Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mocskolják ennyien a...

Miért mocskolják ennyien a zsidókat?

Figyelt kérdés

Ugyanolyan emberek a zsidók, mint a keresztények. Vannak olyan könyvek is, amik segítenek meghatározni a zsidókat. Szerintem ez eléggé rasszista dolog. El kellene fogadni a zsidókat mindenkinek, és eredeti héber írásból fordítani, nem kitaláltakból. Az utálat okát nem tudom még mindig helyretenni...

[link]

Szerintem ezt be kellene tiltani... Mi a véleménye a zsidóknak erről? Nekem megvan...

18F/zsidó

2013. júl. 1. 13:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
100%

"hagyományosan gazdagok voltak,az évszázadokon átívelő uzsora kamatszedésből"

Ilyen sztereotípiák ürügyén mocskolják őket, amint látod.

Az én falumból elhurcolt hat zsidó család közt egy uzsorás se volt, de még gazdag sem. Igaz, nem is a földet túrták, hanem mesteremberek voltak a férfiak. Akkor és ott ez volt a legtöbb, amire szorgalommal vihették.

2013. júl. 1. 22:34
 22/63 anonim ***** válasza:
0%

20-asnak!

Miféle égi atya? Csak nem azt akarod beetetni velem, hogy Isten férfi lenne?

2013. júl. 1. 22:36
 23/63 anonim válasza:

22!:

(sorry a kérdezötöl. Jézus miatt)

Szoval jézus hogy nevezte istent?

Atyám...

Szoval mi a neme? kis biblia

2013. júl. 1. 22:39
 24/63 anonim ***** válasza:
44%
Ja! Egyébként a 15-ös válaszom meg kiegészíteném azzal is, hogy a vallásos zsidók valahogy sosem határolódnak el, vetik meg a közülük kikerült gazembereket. Csak annyira képesek, hogy teli torokból mindig vádaskodnak a saját szentháromságukkal (antiszemita, rasszista, holokauszt). Ez is egy érv az ellenszenvre.
2013. júl. 1. 22:40
 25/63 anonim ***** válasza:

Jézus olyan volt, mint Pál. Magyarán úgy kellett tanítania, beszélnie, hogy azt a zsidók is megértsék. A zsidóságnak pedig hím nemű a kimondhatatlan nevű törzsi Istenük.

Az emberi lelkek a Földön pedig férfiként, vagy nőként élnek, de halálukkor ez a státusz megszűnik. A lélek világában nincs a nemiség.

2013. júl. 1. 22:45
 26/63 anonim ***** válasza:
29%
Ez egy antiszemita, gyűlöletkeltő kérdés.
2013. júl. 1. 23:06
 27/63 anonim ***** válasza:
61%

" A területfoglalás, és a faji gyilkolás más szerintem."

Miért, szerinted ha bármikor az elmúlt évszázadokban háború dúlt, az nem népek, népcsoportok vagy hasonló emberi csoportok között dúlt mindig, csak a holokauszt irányult egy népre ?!

Szerintem meg mindenféle gyilkosság, háború egyformán elítélendő és felháborító, nem csak az, ami a te néped ellen irányult.

2013. júl. 2. 02:44
 28/63 anonim ***** válasza:
Szia kérdező! Ajánlom figyelmedbe a rubicon magazin 2013 április számát. Az egész szám a zsidóságról szól. Ára 695 forint. Érdemes elolvasni.
2013. júl. 2. 08:21
 29/63 anonim ***** válasza:
26%
te úgy látom normális zsidó vagy, nos elárulom hogy miért utálják sokan a zsidókat. Sok zsidó felsőbbrendűnek érzi magát(tisztelet a kivételnek, a továbbiakban ezt nem írom ki, hiszen kivétel mindig van), folyton prioritást élveznek annak az ország lakóival szemben ahol éppen vannak, itt egy jó példa: sok támadás történik rasszista szándékkal magyarok ellen, ez valahogy, elkerüli az emberek figyelmét, de amikor egy ember megmondta a rabbinak hogy utál minden zsidót, egyből brutális rassizta, antiszemita támadás történt. A másik meg az hogy ők papolnak arról hogy fogadjuk el a másikat, ez rendben van, de meg lehet nézni ők mit csinálnak a palesztínokkal. A történelem folyamán folyton megvetették, üldözték a zsidókat, erre biztos okuk volt és nem azzal kel érvelni hogy rasszisták, meg antiszemiták, mert azzal csak magadat járatod le, és ugyan úgy megveted a gójokat mint sok gój a zsidókat
2013. júl. 2. 20:15
 30/63 anonim ***** válasza:
64%

Dosztojevszkij azt vetette a zsidók szemére, hogy nem hajlandók asszimilálódni, ragaszkodnak vallásukhoz, szokásaikhoz, nem engednek be gojt maguk közé. Később ez megváltozott (erről a folyamatról szól a híres Hegedűs a háztetőn), ott is és Európában is a zsidók keveredtek a keresztényekkel, sokan már nem is vallásos, hanem világi életet éltek. Akkor aztán jött Hitler, és kikutatta a keresztleveleket, hogy kiirthassa azokat, akiknek volt zsidó felmenőjük.

Más: Nagybátyám régen azt mondta, megérdemlik a zsidók, amit kaptak, mért hagyták magukat gázkamrába terelni, mint a birkák? Mert mindig csak a tanuláson járt az eszük, harcolni egyik se tudott soha. Hát miután Európában kísérletet tettek a megsemmisítésükre, sok zsidó úgy döntött, itt már mégse jó nekik, és visszament az őshazába, hogy a sivatagból kikaparjon egy talpalatnyi földet. Megtették, termővé tették ezt az akkorka országot, hogy csak egy szám jelzi a térképen, mert nem fér rá, hogy IZRAEL. Most pedig azért szidják őket, mert meg akarják védeni mindenáron.

2013. júl. 2. 20:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!