Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Előfordulhat, hogy egy nem...

Névtelenül nevű kérdése:

Előfordulhat, hogy egy nem Jehova tanúja jobban ismeri a Jehova tanúi vallásszervezetet mint ők maguk?

Figyelt kérdés

Itt a gyékán sokszor találkozok azzal az állítással, miszerint aki nem Jehova tanúja, az úgysem tudja hogy mit beszél, és nem szabad komolyan venni a véleményét. Én azonban meg vagyok győződve ennek az ellekezőjéről. Kinek mi a véleménye?

Névtelenül.

2013. júl. 7. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/71 KZitus ***** válasza:

Szia

"A komlex tudás a magasabb rendű, vagy a részleges? Te kitől kérnél segítséget? Attól, aki több oldalról ismeri a kérdést, vagy attól, aki kizárólag csak egy oldalról?"

Fején találtad a szöget. Kinek van komplexebb tudása arról, hogyan kell Istennek tetsző életet élni, mint maga Isten? Az össze többi magyarázat(belemagyarázás) részleges. Ebben a kérdésben(megértésben) soha nem kérnék segítséget csak Istentől. Biztos lehetsz benne, hogy Isten MINDEN oldalról ismeri ezt a kérdést. Sőt, azt ígéri, ő maga fog tanítani: "Jeremiás 31:34 „Nem tanítja többé ki-ki a társát és ki-ki a testvérét, így szólva: »Ismerjétek meg Jehovát!«, mert mindnyájan ismerni fognak engem, a legkisebbtől a legnagyobbig — ez Jehova kijelentése. — Mert megbocsátom vétküket, és bűnükről nem emlékezem meg többé.”"

Szerinted ki áll annak útjában, hogy az emberek pontos ismeretet szerezzenek Istenről? Sátán, akiről azt írja a Jelenések 12:9, hogy "aki az egész lakott földet félrevezeti;".

Minden ember személyes felelőssége Isten előtt, hogy mennyire hagyja magát félrevezetni. Jézus abban is példát mutatott, hogyan tartsuk Sátánt és befolyását távol magunktól.

Tudod egyáltalán nem az a fontos, hogy nekem, neked, vagy valaki másnak van-e igaza ebben a kérdésben. Csak az számít, mit gondol Isten, például erről a vitáról is.

Egyébként nem jó a rákos beteg példázatod, mert lehet, hogy az orvos tudja jobban mi történik a beteg szervezetében, de egyáltalán nem tudja mit érez a beteg fizikailag és érzelmileg, lelkileg. A rákos beteg ezt csak maga tudja.

Üdvözlettel: Zita

2013. szept. 8. 19:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!