Ma olvastam Jézus hegyi beszédét és amikor beszélt a képmutatókról és írástudókról teljesen úgy éreztem, mintha csak a Jehova tanúiról beszélne. Szerintetek is hasonlítanak a képmutatókhoz?
Igen, szerintem is.
Olyan merev szabályrendszert alakítottak ki, mint a farizeusok, akiket Jézus bírált. Aki nem tartja be ezeket a szabályokat, az kiközösített, bűnös ember lesz, mint a pénzváltók és a vámosok. Emellett úgy hiszik, hogy csak az ő kiváltságuk lesz az üdvösség.
Kedves #2-es válaszoló teljesen egyetértek veled. Eddig nem voltam annyira benne biztos, hogy őrájuk hasonlítanának-e ezért is tettem fel a kérdést, de most sikerült megerősítened ebben.
Tényleg, ezek a sorok 100%-ban a Jehova tanúira illik.
Szerintem.
Kétféle bigottról van szó.
Az egyik aki nem lát túl a törvényeken, szívtelen a másik pedig aki villog vele, hogy ő milyen tökéletes kiválasztott.
Ezen az oldalon sokat lehet olvasni, hogy ez a vallás megköveteli a képmutató "életmódot".
Nem lehet önmaga az ember..., nem szeretnék egy ilyen vallási csoporthoz tartozni!
Link: [link]
A 2-es és 4-es hozzászóló tökéletesen leírta azt amit gondolok így nem ismétlem őket!
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: Igen! Teljes mértékben egyet értek a kijelentéseddel!
Mivel tagja voltam eme vallásnak és ismertem az odajáró tanukat, igen ők azok akikről Jézus beszélt!
Az egyik vén mikor megszűnt a munkahelye azt mondta, reméli jehova majd megbűnteti, amiért kirugta őt a főnöke!
Ez egy apróság, de nekem rosszul esett a szájából ilyen rosszindulatot hallani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!