Igaz, hogy a Biblia szerint elítélendő (vagy éppen tilos) a tetoválás?
"Ne vagdaljátok be testeteket halott gyászolásaként, és ne végezzetek magatokon tetoválást, én vagyok az Örökkévaló"!
(Mózes 3.könyve 19,28)
De na tetoválásról beszélünk, akkor az Ószövetséget, a Biblia zsidók által elfogadott részét nézzük, hiszen ott szerepel.
A zsidó vallásban, és a Biblia zsidó részében ilyen, hogy sanyargassátok a testeteket nem szerepel. Ez csak a kereszténységben van.
Szóval az ellentmondás is csak ott jelenik meg. Nem csak ez, hiszen a ne készíts faragott szobrot, képet, stb. is szerepel az Ószövetségben, a katolikus templomok mégis tele vannak szobrokkal, és képekkel. A zsidóknál a tilalom ma is fennáll. A kereszténység, elszakadva a zsidó vallástól, amiből kialakult, megváltoztatott szokásokat. Gondolom azért is, hogy jelezze, hogy egy új vallás, egy másik vallás.
Sok ember csináltat olyan tetoválást ami vallási témájú, és ugye eleve vallási indíttatással, leginkább feszület, szentek, Jézus, Szűz Mária. Ha vallásilag nézzük erre nem tudom mit mond Isten...
Sokan csinálnak olyan tetoválást ami, az Ő "küldetésüket" fejezi ki az életben, vagy bármilyen olyan motívum, ami fontos a számukra. Nem hinném, hogy Isten ezt elítéli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!