Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szól itt a legtöbb...

Miért szól itt a legtöbb kérdés Jehova Tanúiról?

Figyelt kérdés
Ez egy térítéses fórum/eszköz lett? Másoknak nincs kérdése? Olyan érzésem van, mintha ők lennének itt többségben?

2013. júl. 6. 13:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

- tanítás miatt

- magatartás miatt

- elmebetegségből

2013. júl. 6. 15:18
 2/16 anonim ***** válasza:
81%

Azért is, mert nagyon szeretnek beszélgetni, és szeretnének itt is tanúskodni. Nagyon szeretnek még az igazságuk mellett tanuskodni, és a hitehagyottakat leszólni. Szeretik az internetet, de mivel más fórumoktól félnek, és csak a legbátrabbak mernek ellátogatni egy olyan oldalra, ahol tantételeket is meg lehet beszélni, így inkább itt maradnak. És akik eljöttek a tanúktól, azok itt érik utól őket, és itt tudnak velük beszélni, mert más fórum a teljes elítélés miatt, és kirekesztettség miatt nem lehetséges. Sajnos. Volt már arra is példa, hogy, egy aktív tanú olyan listán akart beszélgetni, ahol más felekezet tagjai is voltak, szervezetből szabadult tanúkkal együtt. Nem kellett sok idő, és megértette mi történik vele. :o) De ő, és akik így járnak, valóban Jehovát, és az Ő igazságát szeretik, és nem félnek utánna járni, hogy valóban igazat tanulnak e? A legtöbb tanú nem meri ezt megtenni.... de már az is nagy dolog, ha valaki itt mer beszélgetni, és én pl. azért sem szoktam haragudni, ha magánban ordíbálnak velem, mert az is megszokott esni, hogy inkább felismer dolgokat és kérdezz...gondolkodik. Így nem szabad feladni a reményt, hogy van mód arra, hogy megszabaduljanak abból a fegyházból az Istent szerető emberek.

Ámen.

2013. júl. 6. 16:21
 3/16 anonim ***** válasza:
55%
Te utolsó, nagyon igazat írtál,én is ezt hiszem!
2013. júl. 6. 17:06
 4/16 anonim ***** válasza:
18%
Mert nagyon népszerűek.
2013. júl. 6. 18:19
 5/16 anonim ***** válasza:
14%

Kedves 2-es válaszoló.

Tévedsz, több oknál fogva is.

Én rendszeresen részt veszek a házról házra, ajtóról ajtóra végzett szolgálatban naponta több órát is.

Sőt ha kell olyan területre is elutazom ahol nagyobb szükség van hirdetőkre, mert még vannak bemunkálatlan területek, ahova a Tanúk nem jutottak el, és ebben is részt veszek.

Itt az Interneten, akkor szoktam fent lenni, amikor más egyéb dolgom nincs, és elvégeztem a napi teendőimet.

Többségben?

Azt nem hinném, mert gyakran látok olyan válaszokat, amiket testvérek adnak, így az egy kezemen megtudom számolni, hány Tanú van fent itt a vallás rovatban.

Egyébként ha már fórumoknál tartunk, nem ez az egyetlen vallási fórum, és nem csak a Tanúknál, az interneten.

De ha ezt vesszük alapul, akkor sokkal jobb dolgokat, lehet megtudni a Tanúkról a hivatalos web oldalon:

jw.org alatt.

Katy Weaver

2013. júl. 6. 18:40
 6/16 anonim ***** válasza:
14%

Egyébként az lemaradt, hogy többször van támadó kérdés a tanukkal kapcsolatban csak azért, hogy jól megalázzák őket.

s ez nem a Tanuktól Jön.

Mivel tudják sokan, hogy a tanúk bár védik a biblia igazságait, soha nem fenyegettek meg senkit, és nem beszéltek trágárul senkivel, még ha az írásban esetleg erőteljes szavakat is használunk a nyomatékok kedvéért.

Nyíltan megyünk az emberek otthonaihoz, nem bujkálunk, ezért sem értem miért a félelem némelyekben.

A rossz akaratú ember nem fogja az arcát és a nevét vállalni, a Tanúk pedig a köszönéskor bemutatkoznak, és bele néznek az emberek szemébe, nem bujkálnak.

Katy Weaver

2013. júl. 6. 18:45
 7/16 anonim ***** válasza:
54%

De ha ezt vesszük alapul, akkor sokkal jobb dolgokat, lehet megtudni a Tanúkról a hivatalos web oldalon:

jw.org alatt.

Katy Weaver

...................

Nekem is van egy web oldalam, ahol magam méltatom. A látogatottság érdeke miatt nem mondom el, hogy milyen ember is vagyok valójában, ellenben jól kiszínezem magam. Ezt nyújtja a tanúk hivatalos magyarazátai, ismertetője. Ha valaki az igazságra vágyik, ismerje mindkét oldalt. Azokat a beszámolókat is, akik már nem tanúk.

www.jehovatanui.blog.hu

Idézet az oldalról:

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában.

Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk.

A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól."

- Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

2013. júl. 6. 20:05
 8/16 anonim ***** válasza:
77%

7-nél a pont!

Ezt viszont kiemelném Katy-nek: " Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. "

És még azt mondod(egy másik kérdésnél), hogy a jehovistáknál nincsenek mgasabb pozíciók, mindenki egy szinten van. Na akkor itt meg is fogtalak hazug!

Köszi a bejegyzést 7-es!

2013. júl. 7. 02:51
 9/16 anonim ***** válasza:
15%

Nem vagyok hazug.

De egyebek mellett, nem érdekelnek a vádjaid.

Az első századi tanítványoknál is voltak ilyen értelemben szerepek, amiket be kellett tölteni, akkor most Ők hatalmaskodtak, és magas pozícióban voltak?, mit gondolsz:

Jézus azt mondta:

(Máté 20:26-28) 26 Nem így van ez tiköztetek; hanem aki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok, 27 és aki első akar lenni közöttetek, az legyen a rabszolgátok. 28 Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és hogy lelkét váltságul adja cserébe sokakért.”

Ezek a kedves emberek az idejüket és energiájukat szolgaként használják, hogy segítsenek a nyájnak személyenként is és gyülekezeteknél is

Fogalmad sincs arról, hogy micsoda teher van ezeknek az embereknek a vállán, mert felelősséggel tartoznak Istennek a juhok minden egyes tagjaiért

Minden nap félre téve az önzőségüket, az idejüket arra fordítják, hogy jó tanítók, és felvigyázók legyenek.

Jehova ezért nevezi ki őket, Jézuson keresztül, nem azért, hogy uraskodjanak, Sőt nekik kell a legnagyobb szolgáknak lenni.

De hát ugyan mit is tudsz Te erről, és a sok hálátlan személy pedig oda megy gyalázkodni.

Katy Weaver

2013. júl. 7. 03:03
 10/16 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Kérdező! Nem a Tanúk vannak sokan, hanem a kérdezők, akik ilyen-olyan okból kíváncsiak valamire. A szándék sajnos nem mindig tisztességes, de ez legyen az illetők baja.

Látom itt is vannak papagájok és akik visszahangozzák őket, nagyokat bólogatnak rájuk. :-)

"és csak a legbátrabbak mernek ellátogatni egy olyan oldalra, ahol tantételeket is meg lehet beszélni, így inkább itt maradnak."

Kedves válaszoló! A tantételeket itt nem beszélik meg? Csak mert millió ilyen oldallal van tele a GYK, vagy még nem nézted?!

2013. júl. 7. 04:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!