Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Előfordulhat, hogy egy nem...

Névtelenül nevű kérdése:

Előfordulhat, hogy egy nem Jehova tanúja jobban ismeri a Jehova tanúi vallásszervezetet mint ők maguk?

Figyelt kérdés

Itt a gyékán sokszor találkozok azzal az állítással, miszerint aki nem Jehova tanúja, az úgysem tudja hogy mit beszél, és nem szabad komolyan venni a véleményét. Én azonban meg vagyok győződve ennek az ellekezőjéről. Kinek mi a véleménye?

Névtelenül.

2013. júl. 7. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
0%

Felületesen olvasva tán - kedves kérdező, nagyon nagyképűnek fog tűnni, de szerintem ez van: ez a vita nem "egyenrangú" ismeretről szól, hanem a részünkről a bibliai igazság szerinti érvekről, a másik oldal szerint pedig az Írások kiforgatásáról. Csak rá kell nézni, mennyi tárgyi tévedésre épülnek az érveik.

Ebből én nem tudok elfogadni semmit, mert a legjobb esetben is csak féligazságokat tartalmaz, mely még veszélyesebb és félrevezetőbb. A másik oldal mindenáron azt akarja elhitetni a világgal, hogy a Biblia vérre vonatkozó tilalma legfeljebb csak részleges és relatív, vagyis ma nem érvényes egyetemlegesen, de persze erre egyetlen józan és körültekintő érvet sem tud állítani a Szentírásból, mely nem ütközne ellentmondásba, vagy nem volna eleve hamis alapja.

Tehát a gyökereknél próbálnák hiteltelenné tenni a Tanúk hitét és az alternatív kezelésekhez való ragaszkodását, de hát ez reménytelen.

2013. júl. 14. 13:47
 62/71 anonim ***** válasza:
kedves 25 %-os hölgy, ne meséld már be nekem, meg senkinek, hogy Isten embereket akar megölni. Az ember gyílkos tudod ki.....a vezéred sátán. Isten pont, hogy megakar menteni mindenkit, kizárt, hogy íly módon arra kényszerítené az embereket, hogy válasszanak a gyermekük vagy a vér mellett. Ez még emberi szemmel is gyílkosság. És komoly börtön jár érte. Perzse te csak tedd ezt a többi agyalágyúltal együtt, de én nem leszek gyílkos! Jézus Krisztust kérd, hogy nyissa fel a szemedet, mert sajnos nagyon kimosták az agyadat.
2013. júl. 14. 18:11
 63/71 A kérdező kommentje:

Valójában pedig nem arról van szó - részemről legalább is - hogy ne tudnám elképzelni igaznak azt az álláspontot, amelyen azok vannak, akik tiltják a véradást. Mégis inkább azon vagyok, amely szerint nem biztos, hogy ezt bárhogyan is eldönthetem a biblia alapján.

Így, én letettem a voksom az egyik elképzelhető lehetőség mellett, amit le is írtam, és amely szerint nincsen cselekedet általi megigazulás. Ezért nyugodt lelkiismerettel fogyasztok véres ételt, hisz evés vagy nem evés - mindkettő cselekedet - hitem szerint nem visz előrébb.

Ezt tűrhetően alá is lehet támasztani. De azt is, amit te mondasz.

Nekem az a véleményem, hogy nem szabadna egyik vagy másik véleményt egyedül igaznak kikiáltani. Szerintem ez is olyan, mint még néhány más dolog a bibliából, azaz nem konkrét. Hidd el, túl sokféle magyarázat van túl sokmindenre.

Ott van a háromság. Mi azt valljuk, Krisztus ugyanúgy Isten, mint az Atya, és a Szentlélek is dettó. Semmi konkrétum nincs, ami ezt alátámasztaná, mégis elég stabil álláspont, és védhető a bibliából. Valóban védhető. De konkrétan nincsen benne. Vagy elhiszi valaki, vagy nem. Én megértem, ha valaki nem tudja ezt elfogadni. De ugyanígy, az sem konkrét, hogy Krisztus angyal lenne, vagy teremtett. Egyedül az elsőszülött szó utal arra, hogy teremtett lenne, de az ott hitem szerint rangot jelöl, az elsőszülötti rangot, azaz hogy minden az övé.

Ezt az egészet nem is kellene ilyen mélyrehatóan boncolgatni. Nem lehet igazságot tenni. Szerintem ezek nem is számítanak.

2013. júl. 14. 18:19
 64/71 A kérdező kommentje:
És a 62-es felháborodása is legalább annyira jogos, mint a te, vagy az én vélt igazságunk bármiről. Nem is szabad haragudni, ha valaki ennyire felháborodik.
2013. júl. 14. 18:22
 65/71 anonim ***** válasza:

Azt akarták, hogy a babánk meghaljon! - Paul Blizard és családja története

Itt elolvashatjátok, hogy a valóságban, hogyan is működik az Őrtorony vérhez való álláspontja, és abból milyen abszurd élethelyzetek alakulnak ki.

