Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem keresgélem Istent, és...

Ha nem keresgélem Istent, és nem imádkozom hozzá, mert szerintem mindketten tudjuk a dolgunkat, az rendben van?

Figyelt kérdés

Nem járok templomba, nem is tudok imákat, de a végletekig tisztességes életet élek, és nem azért, mert jajj, majd belevágnak valami nagy fortyogó üstbe halálom után :) hanem mert nekem így jó.

A tradicionális magyar értékrend szerint élek, és nem szoktam kérni Istentől semmit. Egyszerűen úgy gondolom, hogy mindketten tudjuk a dolgunkat :) és neki nem kell belenyúlnia semmibe "felülről", az úgyis majd úgy megy, ahogy megteremtette.

Tudom, hogy "kérd és megadatik", de nekem Istentől kellene kérnem bármit is? Nagyon úgy érzem, hogy nem...

Köszi annak, aki járatos a kereszténységben, és az kíméljen legyen szíves, aki unalomból jár ide! :)

(UI.: Ja, és azt sem keresem, hogy mikor hol változik borrá a víz, vagy hol melyik szobor könnyezik vért, mert nincs szükségem ilyesmire. :D)

2013. febr. 21. 11:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Tisztelettel mondom neked, bántási célzat nélkül: nem tudsz semmit.

Olvasd a Bibliát. Járj templomba, ahol magyaráznak is és meg fogod látni, hogy az nem egy felesleges dolog. De te téveszmékben élsz, amiket vagy helyre kéne rakni, vagy hagyd a csudába az egészet.

2013. febr. 21. 12:02
 2/21 A kérdező kommentje:

Köszi, megfontolom, és nem sértődök meg! :)

Hagyni lehet hogy hagyom a csudába, mert nem akarok "gyakorló" keresztény lenni. Csak egyszerűen olyan ember, akinek lennem kell. A Bibliát ismerem, és sok magyarázatot hallgatok róla, de templomba nem fogok menni. Sajnos van rossz tapasztalatom még temetésről is, ahol aktuálpolitikai kérdésekről kezdett beszélni a pap, én meg szörnyülködtem.

Elindultam egy irányba, amiről biztosan tudom, hogy jó, és ha a templomban másik irányba terelgetnének, akkor nem valószínű, hogy arra mennék. :) Nem tudom, ismered-e Pap Gábor művészettörténész előadásait. Ő felvázolt egy utat, amin én már régóta jártam és néhány éve jöttem rá, hogy azt az utat hogy is nevezik. :)

De köszi a türelmet hogy elolvastad! :)

2013. febr. 21. 13:19
 3/21 munyamunya ***** válasza:

Tisztelettel kérdem, erre az emberre gondolsz?

" A szent koronának nem az a sajátossága, hogy van programja, hanem az hogy elképesztően magas szintű a programja. Mégpedig kifejezetten üdvtörténeti súlyú, jelentőségű és én rögtön hozzátenném, hogy mindezt kozmikus értelemben is tökéletes rendben fejezi ki, hogy a teremtő a legmagasabb ponton jelenik meg, ott ahol a kereszt csatlakozik, a felső pontok rátor, azaz világmindenségen uralkodó képéhez, innen lefelé apostolok sora hozza azt a kegyelmi ajándékot, aminek aztán működnie kell a világban és magát a működtetést az alsó koronarész, az abroncs a rajta lévő szentekkel közvetíti felénk, teszi átélhetővé számunkra. Ahol becsatlakozik a kereszt, ott érkezik be az az energia, amelyet mozgósítani kíván, nyilvánvalóan nem a jelenleg használt energiatípusok valamelyikéről van szó, egy annál sokkal magasabb szintű energiáról, viszont ténylegesen hat."

[link]

2013. febr. 21. 13:31
 4/21 A kérdező kommentje:
Igen, bár a szövegben valamiért "felső pontok rátor" van, ami elég röhejes. :D
2013. febr. 21. 13:47
 5/21 anonim ***** válasza:

A becsületesség nagy erény, igazán remek, hogy így élsz.

Ha nem érzed úgy, hogy bármire is szükséged lenne, nem kell kérni. De megköszönni azért illene a dolgokat, hiszen mindent Neki köszönhetsz, Nélküle nem lenne ilyen jó az életed, amilyen.

Ha nem érzed szükségét annak, hogy kérj, hát ne kérj, de megköszönni ne felejtsd el a dolgokat! Imákat tudni meg pláne nem kell, az ima egy beszélgetés Mennyei Atyánkkal, nem memoriter-szavalás.

2013. febr. 21. 13:47
 6/21 anonim ***** válasza:

Képzeld el hogy van egy gyereked akinek az útját szépen egyengeted, megadsz neki mindent, nagyon szereted, vigyázol rá, megtanítod mindenre, figyeled ahogy felnő. Várod hogy hozzád szóljon, de valamiért nem teszi soha, rád se néz, nem tölt veled időt, mindig mással foglalkozik, nem beszél hozzád egy szót se. Hogy esne ez neked? Istennek ugyanígy esik a te viselkedésed.

