Jehova tanúi! Tudnátok nekem arról valamilyen statisztikát közölni, hogy nálatok a házasságok hány százaléka végződik válással?
Ezt sajnos nem tudjuk megmondani, mivel az egyének helyi gyülekezetekhez tartoznak, és nem látnak át más városokba kerületekbe, vagy falvakba,országokba.
Egy biztos, ahol Én lakom, ott a válások aránya is igen minimális, még a Tanú-nem Tanú esetében is, mivel a bibliában sehol nem buzdít a Teremtő arra, hogy váljanak el, mert Ő maga is gyűlöli a válást, inkább a békességre kell törekedni.
Persze nyilván ha életveszélyben élnek a tagok, az egyik házastárs miatt akkor nyilván a külön élés, vagy az elválás a logikus.
katy Weaver
Szervusz
Statisztikát én sem tudok írni, de ahol én élek, két gyülekezet van, és az elmúlt 22 év alatt két válás történt a két gyülekezetben Tanú-Tanú között. Mind a kettő paráznaság miatt vált.
Tanú- nem tanú között egy-kettővel több válás történt.
Üdvözlettel: Zita
Elég sok. De mivel általában kiközösítik őket, vagy más módon hagyják el a gyülekezetet, ezért nem tekintik a saját kudarcuknak, hanem arra fogják, hogy a pár, vagy az egyik fél már elhagyta Istent, és ezért válnak el. Viszont rengetegen vannak, akik legszívesebben elválnának, de nem mernek, ezért inkább szenvednek
[link] oldalon pont most téma egy fiatal JT pár esküvője... /még a világiakat is megbotránkoztatja a körítés/
"Fiatal lány koromban jóhiszeműen megkeresztelkedtem Jehova Tanújaként. Majd férjhez mentem annak rendje-módja szerint egy Tanúhoz. Sajnos számomra már az elején kiderült, hogy rossz húzás volt, de már "nincs mit tenni", mert a Tanúk nem válhatnak el. Tíz évig próbáltam "jó feleségként” élni, de egyre terhesebb lett a dolog, és egyre inkább szenvedésként éltem meg a házasságom."
a történet folytatása itt olvasható: [link]
Persze a vének a gyülekezetben, meg a körzetben is szegény férfit sajnálták, mert hát nekem mint nőnek bármilyen körülmények között tisztelnem kell a férjem és támogatnom, mert Ő a FÉRFI. Én lettem a fekete bárány, aki biztos bepasizott (ami persze nem volt igaz), mert ettől az áldott jó embertől miért akarhatnék elválni.
..........................
A mi gyülekezetünkben is történtek hasonlóak. VOlt egy történet, nagyon "aranyos" volt. Volt egy fiatal srác, aki rovott múltat hagyot maga mögött mielőtt megismerte volna az "igazségot". Ezt fennen hangoztatta is, ezért a kongik, gyülések kedvenc figurája volt. Jó humorral el tudta adni a történetét, aztán jött a komoly rész, hogy de ő megismerte jehovát és azóta mennyiben megváltozott az élete, személyisége. Már csak egy valami hiányzik, mondta el el csukló hangon, egy kedves tanúlány, akit ő úgy szerethetne, mint a saját testét, és itt egy huncut pillantás következett. A lányok bomlottak utána, több nővel is tartotta a kapcsolatot, de betartott minden szabályt. MIndegyik lánytól megkérdezte, hogyan gondolja a jövőt, mert ő üttörő lesz, kisegitőszolga, majd vén, de lehet, hogy a Bételt is akarja. Végül megtalálta a mi kis barátnőnket, aki egy nagyon érzékeny, gyönyörű, házias, dolgos, tanulásra vágyó nő volt. Barátnőnk hamar lépre ment, bár egy világi fiúba volt szerelmes, de a vének nyomására azt dobta, és hozzáment a tökéletes tanúhoz, aki lojálisan imádta jehovát. Nem részletezem, csak annyit, hogy mi inkább le felé beszéltük, és a világi kapcsolatot szorgalmaztuk volna, gyanús volt a tökéletes pasi. Barátnőnk hozzáment a fiúhoz, és mivel mi rossz tanáccsal láttuk el, a vének rólunk is leválasztották, mindeféle fondorlattal. A házasságuk maga volt a pokol. A fiőról kiderült, hogy a szexet nem tekinti ajándéknak, a felesége intézze el egyedül, ahogy akarja, de közben számoljon el a lelkiismeretével jehova előtt. Jött a felsorolás, hogy mi a kötelessége a tanú feleségnek, és mi a férjnek, ami annyiban kimerült, hogy ott hagyta a munkáját, hogy teljesidejű szolgálatot vállaljon, és olvasson, olvasson, hogy minél hamarabb vén lehessen belőle. A vének beájultak, a gyülekezet a lábai előtt, a feleség romokoban... gyedrekről szó sem lehet,mert mindjárt jön almagedeon...öööö...akarom mondani armageddon, és minek az akadály? Két év gyötrelem, megaláztatás, kiszolgáltatottság után kiderült, hogy a férj nem is hisz Istenben, az egész tanúságot egy hülyeségnek tartja, de olyan jól nézett ki, hogy vezetőbeosztásban lehet. Régi álma valósulna meg így, mondta a feleségnek, mert ő vezetésre termett, de a nyolc általánossal ugyan hol valósíthatná ezt mneg? Feleség szólt a véneknek, gondolta, ez most talán segítene a véneknek is átlátni a helyzetet, de a férj mindent tagadott, feleséget szemét sz....k kiáltották ki, aki romboló viselkedésével útjába áll jehovának, majd megfeddték. A feleség elkülönült, vállni akart, és meg is tette. A gyülekezet tombolt, feleséget utálták, a férjet ajnározták.... míg kinem derült, hogy a háttérben csalta valami testvérnővel. DE a testvérnőt is kikiáltották prostinak, és ezzel mindenki lelkiismerete rendben lett. Mesélhetnék még....:o)) Rengeteg ilyen, és hasonló történet.... nagyon sok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!