Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti miért hagytátok el Jehova...

Ti miért hagytátok el Jehova Tanúi szervezetét?

Figyelt kérdés

Van a szomszédomban egy volt Jehova Tanúja pár, évek-óta próbáltak meggyőzni a hitükről. Tegnap viszont összefutottam velük és közölték már nem tanuk. Kérdeztem miért, de nem kaptam választ. Érdekelne miért léptek ki! Mi okuk volt rá??

Olyan emberek írjanak akik már nem tanuk!

2013. jún. 5. 16:38
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Örülök, ha jó. Most te is református vagy?
2013. jún. 12. 21:50
 32/36 anonim ***** válasza:
Krisztus hívő vagyok. :o) Megtért keresztény, hit által, kegyelemből. :o)
2013. jún. 12. 22:01
 33/36 anonim ***** válasza:
Krisztus hívő? ez is valamilyen vallásfelekezet?
2013. jún. 12. 22:07
 34/36 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki vagy, de gondolom, ezt csak viccből írtad. :o) Azt feltételezem rólad, hogy csak kicsit cinikus vagy, de egyébként teljesen okos. :o) Hiszem, hogy egy református nagyival a háttérben nyílván tudod miről beszélek.
2013. jún. 13. 01:12
 35/36 anonim ***** válasza:

Nem, hidd el nem vagyok cinikus. Nem rég költöztem el otthonról, és ahol most élek olyan sok vallásfelekezet meg szekta van, amennyiről sosem gondoltam volna, hogy létezik egy helyen.

Szóval akkor az nem vallás, se szekta, csak egyszerűen mivel Krisztusban hiszel, ezért mondtad így - most már tiszta :)

2013. jún. 13. 08:33
 36/36 Komlós Henrietta ***** válasza:
71%

Én azért hagytam el őket, mert túlságosan egy oldalról vizsgálták a tényeket. Utánanéztem jó pár világi irodalomnak, amire az Őrtoronyban, az Ébredjetek!-ben, vagy az Érveljünk az Írásokból c. könyvben hivatkoztak. Többnyire az olyan érvekre reagáltak, amiket meg tudtak magyarázni, a többit ignorálták.

Jó példa erre Jonathan Kirsch: Mózes élete című munkája. Az ateista valláskritikus egy halom érvet felhozott amellett, hogy a Pentateuchus valójában több ember keze munkája, akik egy 6-700 éves intervallumban éltek.

Amikor kértem egy vént, hogy segítsen megválaszolni ezeket, átkutattunk minden kiadványt + a Lybary-t és mint említettem csak egyetlen érv került elő valami 10 évvel ezelőtti írásból. A többire magunk próbáltunk - nevettségesebbnél nevettségesebb - ellenérveket kreálni.

Valaki hivatkozott már a szeretetlenségre. Ezt én nem tapasztaltam, de szerintem azzal magyarázható, hogy a Tanúk roppant dolgosak és elsősorban Jehova érdekeit nézik. Amennyiben valaki képes örömet találni abban, hogy a szervezetet építi (ami elfogadható elvárás abban az esetben, ha tényleg ők az igaz vallás), akkor a munkába bekapcsolódva szeretetet fog tapasztalni. Ellenben, ha arra koncentrál, hogy "rám senki se figyel, folyton elmennek prédikálni, engem meg itt hagynak", akkor elkerülhetetlen a szorongás.

Ez persze szubjektív, gyülekezetenként különböző emberekkel találkozhatunk. Valaki érzékenyebb az egyének érzéseire, valaki teljesítmény-orientáltabb.

2013. aug. 19. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!