Napjaingban melyik az a keresztény vallásközösség amelyről a legkevesebbet lehet hallani?
"Mert szoros az a kapu és keskeny az az út,a mely az életre visz, és kevesen vannak,a kik megtalálják azt."(Mát.7,14)
Köszönöm.
Bocs, akkor kijavítom.
Keresztény Felekezet.
A szekták kizárva.
Nem tudom hány szekta van,de engem nem a szekták érdekelnek
jelen pillanatban.
De kösz a figyelmesztetést.
"Nem tudom hány szekta van,de engem nem a szekták érdekelnek "
Óvatosan ezzel a szekta kifejezéssel. A középkorban Husz Jánost is megégették eretnekség vádjával, 1999-ben pedig ezért a tettért II. János Pál pápa bocsánatot kért. Azért, mert valamire ráolvassák az "eretnek" vagy a "szekta" kifejezést, még nem biztos, hogy valóban az...
A szekta szó jelentése:
Krisztus tanításától eltért felekezet.
Jehova Tanúi nem tértek el Jézus tanításától, és az első századi minta alapján hirdetik az Isten királyságának jó hírét, és tanítványokat képeznek, hogy ők is betartsák Jézus parancsait.
Nem tartoznak a világhoz, nem vesznek rész sem politikai sem semmilyen emberi törekvésben, mert e világnak van Istene aki vezeti ezeket az eseményeket.
A Testvérek között szeretet van egymás és más emberek között,
ezért semmilyen újság cikkben nem olvasnak róluk olyan híreket, hogy bár kit megtámadtak volna, vagy bele avatkoztak volna egy kormány vezetésébe, vagy megdöntésébe. Semmi közünk ehhez, nem a mi feladatunk. Majd Jézus megdönti az emberi uralmakat.
Nagyon kevesen vannak.
Persze ezt nem azért írtam le mert reklámozni akarom az egyházunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!