Ti miért hagytátok el Jehova Tanúi szervezetét?
Van a szomszédomban egy volt Jehova Tanúja pár, évek-óta próbáltak meggyőzni a hitükről. Tegnap viszont összefutottam velük és közölték már nem tanuk. Kérdeztem miért, de nem kaptam választ. Érdekelne miért léptek ki! Mi okuk volt rá??
Olyan emberek írjanak akik már nem tanuk!
Egyet nem értek, hol vannak azok ilyenkor, akik hite hagyottak?
Nem akarnak válaszolni?
Ez érdekes, egy pár nappal ez előtt sokan írtak nekem azok közül, bár nem válaszoltam nekik.
Lám-lám...
Katy Weaver
elég sok élettörténetet elolvastam és szinte mindegyikben olvasható, hogy szeretetlenséget tapasztaltak a gyülekezetekben. Ez elég megdöbbentő volt. Kezembe akadt pár Őrtorony magazin és azokban a legtöbb "élettörténet" nem is valódi, hanem egy kitaláció.
Az olvasói rovatot meg viccesnek találtam, mert nagyon hamar rájöttem, hogy soha nem egy olvasó kérdését válaszolja meg a Szervezet, hanem a saját "teológiáját" erősítő kérdést tesz fel (egy olvasó helyett) és azt válaszolja meg. Ez nem túl hiteles a részéről. Volt egy pár érdekes írás is azokban, de más keresztény irodalmakban megtalálható a kemény eledel is, az Őrtoronyban viszont nem.
A kérdésedre még annyit írnék, hogy ebből a vallásból nincs tisztességes kiút! Egy példa: http://www.youtube.com/watch?v=Jjx9Pei_Xpg
Mindenki csak támadja Jehova Tanúit. Miért? Tönkre teszik az életeket?? Érdekes.. az én életemet és a családomét megmentette a tőlük kapott bibliai ismeret. Én csak annyit mondok, amit a Biblia ír: Cselekedetek 5:34-39
Ha Istent valóban zavarná ezeknek az embereknek a munkája, akkor az nem is működne ilyen jól. Ennek ellenére mindent kibírtak, bármilyen háborúról, kegyetlenkedésről, vagy aljas rágalmakról legyen szó, vagy legyen szó olyanok támadásáról, akiknek valami nem tetszett és otthagyták a Tanúkat. Ezt is tagadni akarjátok?? Mint nép, kik bírtak ki ilyesmit?? És miért nincs még egy olyan szervezet, mely ilyen erőbedobással mossa tisztára Isten nevét a sok hazugságtól már hosszú évek óta minden nehézség ellenére az egész világon? Hol vannak azok az "igazak", akik folyton mások lelki békéjét akarják tönkre tenni, amikor az igehirdetésről van szó??
Ez az írás, pont arról szól, hogy milyen sok mindent köszönhet egy Tanú az egyházának:
Amiért hálás vagyok
Kedves Katy, azért nem írnak hitehagyottak erre a kérdésre, mert senki nem hitehagyott, aki eljött a tanúk szervezetétől. Mi azért jöttünk el, mert egy könyv tanulmányozás alatt vezetett rá az Atya, hogy nincs két osztály. Ez alapjaiban rúgtak ki a tanús tanítást, és ekkor alapos és csak a bibliára támaszkodó tanulásba kezdtünk, állandóan imádkoztunk, hogy a tanú szóhasználattal élve " a magunk értelmére hagytakozzunk", hanem az Isten Szent Szelleme vezessen. És ekkor szépek sorban kinyílt az ige: hamis a két osztály tana,
2, a hű és értelmes rabszolga csak egy példázat, és nem prófácia,
3, ha nem prófécia, akkor mi szükség van rájuk?
4, majd alapos vizsgálat a szervezet múltját illetően, mert ha nem tudjuk a múltunkat, tévesen ítéljük meg a jelenünket, és így tovább... két évnyi vizsgálódás: ütköztettük a tanús tanítást a biblia tanításával, és megdöbbentő volt, mondhatnám sokkoló, hogy egy, igen jól hallod, egy tanítást sem talltunk, aminek bibliai alapja lett volna... és ekkor elkülönültünk. Közben gazdagabbak lettünk Krisztussal, akitől életet kaptunk egy Úrvacsora alkalmából, és megkaptunk mindent, amit nekünk ígért a Jó Atya. :o)
Ha a házaspár együtt jött el, tuti, hogy tanításbeli okuk volt rá. Én megkérdezném a helyedben, és szívesen olvasnám a történetet. :o)
Áldás, béke. :o)
Megkérdeztem, de nem mentek bele a részletekbe, mert nem akarják befeketíteni a volt testvéreiket. Annyit azonban elárultak, hogy csalódtak és olyan dologban hittek, ami hazugság volt.
Remélem azért szép lassan meg fognak nyílni és többet is tudok majd mondani!
"Ha már itt tartunk.. ha egy tanú elkülönül, az mit jelent? Ha nem tanú már többé, akkor hová tartozik?"
Krisztushoz. :o) Dicsőség érte!!! Atyánk nekünk adott mindent, amit ígért.Tudom, ez nagyon nehéz téma...de megéri vele foglalkozni. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!