Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy sok kereszt...

Miért van az, hogy sok keresztény elitéli és gyűlöli a zsidókat? Jézus nem zsidó volt?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok és nem értek túl sokat a valláshoz , de a kérdés egy ideje foglalkoztat

2013. ápr. 5. 01:13
1 2 3 4 5
 21/44 ms91 ***** válasza:
És félreértés ne essék, NEM VAGYOK RASSZISTA!!! (Ezt a TEK figyelmébe, ha erre járnának)
2013. ápr. 5. 02:51
 22/44 anonim ***** válasza:

Én mint keresztény úgy, hogy ez a Te szabad döntésed. Ugyanakkor nekem nagyon sokat jelent, hogy tudom, nem céltalan és véletlenszerű a lét, hanem az örökkévaló Isten teremtett arra, hogy életünk legyen, és bőségben legyen,és az egész életemben tapasztalom a vezetését, a gondviselését, a szeretetét. Hogy úgy indított el az életben, hogy adott egy csomó mindent a csomagomba, amit lassan-lassan fedezek fel (önismeret,örökség családtól stb). Hogy elképzelése van arról,én hogyan lehetek boldog, és mivel ő jobban ismer, mint én magamat, nagyon érdekelnek az ő elképzelései rólam... Azt is tapasztalom, hgy embereket küld az utamba, akik egy szakaszon társaim ilyen vagy olyan módon, avagy éppen hogy próbára tesznek...

Más szóval egy tágabb összefüggésbe helyezi a létemet, nemcsak a kézzelfogható tapasztalatok és túlélés dimenzióiban élek...

És mivel nekem mindez sokat jelent, és jóindulattal vagyok (vagy próbálok lenni) embertársaim iránt, ezért kívánom, hogy ők is találják meg életük során a személyes, szerető Istent, aki azért teremtette őket, hogy boldogok legyenek. De soha senkit nem próbálok meggyőzni, csak ha valaki kérdez, érdeklődik, akkor beszélek ilyesmiről. Ugyanis az Istentől azt is megtanultam, hogy ne erőltessem rá Őt az emberekre...

2013. ápr. 5. 02:58
 23/44 A kérdező kommentje:
Szerintem én kimondottan nyitott vagyok a vallások felé ,és szivesen elbeszélgetnék egy kereszténnyel . De számomra egyenlőre a tudomány az ami a legtöbb és leg kimeritöbb választ tudja adni a kérdéseimre.
2013. ápr. 5. 03:03
 24/44 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező.

Az előttem szólok nagy részt leírták e nemzet gyűlölésének főbb motívumait.

Igen, sok minden van ezen nemzet rovásán, de sajnos egyetlen ember sem mondhatja, hogy neki nincsenek rossz tettei.

A Zsidó gyűlölet nem új keletű:

A XI. században a keresztes hadjáratokkal kezdődően azonban a zsidók váltak népszerűtlen kisebbséggé Európában. Amikor a bubópestis végigsöpört a kontinensen, és mindössze néhány év alatt a lakosságnak körülbelül az egynegyedével végzett, könnyű volt a zsidókat hibáztatni, mivel már amúgy is sokan gyűlölték őket. „ Az emberek a pestissel indokolták a gyűlöletüket, a gyűlölet pedig arra késztette a pestistől rettegő embereket, hogy a zsidókban lássák a járvány okozóit” — írja Jeanette Farrell az Invisible Enemies című könyvében.

Végül egy dél-franciaországi zsidó férfi kínvallatás alatt „beismerte”, hogy a zsidók okozták a járványt a kutak megmérgezésével. Persze a vallomás hamis volt, de ezt kürtölték szét igazságként. Hamarosan egész zsidó közösségeket gyilkoltak le Spanyolországban, Franciaországban és Németországban. A pestis valódi okozói — a patkányok — mintha senkit sem érdekeltek volna. És nem sok emberben tudatosult, hogy a zsidók ugyanúgy belehaltak a kórba, mint bárki más!

Ha egy előítélet egyszer lángra lobban, évszázadokon át ott lappanghat az emberek szívében. A XX. század közepén Adolf Hitler azzal fokozta másokban az antiszemita érzéseket, hogy a zsidókat hibáztatta Németország I. világháborúban elszenvedett vereségéért. A II. világháború végén Rudolf Hess, az auschwitzi koncentrációs tábor náci parancsnoka bevallotta: „Katonai és ideológiai képzésünkben alapigazságként szerepelt az, hogy Németországot meg kell védeni a zsidóktól.” Hess irányítása alatt mintegy 2 000 000 — többnyire zsidó — embert végeztek ki, hogy „megvédjék Németországot”.

Ha jól bele gondolunk, magát a II. világ háborút is ezen nemzet támogatta anyagilag, a saját nemzete ellen.

A Tehetősebb Izraeliták, fizettek azért, hogy a kevésbé népszerű testvéreiket koncentrációs táborokban kivégezzék.

Persze a Keresztények egyházai mélyen benne voltak ezen gyűlölet támogatásában, mind amellett sok ártatlan ember is meghalt ez miatt, nem csak Zsidó származásúak.

