Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Atyához imádkozni szabad,...

Megfelelő kérdése:

Az Atyához imádkozni szabad, a Fiához tilos, vagy bálványimádás?

Figyelt kérdés
Nem egy agyrém ez a fajta gondolkodás?

2014. febr. 10. 10:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a Fiúhoz imádkozol,akkor az Atyához is imádkozol.

És amikor az Atyához imádkozol akkor,a Fiúhoz is!

Hol tiltja a Biblia,hogy Jézushoz nem szabad imádkozni?

Hol lehet olvasni olyant a Bibliában ahol Jézus ellenkezik olyankor amikor az emberek imádják Őt?

"..imádják őt Isten MINDEN angyalai.."

És ez a parancs előtt MINDEN angyalnak térdet kell hajtania. Még Mihály arkangyalnak is!

Még csak utalást sem lehet találni az egész Bibliában ami kételyt keltene Jézus Krisztus imádatával kapcsolatban.

Azok az igék amelyek a bálványimádásra figyelmeztetnek,azok nem Jézusra vonatkoznak.

2014. febr. 10. 20:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem bálványimádás, de én imádkozni csak Istenhez szoktam. Szerintem nincs arra szükség, hogy rajta kívül máshoz is imádkozzunk (és ezzel most nem vitatom Jézus érdemeit).
2014. febr. 11. 01:23
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha imádkozhatunk a legfőbb Úrhoz, aki szeret bennünket és törődik velünk, miért imádkoznánk bárki máshoz? A Biblia kijelenti róla, hogy Ő az "ima meghallgatója" (Zsoltárok 62:5)
2014. febr. 11. 08:45
 14/17 A kérdező kommentje:

ján.14.14 ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem."

Jézushoz beszél:

apcs.9.11 Az Úr pedig így szólt hozzá: "Kelj fel, menj el abba az utcába, amelyet Egyenes utcának hívnak, és keresd meg Júdás házában Sault, akit Tarzuszinak neveznek: mert íme, imádkozik,12 és látomásban látja, hogy egy Anániás nevű férfi jön be hozzá, és ráteszi a kezét, hogy lásson."13 Anániás így válaszolt: "Uram, sokaktól hallottam erről a férfiról, mennyi rosszat tett a te szentjeid ellen Jeruzsálemben,14 és ide is meghatalmazást kapott a főpapoktól, hogy elfogja mindazokat, akik segítségül hívják a te nevedet."

apcs.9.20 és azonnal hirdetni kezdte a zsinagógákban Jézusról, hogy ő az Isten Fia.21 Mindenki csodálkozott, aki hallotta, és így szóltak: "Hát nem ő az, aki üldözte Jeruzsálemben azokat, akik segítségül hívják ezt a nevet, és aki ide is azért jött, hogy megkötözve a főpapok elé vigye őket?"

1kor.1..2 az Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, azoknak, akiket ő elhívott és saját népévé tett; mindazokkal együtt, akik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, az ő Uruk és a mi Urunk nevét bárhol segítségül hívják:

2014. febr. 13. 09:50
 15/17 A kérdező kommentje:
Részemről a 11-essel értek egyet. Magam is ezt tapasztaltam és így látom.
2014. febr. 13. 09:57
 16/17 nicola73 ***** válasza:
Az 1Timóteusz 2:5-6a alapján "Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus, aki megfelelő váltságul adta magát mindenkiért." Egy Isten van és egy közvetítő. Vagyis Isten és a közvetítő a fia Jézus, aki váltságul feláldozta magát, hogy mi emberek a bele vetett hitünk által örök életet nyerjünk. János 17:3 "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról". A mintaima szerit (Máté 6:9) Isten királyságát várjuk, ahol ez valóra válhat, de csak azok számára, akik betartják Isten törvényeit és alapelveit illetve hitet gyakorolnak fiában Jézusban. A Biblia nem említi a szentháromságot. Ez a keresztény egyház tévtanítása. Tehát mikor imádkozunk Istenhez - valós nevén Jehovához - imádkozunk majd az ima végén fia Jézushoz intézzük kérésünket, mivel ő a közvetítő Isten felé.
2014. nov. 20. 17:12
 17/17 nicola73 ***** válasza:

Még egy nagyon fontos dolgot kihagytam. A János 14:6,14 versek a legfőbb bizonyíték arra, hogy Jézus Krisztus nevében imádkozzunk. (János 14:6) "Jézus ezt mondta neki: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam."

(János 14:14) "Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni."

2014. nov. 20. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!