Miért mocskolják ennyien a zsidókat?
Ugyanolyan emberek a zsidók, mint a keresztények. Vannak olyan könyvek is, amik segítenek meghatározni a zsidókat. Szerintem ez eléggé rasszista dolog. El kellene fogadni a zsidókat mindenkinek, és eredeti héber írásból fordítani, nem kitaláltakból. Az utálat okát nem tudom még mindig helyretenni...
Szerintem ezt be kellene tiltani... Mi a véleménye a zsidóknak erről? Nekem megvan...
18F/zsidó
Te meg nem fogod fel, hogy nem lehet betérítő szertartásként gondolni arra, hogy egy néhány napos gyereknek némi vizet locsoltak a kis fejecskéére.
Na most tegyük fel, hogy valakin csecsemő korában végrehajtják a körülmetélést (mert ha jól tudom, az izraelita vallásúaknál ez a szokás), de aztán keresztény vagy ateista családba kerül. Mindegy, hogy miért.
Szerinted ő attól zsidóvá válik, hogy csecsemőként, amikor még jóformán önmagáról sem tudott, lenyisszantották a péniszéről azt a bőrdarabot? Hát nem. A különbség csak az, hogy ez levetkőzésnél észrevehető, míg a megkeresztelés nem hagy ilyen nyomot. Ám emberünk esetében csupán azt jelentené, hogy nagyon apró gyerekkorában végrehajtották rajta a szertartást.
Ez a "nem törölhető el" dolog pedig tipikus megrögzött hozzáállás. Szóval még egyszer: nem egy ilyen fiatalon elvégzett szertartás fogja meghatározni egy ember vallását ás világnézetét.
Ha valaki felnőttként keresztelkedik meg, akkor mondhatjuk, hogy azonosult a kereszténységgel.
"Nagyon rosszul látod a dolgokat. Értsd meg, attól, hogy egy csecsemőre egy templomban ráöntöttek egy kis vizet, még nem lesz sem vallásos, sem keresztény. Hisz csak egy bizonyos életkor elérése után tud csak dönteni a saját világnézetéről. De az is lehet, hogy 20 éves korában úgy dönt, hogy buddhista lesz, és ebben nem fogja megakadályozni az kis víz. "
Hát ez az, ezt próbálom én is elmagyarázni neki.
"A vallását meghatározza, de a világnézetét nem. Különböző a két dolog"
Ez nem így van. A vallás egyfajta világnézet. Már mondták előttem is, hogy a megkeresztelés miatt nem lesz senkiből keresztény.
Csak akkor és betartja a kereszténységgel kapcsolatos előírásokat, szokásokat.
"A vallását meghatározza, de a világnézetét nem. Különböző a két dolog."
Leszek én a példa. 20 éves vagyok. Gyerekkoromban megkeresztelt egy református pap, tehát szerinted én református keresztény vagyok, vagyis inkább mondjuk azt, hogy szerinted keresztény vagyok. De sohasem hittem Istenben, sohasem jártam templomba, sohasem imádkoztam, sohasem olvastam a Bibliát, és nem is éltem aszerint. De én szerinted keresztény vagyok. Szerintem meg a igaz hívők ezt most kikérnék maguknak.
Vallás=Világnézet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!