Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ma olvastam Jézus hegyi...

Ma olvastam Jézus hegyi beszédét és amikor beszélt a képmutatókról és írástudókról teljesen úgy éreztem, mintha csak a Jehova tanúiról beszélne. Szerintetek is hasonlítanak a képmutatókhoz?

Figyelt kérdés

2013. jún. 13. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
3%
Nem, a Jehova Tanúi nem szoktak múzeumokban, galériákban tárlatvezetőnek állni, bár lehet egy-kettőnek ez a foglalkozása.
2013. jún. 13. 14:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szerintem is.

Olyan merev szabályrendszert alakítottak ki, mint a farizeusok, akiket Jézus bírált. Aki nem tartja be ezeket a szabályokat, az kiközösített, bűnös ember lesz, mint a pénzváltók és a vámosok. Emellett úgy hiszik, hogy csak az ő kiváltságuk lesz az üdvösség.

2013. jún. 13. 15:21
 3/8 A kérdező kommentje:

Kedves #2-es válaszoló teljesen egyetértek veled. Eddig nem voltam annyira benne biztos, hogy őrájuk hasonlítanának-e ezért is tettem fel a kérdést, de most sikerült megerősítened ebben.

Tényleg, ezek a sorok 100%-ban a Jehova tanúira illik.

Szerintem.

2013. jún. 13. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle bigottról van szó.

Az egyik aki nem lát túl a törvényeken, szívtelen a másik pedig aki villog vele, hogy ő milyen tökéletes kiválasztott.

2013. jún. 13. 18:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon sokat lehet olvasni, hogy ez a vallás megköveteli a képmutató "életmódot".

Nem lehet önmaga az ember..., nem szeretnék egy ilyen vallási csoporthoz tartozni!

Link: [link]

2013. jún. 13. 21:57
 6/8 anonim ***** válasza:

A 2-es és 4-es hozzászóló tökéletesen leírta azt amit gondolok így nem ismétlem őket!

De hogy a kérdésedre is válaszoljak: Igen! Teljes mértékben egyet értek a kijelentéseddel!

2013. jún. 14. 05:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Mivel tagja voltam eme vallásnak és ismertem az odajáró tanukat, igen ők azok akikről Jézus beszélt!

Az egyik vén mikor megszűnt a munkahelye azt mondta, reméli jehova majd megbűnteti, amiért kirugta őt a főnöke!

Ez egy apróság, de nekem rosszul esett a szájából ilyen rosszindulatot hallani!

2013. jún. 14. 15:04
 8/8 anonim ***** válasza:
hűha, nagyon unatkozhattok, ha ennyire van időtök a masik vallását köpködni.
2013. jún. 15. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!