Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik elhagyták Jehova Tanúi...

Akik elhagyták Jehova Tanúi szervezetét, Istent is elhagyták vagy más vallásnál kötöttek ki?

Figyelt kérdés
Hol vagytok most ex Tanúk? Tartoztok valamilyen vallási csoporthoz? Hisztek Istenben?
2013. júl. 5. 23:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Indokok, hogy Krisztusban higgyünk egy vallás helyett

[link]

Amikor felismertem, hogy JT mégsem az "igaz vallás", nekem is egyike volt az első kérdéseimnek, hogy ha nem ott, akkor hol van az igazság? Melyik valláshoz kell menni? Látom sorstársaim írásaiból, hogy ez a legtöbb ébredező első kérdései között szerepel. Ez az anyag (szerintem) nagyon jól megfogalmazott választ ad a kérdésre. Talán te is úgy gondolod, hasznos lehet másoknak.

Folyt. a megadott linken

2013. júl. 6. 05:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Sátán világában vannak, visszamentek a sötétségbe.

A Biblia ir róla a Júdás 4-ben "..mert belopództak bizonyos emberek, ....akik a mi Istenünk ki nem érdemelt kedvességét gátlástalan viselkedés mentségévé változtatják, és hűtlennek bizonyulnak egyedüli Tulajdonosunkhoz és Urunkhoz Jézus Krisztushoz."

Mivel a Szent Iratok eredeti forditásában 7000-szer szerepel Isten Jehova neve, hiábavaló Krisztusra hivatkozni, ezt ők is tudják.

Mivel égi Atyánk irgalmas, várja a tékozló fiuk visszatérését, mert óriási veszteséget szenvednek el, és ezt felismerik, de nem mindenki alázza meg magát, hogy ezt beismerje igy kint marad Isten látható szervezetéből, melyet felhasznál az emberiség figyelmeztetésére és megmentésére.

2013. júl. 6. 17:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló,

köszönöm, amit írtál. Te vagy az, aki kilépett vagy te is csak olvastad a cikket?

Kedves második válaszoló,

a szervezeten belülről nézve gondolom nem is láthatod másként, hiszen ezt kell hinnetek, hogy aki elmegy tőletek az a sátán hatalmába kerül.

De pont ezért érdekelne személyes tapasztalat, aki elhagyta a szervezetet, ő hogyan éli meg Istennel a közösséget? Van-e még ilyen vagy már nem fontos neki?

Ezt te belülről nézve nem tudod megítélni, hiszen nem beszélhettek azokkal, akik elhagyták a szervezetet így nem tudjátok mennyire vannak Istenhez közel.

Még valaki személyes tapasztalattal?

2013. júl. 6. 21:03
 4/6 anonim ***** válasza:
43%
Én idén különültem el a sok hazugság miatt. Istenben mindig is hittem és hinni is fogok. Megvizsgáltam több vallást és úgy döntöttem, hogy református leszek. Járok a tiszteleteshez bibliai beszélgetésekre, ill. konfirmációi/keresztelkedési felkészítésre. :) Sokkal közelebb érzem magam Istenhez mint bármikor amíg JT voltam,
2013. júl. 7. 17:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is, kedves 4-es válaszoló!
2013. júl. 7. 21:19
 6/6 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Akik elhagyják Jehovát, Istent hagyják el, neki fordítanak hátat.

Az emberek 99%-a ezt teszi.

Aki nem szereti Jehovát teljes szívéből, teljes lelkéből és teljes erejéből,(Máté 22:37) az jobb ha minél hamarabb elmegy.

"Kisgyermekeim, az utolsó óra ez, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, úgy már most is sok antikrisztus támadt; ebből a tényből ismerjük fel, hogy az utolsó óra ez. Közülünk mentek ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradnak. Ámde kimentek, hogy felszínre kerüljön, hogy nem mindenki közülünk való." 1János 2:18,19

Lehet erről filozofálni, de a Biblia véleményét vagy el tudjuk fogadni ebben a kérdésben is, vagy nem.

Üdvözlettel: Zita

2013. júl. 8. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!