Egy harmadik generációs Jehova Tanúja igaz története

Paul Blizard

[link]

2013. júl. 15. 07:45
 66/71 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező! Ha Istent mélyebben megismerjük a Biblia alapján, azt tartjuk elképzelhetetlennek majd, hogy egy ilyen életfontosságú kérdést nyitva és megválaszolatlanul hagy. Tehát az az szkepticizmus, ami miatt sokan ma nem tudnak állást foglalni a bibliai kérdésekben, szerintem nagyrészt ismerethiány. De persze van aki egyáltalán nem is akar meggyőződni semmi ilyen fontos dologról, mert nem óhajtja magát elkötelezni. Ez csak azért csapda, mert ezzel is elkötelezi magát, csak éppen a rossz oldalon. Sátánnak nem kell más, bőven elég az neki, ha az emberek nem teszik a jót, nem cselekszik Isten akaratát, hiszen tudja, hogy az a megmentés egyik alapvető feltétele.

"nincsen cselekedet általi megigazulás. Ezért nyugodt lelkiismerettel fogyasztok véres ételt, hisz evés vagy nem evés - mindkettő cselekedet - hitem szerint nem visz előrébb."

Ez megint egy félreértett és magyarázott szélsőség. Ugyanis a Biblia (elsősorban Pál a Leveleiben) nem mondja, hogy nem kell cselekedni a megmentéshez. Pál a zsidók törvényei - önmagában értéktelen cselekedetiről beszélt, ami abban a szertartásos formában nem adhat megmentést, de Jakabhoz hasonlóan Pál is tisztában volt azzal, hogy ha valaki hisz, akkor annak a tettei bizonyítékul fognak szolgálni a hitére. Hiába mondasz te bármit, hogy mennyire "hiszel", ha éppen ellenkezőleg cselekszel! A tetteid fogják BIZONYÍTANI az (igaz) hitedet. Mert ugyebár a negatív, pusztító tetteik bizonyítják az emberek hamis, káros hitét is, igaz? Ezért mondta Jakab, hogy a hited cselekedetek nélkül halott önmagában.

"Nekem az a véleményem, hogy nem szabadna egyik vagy másik véleményt egyedül igaznak kikiáltani."

Minden véleményt meg vizsgálni alaposan. De amikor Isten ihletett Szavát megismerjük, akkor a kétségek elszállnak afelől, hogy megbízható. Márpedig ha semmilyen biztos pontot nem adott volna a Mindenható igaz Isten, annak ellenére, hogy a bibliáról azt állítja, hogy az "IGAZSÁG", akkor semmi más nem marad. De az igazság az, hogy LÉTEZIK AZ IGAZSÁG, csak az emberek nem hajlandóak állást foglalni szinte semmiben, mert az ebben a világban egy negatív tulajdonság, ha valakinek határozott véleménye van, és ahhoz ragaszkodik.

"Hidd el, túl sokféle magyarázat van túl sokmindenre."

Igen, sokféle az emberi magyarázat, de ettől még az igazság jól látható, ha az ember figyelmes és alapos!

"Ott van a háromság. Mi azt valljuk, Krisztus ugyanúgy Isten, mint az Atya, és a Szentlélek is dettó. Semmi konkrétum nincs, ami ezt alátámasztaná, mégis elég stabil álláspont, és védhető a bibliából."

Pont ezt hangsúlyozzuk állandóan. A bibliából a háromság egyáltalán nem "jól" védhető, csak kiragadott, hamisan a tan kedvéért félrefordított, eleve kétértelmű versekkel, avagy a hírhedt, de a legtöbb mai fordításból már kihagyott betoldásokkal. Semmiféle más érv nincs e 2-3 típusún kívül!! Tehát még egyszer: a legtöbb esetben vagy kiragadnak , vagy félrefordítanak egy verset, de minden esetben maga a Biblia tisztázza a kérdést.

"Valóban védhető. De konkrétan nincsen benne. Vagy elhiszi valaki, vagy nem."

Vagy tény, vagy nem. Az a mese, hogy "nincs benne", de bele kell érteni, hallani, csak egy mese, de nem a gyerekeknek való építő mese, hanem egy istenkáromló mese, mely bálványt csinál egy teremtményből. Jézus NEM a Mindenható Isten, mert Ő maga állította azt, hogy az "EGYEDÜLI igaz Isten" nem Ő maga, hanem az általa is imádott Atyja. (János 17:3)

2013. júl. 15. 15:26
 67/71 A kérdező kommentje:

Azokat a betoldásokat háromsághívő tudósok hozták nyilvánosságra, és azok nélkül is megáll a tanítás. De betoldásoknak az Új Világ Fordítás sincs híján.

Azért mondom, se szeri, se száma az oda-vissza érveléseknek, és ennek semmi értelme. Meg kell próbálni máshogyan nézni, és máshonnan.

