Hitler miért gyűlölte annyira a zsidókat, hogy ki akarta irtani a földől őket?
Ők voltak az egyetlen befolyásos tulajdonságú emberek, akik gátolták volna a céljai elérésében.
Pl vállalkozók, tudósok, ügyvédek, bankárok, ilyen magas poziciójú emberek
21/F
A cigányokat is irtotta, tehát nem csak az volt az ok, amit 1. ír. Amúgy Hitler is állítólag zsidó származású volt, Eva Braun, a kedvese viszont nem csak állítólag.
Csak elvette az eszét az árja faj ideája, azt gondolta, ezzel aztán nagy dolgot vihet véghez és ő lehet a világmindenség ura, az árja faj keresztapja. Megalomániás, hataloméhes kis senki volt.
Köszönöm a válaszokat.
Én úgy tudom Hitler anyját (szolgáló volt egy zsidó családnál), megerőszakolta egy zsidó férfi és ez is közrejátszott abban, hogy zsidógyűlölő lett. Erre gondoltam, amikor személyes motivációról írtam.
De ez nem magyarázat a többi fajta ember kiirtására. Egyébként erre semmi magyarázat épp ésszel nem létezik.
Köszönöm a válaszokat.
Megemlíteném még az egyik legfontosabb közrejátszó tényezőt.Hitler,és az egész nácizmus az eugenetika nevű áltudományra épült.Ennek lényege hogy nem létező szintezésben,egy létraszerű csoportosítást illusztrál.A létra minden egyes fokán,egy képzeletbeli szintet jelképez az adott rassz.A zsidók e létra aljára kerültek.Fölöttük szerepeltek a négerek,szlávok,cigányok,mediteránok,ázsiaiak,arabok,és még sok sok nemzet.A legtetején a leginkább skandináv rassz tagjai helyezkedtek el.
(Fontos megemlíteni:Semmilyen valós genetikai hátteret nem tud felmutatni az eugenetika.Az evolúciónak egy elcs*szett értelmezése az egész)
Sajnos Hitler ezt nem tudta,ezért ő tényként kezelte a saját maga,és a náci kar által felállított szűrű technikát.Tehát aki
-172 cm-nél magasabb vagy pont annyi volt
-szőke hajú volt
-kék szemű volt
és nem rendelkezett zsidó felmenőkkel,azok árjának bizonyultak.
Szerencsére az eugenika mára már eltűnt,és csak tudományos terülteken maradt fenn néhány alapgondolata,ilyen például a genetikai tanácsadás,amit a házaaok és kismamák kérhetnek.
Remélem segítettem.
Üdv:Poliateista
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.
Már csak azért rossz a Hitler árja elmélete, mert én például szerinte árja is lehetnék, mert megfelelek a kritériumnak, de más miatt kivégeztetne.
Na ennyit az agyament elméletéről.
Jó, hogy már nem zavar sok vizet.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!