Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mocskolják ennyien a...

Miért mocskolják ennyien a zsidókat?

Figyelt kérdés

Ugyanolyan emberek a zsidók, mint a keresztények. Vannak olyan könyvek is, amik segítenek meghatározni a zsidókat. Szerintem ez eléggé rasszista dolog. El kellene fogadni a zsidókat mindenkinek, és eredeti héber írásból fordítani, nem kitaláltakból. Az utálat okát nem tudom még mindig helyretenni...

[link]

Szerintem ezt be kellene tiltani... Mi a véleménye a zsidóknak erről? Nekem megvan...

18F/zsidó

2013. júl. 1. 13:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
72%

"Szerintem egy istentagadó keresztény ugyanúgy keresztény, mert megkeresztelték. Ettől tagadhatja a vallását, de nem "dobhatja le" magáról. "

Gondolod, hogy a vallás olyan, mintha valaki meg lenne bélyegezve? Vagy mint egy átok?

A vallásosságot nem az a kevéske víz adja, amelyet néhány naposan valakinek a fejére csöpögtettek.

Elvileg én is római katolikus vagyok, de nem tudom, mikor voltam utoljára templomban. Ami pedig Isten létezését illeti, agnosztikus vagyok.

És még valami: elítélem a zsidók mocskolását. Meg minden más vallási, faji, etnikai vagy nemzetiségi csoportét.

2013. júl. 2. 21:37
 32/63 anonim ***** válasza:
18%

30-as válaszolónak!

1. A zsidóságot nem irtották ki. Egy ellenpélda: Sztálin jóvoltából egy év alatt kb 5-7 millió "ukrán" halt éhen. Németek vajon miért nem voltak képesek erre 4-5 év alatt?

2. Izrael egy terror állam. A palesztin őslakosságot többnyire felszámolták úgy, ahogy tették azt a kánaitákkal a bibsik őseik. Meg egyébként sem törvényes a létezése, mert a vallásos zsidók szerint nem jött el még a megváltójuk és csak akkor térhetnek haza a diaszpórából. De amúgy meg köztudott, hogy az Amerikai Egyesült Államok az igazi hazájuk.

2013. júl. 2. 21:49
 33/63 anonim ***** válasza:

"20-asnak!

Miféle égi atya? Csak nem azt akarod beetetni velem, hogy Isten férfi lenne?"

Nem azt írtam, hogy Apa hanem, hogy Atya. Ha olvastad volna a Bibliát tudnád, hogy Jézus is így szólította Istenét és még sokan mások. Írok pár Biblia verset ahol megtalálod Istennek ezt a megszólítását:

Máté 11:27

János 17:3

János 14:9

2013. júl. 2. 22:08
 34/63 anonim ***** válasza:
26%
Menthetetlen bigott. De majd rájössz, hogy a biblia tartalmának háromnegyede átverés.
2013. júl. 2. 22:19
 35/63 A kérdező kommentje:

"Elvileg én is római katolikus vagyok"...

A keresztelést vissza lehet vonni?? Ha valakire tettek egy kis vizet, akkor az azt jelenti, hogy részt vett az egyház "betérítő, befogadó" szertartásán.

A keresztényeket ugyanúgy lehetne mocskolni, mert ők vannak a világi uralom elég nagy részén. Magyarország vezetőinek nagy része keresztény. Most fel lehetne sorolni Kun Béláékat, meg a többi kommumistát, de a jelenlegi kormányban nem ez van...

2013. júl. 2. 22:40
 36/63 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, fogalmad nincs a kereszténység lényegéről, ami nem baj, csak az, hogy állandóan egy dolgot hajtogatsz. Már-már megszállottan ismételgeted, hogy a keresztséget nem lehet eltörölni. OK, megértem, hogy holokauszt-traumád van, de kezdesz úgy viselkedni, mint azok, akik üldöztek titeket.
2013. júl. 2. 23:16
 37/63 anonim ***** válasza:

"A keresztelést vissza lehet vonni?? Ha valakire tettek egy kis vizet, akkor az azt jelenti, hogy részt vett az egyház "betérítő, befogadó" szertartásán."

Szerinted mennyi hatással van a szertartás egy néhány napos csecsemő világnézetére. Hát elmondom , hogy itt a legnagyobb akadálya a dolognak az, hogy neki még világnézete sincs. Jó, ha a mama hangját felismeri.

Úgyhogy amit írtál, csak azok esetében áll meg, akik felnőttként keresztelkednek meg.

2013. júl. 3. 09:13
 38/63 A kérdező kommentje:

Csak azt ismételgetem, amit egyesek nem fognak fel...

A zsidó betérítő szertartást sem lehet visszavonni az egyik rabbi szerint. Értem, hogy azt mondjátok, hogy a vallásgyakorlat kell ahhoz, hogy valaki zsidónak vagy kereszténynek nevezze magát. De attól nem lesz vallásos valaki, hogy csak hisz, és egy szertartáson sem vett részt.

A döntés végleges a zsidók és a keresztények oldalán egyaránt.

2013. júl. 3. 09:33
 39/63 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező!

Nagyon rosszul látod a dolgokat. Értsd meg, attól, hogy egy csecsemőre egy templomban ráöntöttek egy kis vizet, még nem lesz sem vallásos, sem keresztény. Hisz csak egy bizonyos életkor elérése után tud csak dönteni a saját világnézetéről. De az is lehet, hogy 20 éves korában úgy dönt, hogy buddhista lesz, és ebben nem fogja megakadályozni az kis víz.

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak:

Én nem ismerek személyesen zsidókat, ezért nem is ítélem el őket, szerintem ugyan olyan emberek, mint bárki más, csak teljesen más a világnézetük. Nehezen tudnak beilleszkedni, vagy talán nem is akarnak.

A lényeg annyi, hogy szerintem a zsidók néha ugyanolyan gyűlölködésre képesek, mint, ami ellenük folyik.

Az antiszemitizmus kifejezéssel meg igencsak visszalehet élni.

Például: Ha te azt mondod nekem, hogy "büdös magyar", akkor az max. szimpla bunkóság, de ha én azt mondom neked, hogy "büdös zsidó", akkor az már antiszemitizmus.

Ja, és a holokauszton kívül, volt sok más népirtás (Katyńi vérengzés, örmény mészárlás, ruandai népirtás, gulágok stb.), de persze ezek, a Soá mellett nem rúgnak labdába (mivel nincs akkora reklámjuk).

2013. júl. 3. 10:12
 40/63 A kérdező kommentje:
Szerinted szokták azt használni, hogy büdös magyar? Én is magyar vagyok - az áll a személyimben. De a vallásom, világnézetem más. Max az lenne gyűlölködő, ha azt mondanám, hogy büdös keresztény.
2013. júl. 3. 10:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!