De azért az is igaz hogy ha sok jót teszel őszinte szeretetből és nem a saját dicsőségedre vagy a saját kedvedért akkor az is egyfajta imádságként fogható fel.

Ne haragudj hogy ezt mondom de olvasd vissza ezt a mondatodat:

"Elindultam egy irányba, amiről biztosan tudom, hogy jó"

Ne legyen igazam de miután kérdést tettél fel ezért válaszolok, szerintem túlságosan bízol magadban és ez azt is jelenti sajnos hogy előbb-utóbb biztos hogy csalódni fogsz.

"A tradicionális magyar értékrend szerint élek, és nem szoktam kérni Istentől semmit"

Az hogy magadnak nem kérsz semmit az még jó ötlet de lehet másoknak is kérni dolgokat. Nézz körül a világban. Hányan vannak akik a biztos kárhozat felé mennek. Őértük kell imádkozni.

"neki nem kell belenyúlnia semmibe "felülről", az úgyis majd úgy megy, ahogy megteremtette"

A Biblia ezt mondja:

1Tessz 5,17 - Imádkozzatok szüntelenül.

2013. febr. 21. 13:50
 7/21 munyamunya ***** válasza:
Így viszont szerintem itt nem sok releváns választ fogsz kapni, mert gyanúm szerint nincs túl sok táltos-hitű felhasználó a gyk-n. A kereszténységhez, azaz a Jézus Krisztus hitéhez ennek a világképnek semmi köze. Egyetértek az első válaszolóval, szerintem se kell ezt erőltetned, csak keveredés és még nagyobb tévelygés lenne belőle. A tisztességes élet hasznos ezen a világon, az eljövendő korszakokban pedig mindenki megismeri majd az igazságot, az Egyetlen Igaz Istent és az Ő Felkentjét.
2013. febr. 21. 13:53
 8/21 anonim ***** válasza:
0%

Nem hitetlenkedni jöttem, de komolyan kérdem, hogy Isten miben is támogat minket?

Megteremtette a világot és minket, ez oké, de azontúl mit tesz?

Nekem nem Isten adott meg mindent, hanem a szüleim, és ők is vigyáztak rám. Mostanra én vigyázok magamra, és próbálom az igényeimet saját erőmből kielégíteni.

Istentől semmi láthatót nem kaptam, nem kellett a befolyása, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogy minden történt eddig.

Ebből a szemszögből Isten inkább ahhoz a szülőhöz hasonlítható, aki megszül, de utána nem törődik a gyermekével. Annak a szülőnek jár köszönet?

2013. febr. 21. 14:03
 9/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a 4. és az 5. válaszoló nagyon hasznos választ adott,ezért őszintén hálás vagyok.

A 6. válaszolóval nem beszélünk egy nyelvet, mert bizonyára őszerinte a Magyarság egy pogány, betörendő nép volt, valamiféle finn eredettel, szerintem meg szkíta eredettel, és már a honfoglalás korában, meg előtte mellkereszteket viseltek, és keresztény szimbólumokat. :)

De ez teljesen mindegy is, szerintem kölcsönösen ne bántsul ezért egymást. :)

2013. febr. 21. 14:03
 10/21 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ahogy te élsz, az maga a színtiszta liberalizmus! "Azt csinálom ami NEKEM kényelmes, még az Istent is a MAGAM képére formálom, egyedül ÖNMAGAMHOZ vagyok hű", stb...soroljam? Ennek semmi köze semmiféle tradicionális magyar értékrendhez! Ez 100% liberalizmus! Erre azért ne nagyon legyél büszke, szintén nem bántásból mondom! Ez az én-központúság, én-imádat....ez nem kereszténység, de nem is magyar életforma!

Gondolkodj csak el, lényegében ugyanazt hirdeted, amit az ateista zsidók, a ma trendi világpolgárok, "szabadgondolkodók"....észreveszed hogy egy lapon vagy belük? Ebben mégis mi a magyar? Azt hiszed egyedi vagy? Csak ugyanazt szajkózod amit mondjuk bármelyik volt SZDSZ-es vagy LMP-s, semmi, de semmi újat.....még tovább menve, ugyanazt hajtogatod mint Lenin vagy Marx, egy tollvonás különbség szinte a mondandótok között! Tényleg nem szidásból írom ezeket, de sztem ezen töprengj el egy kicsit, mert amit leírtál az alapján, te nem tradicionális magyar vagy, hanem egy ateista kozmopolita világpolgár, akinek van egy minimális vallási érdeklődése....ennyi.....És tényleg jól írta az első, tévképzetekben élsz, mert az egyházi tanítás egyáltalán nem erről szól....

Javaslom, hogy tanulj, olvass:

[link]

2013. febr. 21. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!