Friedrich Heer, aki római katolikus történelemprofesszor a Bécsi Egyetemen, elismerte, hogy az egyházak valóban támogatást nyújtottak: „ A német történelem rideg valósága, hogy a kereszt és a horogkereszt egyre közelebb került egymáshoz annyira, hogy a horogkereszt a katolikus székesegyházak tornyaiból hirdette a győzelem üzenetét, az oltárok körül horogkeresztes zászlók jelentek meg, valamint a katolikus és protestáns teológusok, lelkészek, egyházi emberek és politikusok szívesen fogadták a Hitlerrel létrejött szövetséget.”

Valóban, az egyházi vezetők korlátlanul támogatták Hitler háborús erőfeszítéseit, amint Gordon Zahn, római katolikus professzor írta: „ Az a német katolikus, aki vallási elöljáróihoz fordult szellemi útbaigazításért és vezetésért a Hitler háborúiban végzendő szolgálatot illetően, gyakorlatilag ugyanazokat a válaszokat kapta, amelyeket magától a náci vezértől kapott volna.”

. Ezért a kereszténységben fellelhető antiszemitizmus azoknak az embereknek az önző előítéletei miatt alakult ki, akik csak névlegesen voltak keresztények.

Érdekes módon Jézus előre megmondta: némelyek azt állítják majd, hogy mindenféle hatalmas dolgot véghezvittek a nevében, pedig valójában „gonosztevők” — nem az ő barátai! (Máté 7:21–23). Ezek közül sokan megpróbálják felhasználni az „Újszövetséget” a gyűlöletük és az előítéleteik igazolására, de az ésszerűen gondolkodó emberek átláthatnak az átlátszó ürügyeiken.

A hamis keresztényeknek felelniük kell majd Isten előtt az antiszemitizmusukért

Ez a vallási oldalról támogatott beállítottság egyengette az utat a Hitler által 1939-ben kiadott „eutanázia rendelet”-hez, amely több mint 100 000 elmebeteg állampolgár halálához, és a becslések szerint 400 000 ember kényszersterilizációjához vezetett.

Ezt sem akármilyen forrásból kapták.

S valóban azok az emberek akik valóban Krisztusi szellemmel élik az életüket, sokszor estek áldozatul amiatt, hogy semlegesek maradtak a háborúk idején, mert nem támogatták a gyűlölködést szító előítéleteket.

Tisztelettel

Katy Weaver

2013. ápr. 5. 04:45
 25/44 Szeressük egymást ***** válasza:
63%
Én szeretem a zsidókat. Sok keresztény nem okosan cselekszik amikor ellenérzésit hangoztatja, mert az üdvösség közülük támadt. Hálával és tisztelettel kellene viszonyulni hozzájuk. Szeressük egymást!
2013. ápr. 5. 08:00
 26/44 A kérdező kommentje:
Katy Hálás vagyok a válaszodért ! És egyet értek azzal amit írtál . Én nem gyűlölöm a zsidókat , nem is szeretem őket mert egyet sem ismerek .A te válaszod az amivel egyet tudok érteni :) Köszönöm ! Szeressük egymást
2013. ápr. 5. 09:10
 27/44 anonim ***** válasza:
Ha nem léteznének különböző vallások negyed ennyi baj nem lenne a világon!
2013. ápr. 5. 09:13
 28/44 anonim ***** válasza:
64%

Én keresztény vagyok, igaz, hogy Jézus azt tanította, hogy ne gyűlöljünk senkit, viszont védekezni a bűnök ellen meg nem csak szabad, hanem kell is. Jézus is kiűzte a kereskedőket a templomból...

A zsidókat egytől egyig megbélyegezi valóban nem kell, ez olyan, mintha a magyarokat vagy a keresztényeket bélyegeznénk meg valamivel. Viszont érdemes különbséget tenni a zsidók között is: van, aki tényleg betartja Mózes törvényeit és igaz, istenfélő ember. Viszont van, aki zsidónak vallja magát, de nem vallási, hanem faji alapon. Pár éve jártam a budapesti zsinagógában, mint látogató, és két zsidó beszélgetésének voltam a fültanúja, azt mondta épp az valakiről, hogy "idejár néha tüntetni, a tévében mutogatja magát, hogy zsidó, aztán közben csöpög a bajszáról a disznózsír.."

Mint keresztény, az ellen is felszólok, ha kell, hogy az uzsorakamat szedése bűn, az embereket kisemmizni bűn, és mivel a nagy hitelintézetek és bankok mind zsidó kézben vannak, ezért ők felelősek ebben.

2013. ápr. 5. 16:13
 29/44 anonim ***** válasza:
*az egyik
2013. ápr. 5. 16:14
 30/44 nagylzs ***** válasza:
Egy idealisztikus elméleti keresztény ember nem gyűlöli a zsidókat. Sőt egyáltalán senkit nem gyűlöl. De senki sem ideális, mindenkinek vannak hibái. Konkrét emberek esetén talán értelmes lenne megkérdezni, hogy pont az az ember miért gyűlöli a zsidókat. De így nagy általánosságban szerintem, sok oka van. (És persze a zsidók között is sok van aki gyűlöli a keresztényeket stb.)
2013. ápr. 5. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!