Ha nem keresgélem Istent, és nem imádkozom hozzá, mert szerintem mindketten tudjuk a dolgunkat, az rendben van?
Nem járok templomba, nem is tudok imákat, de a végletekig tisztességes életet élek, és nem azért, mert jajj, majd belevágnak valami nagy fortyogó üstbe halálom után :) hanem mert nekem így jó.
A tradicionális magyar értékrend szerint élek, és nem szoktam kérni Istentől semmit. Egyszerűen úgy gondolom, hogy mindketten tudjuk a dolgunkat :) és neki nem kell belenyúlnia semmibe "felülről", az úgyis majd úgy megy, ahogy megteremtette.
Tudom, hogy "kérd és megadatik", de nekem Istentől kellene kérnem bármit is? Nagyon úgy érzem, hogy nem...
Köszi annak, aki járatos a kereszténységben, és az kíméljen legyen szíves, aki unalomból jár ide! :)
(UI.: Ja, és azt sem keresem, hogy mikor hol változik borrá a víz, vagy hol melyik szobor könnyezik vért, mert nincs szükségem ilyesmire. :D)
Ha valóban magyar érdekű, nemzeti és egyben a zsidóknak nem behódoló papokat keresel, akkor nézz szét a II. vatkiáni zsinat előtti katolikus egyházban! Bangha Béla, Prohászka Ottokár, csak hoyg 2-őt említsek! Bizony nem mindig ez volt ám az egyház, mint ma!
Akiket "tudósokat" meg felsoroltál azok nem tudósok! Tudománytalan butaságokkal van tele a mondandójuk.
9-es, borzasztó, amit írsz!
Arcátlan, buta, és rosszindulatú. De nem töröltetem ki, had lássák mások is...
"Nem hitetlenkedni jöttem, de komolyan kérdem, hogy Isten miben is támogat minket?"
Nem akarom itt félrevinni a kérdező témáját úgyhogy légy szíves írd ki ezt új kérdésként és akkor ott szívesen válaszolok.
"A 6. válaszolóval nem beszélünk egy nyelvet, mert bizonyára őszerinte a Magyarság egy pogány, betörendő nép volt, valamiféle finn eredettel, szerintem meg szkíta eredettel, és már a honfoglalás korában, meg előtte mellkereszteket viseltek, és keresztény szimbólumokat. :)"
Történelemből nem vagyok túl jó. :) Majd megkérdezem a történelemtanár ismerősömet :)
Mivel látom hogy a Szentlélek hogyan működik az egyházban és milyen csodákat tesz ezért nekik hiszek.
Pap Gábor művészettörténész milyen csodákat tett eddig amivel tanusíthatja az igazát? :)
Az a belinkelt szöveg meg elég zavaros és erős okkultizmus/ezotéria szaga van ezért az ilyesmit messziről kerülöm mivel a környezetemben már volt tapasztalatom ilyesmivel és tudom hogy semmi jóra nem vezet. A Szent korona nem varázsszer.
Ahogy mondtad ne bántsuk egymást tehát nem bántásképpen mondom hanem figyelmeztetésképpen.
Kedves Kérdező.
Nos bizonyos részben egyet értek a hit hű emberekkel akik a Biblia olvasására imádkozásra, és közösségbe való járásra buzdítanak.
Miért?
Mert Jehova nem a zűrzavar, hanem a rend Istene.Mindig is egybe szerkesztette az imádat bemutatását, hogy egységesen mutassanak felé szeretetet amikor egybe gyűlnek
Ez a Zsidó nemzetben is kötelező volt, és Jézus idejétől is hozzá járul Isten imádatához.
Nem véletlen írja Pál apostol a zsidóknak irt levelében:
(Héberek 10:24, 25) 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Jézus elmagyarázta, hogy szükség van arra hogy alázatosságot fejlesszünk ki, olyanok legyünk mint egy kisgyermek, mert az ilyen típusú emberek élhetnek örökké
Az alázatosság sem jön magától azt is meg kell tanulni, mint mindent ami hozzá járul a keresztény magatartásunk kifejlesztésére.