Én az őrtornyos magyarázatokon már túl vagyok, sajnos. De nem is ez a lényeg. Nincs látható egyháza Istennek. Hitem szerint Krisztus teste az, de az emberekből áll mindenhonnan, nem pedig egy konkrét vallásszervezet tagjaiból. A biblia is erről beszél.

Az én felekezetem sem tökéletes, de a tiéd sem. Nem gondolkodom felekezetekben. Ez nem könnyű téma...

2013. júl. 15. 18:18
 68/71 anonim ***** válasza:
0%

"Azokat a betoldásokat háromsághívő tudósok hozták nyilvánosságra, és azok nélkül is megáll a tanítás."

Teljesen mindegy, hogy kik "hozták" (HAMISÍTOTTÁK!), de teológiai elfogultságból származtak, amire miért volt szükség? Mert azok nélkül is megáll ez a tanítás? Szó sincs róla. Még csak megközelítőleg sincs olyan egyértelmű szöveg a bibliában a háromságról, mint pl. jánosi betoldásban!!! A többi már mind olyan, amilyennek fent is jellemeztem. Közük sincs a háromság filozófiájához.

"De betoldásoknak az Új Világ Fordítás sincs híján."

Ilyen típusú és jellegű betoldás még véletlenül sincs benne, csak olyan, mely bármely fordításban megtalálható a gondolat idegen nyelvre való átültetésének a kényszere miatt.

"Azért mondom, se szeri, se száma az oda-vissza érveléseknek, és ennek semmi értelme. Meg kell próbálni máshogyan nézni, és máshonnan."

Nincs semmiféle "oda-vissza érvelés", mert te semmi konkrétumot nem írsz, csak elméletben tagadsz. Már megbocsáss, de nem lehet 'máshogyan', vagy máshonnan nézni az igazságot. Vagy igaz valami, vagy nem. Ha ezt az egyszerű tényt éppen az ihletett bibliáról nem lehetne megállapítani, tényleg nagy bajban lennénk!

"Az én felekezetem sem tökéletes, de a tiéd sem."

És ezt nem értem. Tökéletlen emberek közösségétől hogyan várnál el tökéletességet? Miért érv ez egyáltalán az EGY igaz - bár kétségtelenül nem tökéletes - vallás ellen???? Kérlek, mond már meg, de őszintén: szerinted miért zárja ki az emberek tökéletlensége azt, hogy egy, az igazságot megismerni és tanítani szándékozó tökéletlen emberekből álló (világméretű) közösség létezzen, melyet Isten támogat? Mert ugye azt tudjuk, történelmi tény, hogy volt ilyen közösség, még ha csak előképe is ennek a mainak, tehát nem volt világméretű, de VOLT! Ebből következik, hogy az első sz.-ok keresztény közössége is egy ilyen mintára épült, szellemben EGYSÉGES csoport volt, bárhol is éltek a világon. Persze, később a megjövendölt hitehagyás eltorzította a képet, de ettől még nem lesz igaz, hogy Isten "mindenhonnan" szedi össze "Krisztus testét". :) Ez azt jelentené, hogy Isten a zűrzavar istene, hiszen akár hogy is próbáljuk eltusolni a tényt, a "mindenhonnan" elmélet mögött az van, hogy mindenféle, egymásnak ellentmondó tanokat tanító egyházban lévő, mindenféle, egymásnak ellentmondó tanokat valló személyeket is megment Isten, tekintet nélkül arra, hogy mit hisznek és vallanak Istenről és a szándékáról.

És erre mondod te, hogy a "biblia is erről beszél." Na ne! Ennyire azért nem szabadelvű az az könyv. :) De gondolom valamelyest sincs "kedved" bizonyítani, amit állítasz, igaz?

"Nincs látható egyháza Istennek. Hitem szerint Krisztus teste az, de az emberekből áll mindenhonnan, nem pedig egy konkrét vallásszervezet tagjaiból."

És ezt mind abból szűrted le, hogy egyénekként nem vagyunk tökéletesek, ezért nem lehet az általuk alkotott szervezet sem tökéletes? De ettől még lehet a szervezet az igazság megismerésére törekvő és minden más csoporttól eltérően, Isten előtt elismert. Mert azt nem tagadhatod, hogy volt már rá példa!!!

2013. júl. 16. 02:41
 69/71 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de az életednek ebben a szakaszában biztosan nem tudunk higgadtan beszélgetni. Ez nem eszmecsere.

Nagyon messzire vagy a tárgyilagosságtól. Értelmetlen részletekbe menni így.

Üdv.

2013. júl. 16. 22:12
 70/71 anonim ***** válasza:
Nem. a nem tanu szemèly csak blogokrol illetve egyèb hiteltelen forràsokbol informàlòdhat, csak aktív tagok tudnak a folyamatosan frissülõ szervezetükröl biztos infot adni.
2013. szept. 8. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!