Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy sok kereszt...

Miért van az, hogy sok keresztény elitéli és gyűlöli a zsidókat? Jézus nem zsidó volt?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok és nem értek túl sokat a valláshoz , de a kérdés egy ideje foglalkoztat

2013. ápr. 5. 01:13
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Ezt én értem , de azt te honnan tudod hogy a nagy bankok a zsidóknál vannak meg hasonlók ??
2013. ápr. 5. 20:23
 32/44 ms91 ***** válasza:

A családnevek árulkodnak a származásukat illetően.

Rockefeller, Rotschild stb.

Nagy vállalatok és bankok vezetői és tulajdonképpen minden hatalom ezáltal az ő kezükben összpontosul.

Nagyjából úgy, mint ebben a filmben (véleményem szerint hasonló jövő elé nézhetünk, ha kötelező lesz a chip minden embernek)

[link]

Szerintem egyébként ne más véleményére hagyatkozz a témában, kezdj el te utánajárni, ott az internetkapcsolatod, addig tedd meg, amíg nem lesz cenzúrázva, ki tudja meddig van még szólásszabadság...

2013. ápr. 5. 22:14
 33/44 A kérdező kommentje:
Ismerem a filmet és nagyon remélem nem ez lesz . Egyébként azt teszem , csak azért kiváncsi voltam , hogy konkrétan mit mondanak az emberek !
2013. ápr. 6. 21:12
 34/44 anonim válasza:
A zsidó vallás az ősi vallás(lásd:Ábrahám).Jézus idejében sok féle vallás volt(farizeus stb...).Jézus (földi) apja zsidó volt,Máriában nem vagyok biztos.Elvileg akkor zsidó valaki,ha az édesanyja is zsidó.De az TÉNY hogy zsidó nevelésben volt része,vallásos nevelést kapott.A zsidó nép volt Isten választott népe(lásd:mikor mannával eteti őket Isten v. kivezeti őket Egyiptomból).De mindig visszatértek a bálványimádáshoz(lásd:Arany bárány).És ők voltak azok akik Jézust halálra ítélték.Szóval szerintem már minden választ megkaptál a kérdésedre,ha nem akkor írj és elmondok mindent(papnak készülök,ezért tudok válaszolni).Ha bármi kérdésed van írj!További szép napot!
2013. ápr. 9. 15:21
 35/44 HUNe ***** válasza:
41%
Jézus nem volt zsidó bármennyire is szeretnék kisajátítani. Például az előttem szóló is. A Biblia szerint Jézus Isten fia volt édesanyja Szűz Mária, nevelőapja volt zsidó de ezt szeretik beállítani úgy mint ha vér szerinti fia lett volna még Ábrahámig le is vezetik a családfáját. Szűz Mária származására nincs egyértelmű utalás. Jézusnak épp az a lényege, hogy az egész emberiség megváltója. Elég szomorú, hogy a köztudatban egyre inkább kezd meghonosodni hogy csupán azért mert zsidó nevelőapja volt Ő is az lett volna.
2013. ápr. 19. 01:05
 36/44 HUNe ***** válasza:
35%
Jézus NEM ZSIDÓ. Jézus Isten és Mária gyermeke. A zsidók szeretik kisajátítani maguknak és nagyon ügyesen vezetik félre az embert ,ugyanis József családfájával terelik el a figyelmet. József a NEVELŐAPJA Jézusnak NEM VÉR SZERINTI. Mária alapján lehetne csak vér szerint megállapítani Jézus származását, de erre nincs elég információ. Sokat elmond az is ,hogy a zsidók lek...zák Máriát.
2013. ápr. 23. 13:20
 37/44 A kérdező kommentje:
ÓÓ hát akkor nekem sikerült elhitetni .... És jézus milyen vallású volt ? Keresztény ??? Elnézést én ateista vagyok szóval nem vagyok jártas a témában .... Tényleg azt hittem Jézus zsidó volt..
2013. ápr. 23. 21:04
 38/44 anonim ***** válasza:
Persze, hogy zsidó volt, ne hagyd magad félrevezetni... Zsidóként nevelkedett és élt, részt vett a liturgiákon, ünnepeke. A zsidó nép messiásvárását teljesítette be. Voltak, akik felismerték, voltak, akik nem. Így lett külön vallás a zsidó és a keresztény. (Keresztény= christianos vagyis 'krisztusi', tehát aki Krisztust követi, rá akar hasonlítani. A kereszténység tehát Jézus követőit jelenti, vagyis Jézust nem nevezzük kereszténynek).
2013. ápr. 23. 22:47
 39/44 A kérdező kommentje:
Ezt most nem értem .. Akkor most Jézus zsidó volt vagy sem ?
2013. ápr. 24. 18:37
 40/44 anonim válasza:
100%

Akkoriban azon a környéken lehetett zsidó, esetleg farizeus (palesztin) de más nagyon nem.

De ha a genetikáját félretesszük, akkor egyértelmű a válasz. Zsidóként született, zsidóként élt és zsidóként is halt meg. Sőt, ő maga állította magáról, hogy ő a zsidók királya, ezért ítélték halálra.

Hogy a fenébe lett volna keresztény, mikor a kereszténység azon alapul, hogy harmadnapra feltámadott?

2013. máj. 4. 09:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!