Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti miért hagytátok el Jehova...

Ti miért hagytátok el Jehova Tanúi szervezetét?

Figyelt kérdés

Van a szomszédomban egy volt Jehova Tanúja pár, évek-óta próbáltak meggyőzni a hitükről. Tegnap viszont összefutottam velük és közölték már nem tanuk. Kérdeztem miért, de nem kaptam választ. Érdekelne miért léptek ki! Mi okuk volt rá??

Olyan emberek írjanak akik már nem tanuk!

2013. jún. 5. 16:38
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy akik itt írkálnak a tanukkal kapcsolatban, azoknak legalább a 95 százaléka azt állítja, hogy jól ismeri a tanaaikat. 5 százalékuk elmondja, hogy tanu, vagy hogy nem tudja biztosan mit tanitanak.

Nem konkrét válaszra nem írok, mert nem akarok olyasmibe belemenni aminek a forrása nem biztos. Ezt megértheted. Viszont ha azt állítod, hogy te megértetted mit ír a Biblia, akkor én is meg tudom érteni.

2013. jún. 11. 21:06
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy akik itt írkálnak a tanukkal kapcsolatban, azoknak legalább a 95 százaléka azt állítja, hogy jól ismeri a tanaaikat. 5 százalékuk elmondja, hogy tanu, vagy hogy nem tudja biztosan mit tanitanak.

Nem konkrét válaszra nem írok, mert nem akarok olyasmibe belemenni aminek a forrása nem biztos. Ezt megértheted. Viszont ha azt állítod, hogy te megértetted mit ír a Biblia, akkor én is meg tudom érteni.

.................

Rendben. Voltam tanú. Több, mint kilenc éven át. nem akármilyen tanú. Úttöröztem, és minden, ami kell. A biblia szent maradt, de főleg Krisztus az. :o) És ezek után mi lesz? :o)

2013. jún. 11. 22:12
 23/36 anonim ***** válasza:
0%
Olvasni fogom a Bibliát.
2013. jún. 11. 22:16
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Ámen. A legjobb forrás. :o) De velem nem beszélgetsz...nem igaz? :o)
2013. jún. 11. 22:22
 25/36 anonim ***** válasza:
0%
Neked kellett segítség ahhoz, hogy megértsd a Bibliát?
2013. jún. 12. 06:54
 26/36 anonim ***** válasza:
Azt írtam volna, hogy tanítani akarom neked ISten szavát?
2013. jún. 12. 07:34
 27/36 anonim ***** válasza:
49%
Bocsi, félreértettél. Nem volt szándékomban ilyesmire célozgatni. Csak filózok azon, hogy elég e ha egyedül olvasom, vagy tárgyaljam e meg mással is. Szoktam a nagymamámmal beszélgetni (református, és nagyon jártas a Bibliában) a Bibliáról, de nem tudom nem e egyedül kéne nekifogni. Mert amúgy bárki véleménye befolyásolhat az értelmezésében, nem? Csak ezért kérdeztem, hogy neked kellett e, hogy magyarázzák, vagy ment egyedül is?
2013. jún. 12. 08:12
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, megy. Imában, ha Isten elé teszed a kérésed, kéred a Szent Lelket, meg is adja, és kinyilik a biblia. :o)

A biblia mindenkinek íródott, személy szerint, legalábbis én ezt tapasztalom. Isten személyesen tanítja a gyermekeit, az ő saját tempójukban. A legjobb, ha olvasod, hagyod hatni, de beszélgetni nyugodtan beszélgethetsz róla másokkal, és ütközteteted magadban az érveket. A nagyi tökéletes szerintem. :o) A magyarázzuk meg tipúsú érvek azon felekezet, s egyház részéről szokott jelentkezni akik nem Krisztust tartják egyedül üdvözítőnek, hanem az egyházukat. És akkor van rá szükség, ha egy egyház tanait kell rendbe tenni, kimosni. :o) Neked talán van valamilyen személyes a múltadban? Mármint egyház...

2013. jún. 12. 09:38
 29/36 anonim ***** válasza:
Igen, a református, mint a nagymamám és édesapám.
2013. jún. 12. 20:40
 30/36 anonim ***** válasza:
Az nagyon is jó. :o)
2013. jún. 12. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!