Miért van az, hogy sok keresztény elitéli és gyűlöli a zsidókat? Jézus nem zsidó volt?
De, Jézus zsidó volt.
Röviden: ezt azzal magyarázták, hogy Jézust nem ismerték fel az akkori vallási vezetők, sőt! kivégeztették és igyekeztek a népet elfordítani Jézus tanításaitól. Jézus halála után a követőit is üldözték. Tehát ők ölték meg Isten fiát, ez volt az az értelmezés évszázadokon keresztül, ami miatt nem szerették a zsidókat.(Persze ma már nem "divat" erről beszélni)
De sztm nézd meg a Passió c. filmet, abban látni fogod, hogy mennyire ellene voltak a zsidó vallás vezetői. (bár inkább olvashatnád az evangéliumokat is)
Egyébként én nem vagyok vallásos, amióta ezt a könyvet olvastam, sok kérdésre választ kaptam belőle, amik összegyűltek bennem az Istenkeresésem ideje alatt:
A keresztény nem gyűlöl senkit, főleg ok nélkül, buta sztereotípiák alapján.
Egyébként nem számít mi volt. Szerintem lehetett zsidò.
Vannak, akik még ma se szeretik a zsidókat, ennek lehet az oka az is, amit előbb felvázoltam, de lehet más oka is.
Például a palesztinoktól elvették a hazájukat, létrehozták Izraelt és azóta is tart az izraeli-palesztin ellentét.
(Ebbe a kérdésbe totál a palesztinok mellett foglalok állást, bár ezért valszeg zsidógyűlölőnek tarthatnak, különösebben nem érdekel, a lényeg, hogy undorító, amit a palesztinokkal tesznek:
http://www.youtube.com/watch?v=92QDSsAEbn0 - NO COMMENT...)
Jézus a Biblia szerint is zsidó, eleve a zsidó Dávid király leszármazottjának tartják, zsidók közé született, zsidók között nevelkedett, zsidók között terjesztette tanait is, és azért ölték meg, mert a zsidó királyi trónra tartott igényt, erről szól az előbb belinkelt könyv, és a Bibliában is megvannak ennek a nyomai, csak a vallási értelmezés elferdítette ezt az igazságot... még a kereszten is ez állt: Jézus, a zsidók királya
Ha valaki befogadja az Ígét, Jézus tanítását és a gyakorlatban is alkalmazza szívből és értelemből azt, melynek lényege a szeretet, igazság, emberségesség..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!