Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy sok kereszt...

Miért van az, hogy sok keresztény elitéli és gyűlöli a zsidókat? Jézus nem zsidó volt?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok és nem értek túl sokat a valláshoz , de a kérdés egy ideje foglalkoztat

2013. ápr. 5. 01:13
1 2 3 4 5
 41/44 Jennifer Rose ***** válasza:

Kedves kérdező,

Nem állítom, hogy kérdésed teljesen kamu lenne, de nagyon olyan szaga van...

Ha máskor ilyen kérdéseket akarsz föltenni, írj egy kicsit kevésbé kultúráltan, és kövess el néhány helyesírási hibát is, csak úgy mellékesen!

Nagyon valószínűnek tartom, hogy jobban ismered a Bibliát mint bárki aki itt válaszolt, néha olyanokat, amiből kiviláglik, hogy soha a kezében sem volt ez a könyv.

Mire voltál ténylegesen kíváncsi? De most aztán őszintén ám!

2013. máj. 5. 07:28
 42/44 A kérdező kommentje:
Nem vagyok vallásos és nem olvastam a bibliát mielőtt a kérdést feltettem egy ismerősömmel beszélgettem a kereszénységről és felmerülb bennem a kérdés ! Én úgy tudom Jézus zsidó volt - bàr ezt most többen "tagadták" - de több magát kereszténynek valló embert hallottam már arról beszélni ,hogy a zsidók mennyire rosszak. Ezért gondoltam ,hogy felteszem a kérdést . Azzal ,hogy helyesen írtam azt szerettem volna elkerülni ,hogy komolytalan válaszok érkezzenek . Egyébként úgy gondolom ,hogy attól hogy az Internetet használom nem kell nyelvhelyességi , helyesírási hibákat ejtenem mert alapvetőem sem teszem .
2013. máj. 5. 11:52
 43/44 anonim ***** válasza:

9-es!

nos megsugom hogy yeshua mùivoltahoz annak a feliratnak-(a keresztfa folott)-semmi koze!!az ott kizarolag az OKOT jelolte amiert kivegeztek!!

vagyis,; Poncius Pilat Romai Prokonsul elitelte a Birodaom es a Csaszar elleni lazitas vadjaval!!

Romai Latin,;

IESHVA NASAREE REX IVDAEORVM.

aramiul,;

YESHUA N'SHAR'M MELEKHA H'YEHUDIM;

2013. máj. 6. 01:41
 44/44 anonim válasza:
nem olvastam el a válaszokat, szóval lehet már sokan írták, de zsidó volt, viszont a többi zsidók egy része nem tekintette Isten fiának, ahogy ő azt ugye mondta, hirdette, ezért feszítettk keresztre. egy része viszont hitt neki, terjesztették a igét, hogy feltámadt stb..belőlük és és a követőikből lettek a keresztények. a zsidók most sem tekintik a messiásnak Isten fiának jézust, csak egy emberi lénynek, azt nem tagadják, hogy jó ember volt, de szerintük csak ember. a keresztények azért utálják a zsidókat, mert keresztre feszítették jézust. abba ne menjünk bele persze, hogy tényleg isten fia-e vagy sem, avagy jogosan ítélik-e el a zsidókat, mert tényleg Isten fia volt-e, én alapból Istenben sem hiszek, viszont hivatalosan katolikus vagyok, tavalyig jártam hittanra, bérmálkoztam, szóval járatos vagyok a témában. és ateista létedre nem gáz, hogy nem tudod Jézus zsidó volt-e vagy sem, de ha a vallásos barátaid azt mondták nem az, akkor az nekik elég gáz, ennyire nem lenni tisztában a dolgokkal :/
2013. júl. 6. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!