kihez imádkozol, hiszem a Szentháromság egy egység, mindegyik része az isteni szeretet egy-egy megnyilvánulása.
De imádkozhatsz Máriához is, Szentekhez is.
Ahogy jól esik!
Szervusz
A fölöttem válaszolónak:
Szerinted Mátia, vagy valamelyik "szent" elmerné venni Istentől a jogot az ima maghallgatására? Ha Isten ezt a jogot Jézusnak sem adta át, miért gondolod, hogy a "szentek" megtehetik? Jézus minden angyalnál több hatalmat kapott Istentől, hiszen azt monja, hogy „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön.' Máté 28:17 De az ima meghallgatásának jogát Isten meghagyta magának.
Szerinted (még Istent is), lehet kényszeríteni Istent, hogy hallgassa meg az imánkat, ha azt úgy tesszük, hogy az számára bosszantó?, nem elfogadható?
Nem úgy kellene tennünk, ahogyan arra Jézus is tanított? Ti pedig így imádkozzatok: Máté 6:9-13
Isten mindent hall, mindegy, hogy kihez imádkozol.
És miért ne lehetne Máriához imádkozni? Hiszen van direkt neki szóló ima is.
Mindegy, hogy milyen formában imádkozol, Isten úgy is érzi, hogy te azt milyen szándékkal teszed.
Zitus, szerinted a "minden" szó mit jelent?? Mert szerintem magába foglal MINDENT. Jézus nem azt mondta, hogy Nekem adatott MAJDNEM minden hatalom az égben és a földön. vagy Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön, kivéve az ima meghallgatásának a jogát.
Ha minden neki adatott, akkor minden az övé.
Utolsó válaszoló, kérlek már igazán unalmas, ahogy állandóan az Örtoronyról beszélsz.
Képzeld el, hogy az utolsó aktuális szám, teljesen másról beszél. Nem erröl a témáról.
Nyisd már ki kérlek a szemedet és olvasd el mit írnak a felelök.
Sokszor kiírjuk a Károli fordításból te miattatok a Bibliai idézeteket, és már egyesek szidják Az Örtornyot.
Tudod mit, próbáld meg elolvasni Az Örtornyot, vagy az Ébredjeteket megtalálod ezen a címem. [link]
és kérlek próbáld meg kikeresni a Biblia verseket, akár a saját Bibliádban.
Lehet, hogy már lesz többször okod aggódani
Vidiripi
"Isten mindent hall, mindegy, hogy kihez imádkozol."
Ha mindegy hogy kihez imádkozol akkor a minta ima miért azzal kezdődik hogy: Máté 6:9 "Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,..."
Ugyan is ez egy megszólítás is egyben.
"És miért ne lehetne Máriához imádkozni? Hiszen van direkt neki szóló ima is.
Mindegy, hogy milyen formában imádkozol, Isten úgy is érzi, hogy te azt milyen szándékkal teszed."
Azért mert maga a Biblia írja.
1Timóteusz 2:5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,
Elmagyarázom. Ki adta vérét azért hogy az embereknek legyen bűnbocsánata? Jézus Krisztus!
Miért ő volt az? Azért mert egyetlen más személy sem lett volna rá képes. Jézus a saját vérén vásárolta meg az embereket. Ezért ő a közbenjáró és senki más. Mária egy bűnös ember volt olyan mint bárki más de Istenfélő is volt. Viszont önmagában ez nem menti fel a bűn alól. Ezért kellet egy bűntelen aki magára veszi a bűnöket és a vérével fizeti ki.
Olvasd csak!
Róma 5:10 Mert ha akkor, mikor ellenségei voltunk, megbékéltetett minket az Isten önmagával Fia halála által, akkor miután megbékéltettünk, még inkább üdvözíteni fog élete által.
2Korinthusz 5:18 Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát.
Nem vagyok az Őrtorony szervezet tagja. De vitán felül áll hogy ki a közvetítő Isten és ember között. Amennyiben a Bibliát veszed alapul.
Jn 14:6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Kiemelem: "...senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."
Mária megszülte Jézust és anya volt gondoskodott róla ez volt az ő szerepe. De nem közvetítő és soha nem is volt az.
Nemcsak az az ima, amikor a minta imákat elmondod.
Aki azt hiszi, annak fogalma sincs a vallásról és a szerepéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!