Miért mocskolják ennyien a zsidókat?
Ugyanolyan emberek a zsidók, mint a keresztények. Vannak olyan könyvek is, amik segítenek meghatározni a zsidókat. Szerintem ez eléggé rasszista dolog. El kellene fogadni a zsidókat mindenkinek, és eredeti héber írásból fordítani, nem kitaláltakból. Az utálat okát nem tudom még mindig helyretenni...
Szerintem ezt be kellene tiltani... Mi a véleménye a zsidóknak erről? Nekem megvan...
18F/zsidó
"Szerintem egy istentagadó keresztény ugyanúgy keresztény, mert megkeresztelték. Ettől tagadhatja a vallását, de nem "dobhatja le" magáról. "
Gondolod, hogy a vallás olyan, mintha valaki meg lenne bélyegezve? Vagy mint egy átok?
A vallásosságot nem az a kevéske víz adja, amelyet néhány naposan valakinek a fejére csöpögtettek.
Elvileg én is római katolikus vagyok, de nem tudom, mikor voltam utoljára templomban. Ami pedig Isten létezését illeti, agnosztikus vagyok.
És még valami: elítélem a zsidók mocskolását. Meg minden más vallási, faji, etnikai vagy nemzetiségi csoportét.
30-as válaszolónak!
1. A zsidóságot nem irtották ki. Egy ellenpélda: Sztálin jóvoltából egy év alatt kb 5-7 millió "ukrán" halt éhen. Németek vajon miért nem voltak képesek erre 4-5 év alatt?
2. Izrael egy terror állam. A palesztin őslakosságot többnyire felszámolták úgy, ahogy tették azt a kánaitákkal a bibsik őseik. Meg egyébként sem törvényes a létezése, mert a vallásos zsidók szerint nem jött el még a megváltójuk és csak akkor térhetnek haza a diaszpórából. De amúgy meg köztudott, hogy az Amerikai Egyesült Államok az igazi hazájuk.
"20-asnak!
Miféle égi atya? Csak nem azt akarod beetetni velem, hogy Isten férfi lenne?"
Nem azt írtam, hogy Apa hanem, hogy Atya. Ha olvastad volna a Bibliát tudnád, hogy Jézus is így szólította Istenét és még sokan mások. Írok pár Biblia verset ahol megtalálod Istennek ezt a megszólítását:
Máté 11:27
János 17:3
János 14:9
"Elvileg én is római katolikus vagyok"...
A keresztelést vissza lehet vonni?? Ha valakire tettek egy kis vizet, akkor az azt jelenti, hogy részt vett az egyház "betérítő, befogadó" szertartásán.
A keresztényeket ugyanúgy lehetne mocskolni, mert ők vannak a világi uralom elég nagy részén. Magyarország vezetőinek nagy része keresztény. Most fel lehetne sorolni Kun Béláékat, meg a többi kommumistát, de a jelenlegi kormányban nem ez van...
"A keresztelést vissza lehet vonni?? Ha valakire tettek egy kis vizet, akkor az azt jelenti, hogy részt vett az egyház "betérítő, befogadó" szertartásán."
Szerinted mennyi hatással van a szertartás egy néhány napos csecsemő világnézetére. Hát elmondom , hogy itt a legnagyobb akadálya a dolognak az, hogy neki még világnézete sincs. Jó, ha a mama hangját felismeri.
Úgyhogy amit írtál, csak azok esetében áll meg, akik felnőttként keresztelkednek meg.
Csak azt ismételgetem, amit egyesek nem fognak fel...
A zsidó betérítő szertartást sem lehet visszavonni az egyik rabbi szerint. Értem, hogy azt mondjátok, hogy a vallásgyakorlat kell ahhoz, hogy valaki zsidónak vagy kereszténynek nevezze magát. De attól nem lesz vallásos valaki, hogy csak hisz, és egy szertartáson sem vett részt.
A döntés végleges a zsidók és a keresztények oldalán egyaránt.
Kérdező!
Nagyon rosszul látod a dolgokat. Értsd meg, attól, hogy egy csecsemőre egy templomban ráöntöttek egy kis vizet, még nem lesz sem vallásos, sem keresztény. Hisz csak egy bizonyos életkor elérése után tud csak dönteni a saját világnézetéről. De az is lehet, hogy 20 éves korában úgy dönt, hogy buddhista lesz, és ebben nem fogja megakadályozni az kis víz.
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Én nem ismerek személyesen zsidókat, ezért nem is ítélem el őket, szerintem ugyan olyan emberek, mint bárki más, csak teljesen más a világnézetük. Nehezen tudnak beilleszkedni, vagy talán nem is akarnak.
A lényeg annyi, hogy szerintem a zsidók néha ugyanolyan gyűlölködésre képesek, mint, ami ellenük folyik.
Az antiszemitizmus kifejezéssel meg igencsak visszalehet élni.
Például: Ha te azt mondod nekem, hogy "büdös magyar", akkor az max. szimpla bunkóság, de ha én azt mondom neked, hogy "büdös zsidó", akkor az már antiszemitizmus.
Ja, és a holokauszton kívül, volt sok más népirtás (Katyńi vérengzés, örmény mészárlás, ruandai népirtás, gulágok stb.), de persze ezek, a Soá mellett nem rúgnak labdába (mivel nincs akkora reklámjuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!