Miért, mert ebben a világban ez nem természetes.
Az a természetes, ha rosszalkodhatsz független szellemmel rendelkezel, vagy is nem tartozol sehová, és emberi dolgokkal foglalod el magad rendszeresen, hogy ne legyen időd elmélkedni Isten dolgain szándékán és ne legyen időd részt venni Isten életében.
Más részt ha nem ismered meg, akkor nem tudod, mit szeretne tőled, és azt sem, hogy hogyan tudnál a kedvében járni.
a szeretet megkívánja, hogy megismerjétek egymást, mint két jó barát, és bizalom fejlődjön ki köztetek.
Mert ahol nincs bizalom, ott felbomlik a kapcsolat.
Én csak annyit tanácsolok, hogy nehogy úgy járj, hogy azt gondold majd, hogy te megtudod oldani a problémáid, akkor más is meg fogja tudni oldani azt.
Mert ezzel kezdődik, amikor az ember azt gondolja, hogy a másiknak nincs szüksége soha semmire, mert megoldja.
"9-es, borzasztó, amit írsz!"
A 9-es választ te írtad, zsenikém.Feltételezem a 10-esre gondoltál, csak benézted.
"Arcátlan, buta, és rosszindulatú. De nem töröltetem ki, had lássák mások is..."
Egyik jelző sem igaz az írásomra. Nagyon is jól tudod te, hogy az igazat írtam le. Ellenérveid sincsenek rá, mert pontosan tudod, hogy mennyire tévúton jársz. Sérti az önérzeted, mert rávilágít, hogy mennyire el vagy tévedve.
Örülök, hogy nem törölted ki, legalább látják mások is, hogy mit jelent az, amikor valaki magyarkodik, de csak liberális, semmi más.....
Nos sajnálom, hogy a 9-es válaszoló így érez.
Ám azt ne felejtsd el, hogy az életedhez szükséges erőt, energiát tőle kapod, hogy tudj dolgozni élni, ha meg vonná tőled ezt az erőt akkor egy magatehetetlen csecsemő lennél.
Igen azt amit teszel azt az erőfeszítésedet megáldotta, hogy el tudd végezni.
Az élet energia mivel élünk mozgunk lélegzünk a teremtő energiájából egy kis ujjnyi rész.
Nagyon kellemeset csalódtam néhány válaszban, amit köszönök szépen! :)
Az utálkozó válasz elég hiteltelennek tűnik egy olyan témában, mint a kereszténység. :) Megbocsátás és szeretet kontra ostoba utálkozás...
De az egyáltalán nem jellemző rám, hogy önző lennék, és ne látnám meg mások problémáit, vagy segítségkérését. :) Sőt, ennek az ellentettje az igaz!
Lehet, hogy ezek idejétmúlt dolgok, de van valaki, akinek napi szinten a lakhatásában segítek, másnak egyszerűen pénzzel. Előfordul, ha az utcán valaki bajba kerül, hogy én magamat sodrom galibába azzal, hogy segítek neki, és soha semmi ilyesmit nem bántam meg. Ilyenkor arra támaszkodom, amiről úgy vélem, hogy a helyes útmutatás. Hogy azt a pap mondja, vagy ezer éves motívumok egy történelmi leleten, teljesen mindegy.
Ilyen például a maga felé hajló nyakú madár motívuma, ami a saját vérével táplálja a kicsinyeit, sőt, más aspektusban még az ellenkező oldalon állót is. Én nem erőlködöm, hogy kétségbeesetten kérdezgessem, hogy vajon most mit kell tennem, mert azt érzem, hogy tudom. :) Remélem, jól érzem, de akárhány vallási témájú előadást hallgatok, az általában megnyugtat, hogy igen, egész' jó úton haladok.
Annak külön köszönöm, aki azt írta,hogy ne legyek hálátlan. Nem vagyok, de erre köszönöm, hogy külön felhívtátok a figyelmemet, mert fontos.
Igen. Rendben van.
A megértés alacsonyabb fokán kéregetnek folyton Istentől.
(nem bíznak benne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!