Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem keresgélem Istent, és...

Ha nem keresgélem Istent, és nem imádkozom hozzá, mert szerintem mindketten tudjuk a dolgunkat, az rendben van?

Figyelt kérdés

Nem járok templomba, nem is tudok imákat, de a végletekig tisztességes életet élek, és nem azért, mert jajj, majd belevágnak valami nagy fortyogó üstbe halálom után :) hanem mert nekem így jó.

A tradicionális magyar értékrend szerint élek, és nem szoktam kérni Istentől semmit. Egyszerűen úgy gondolom, hogy mindketten tudjuk a dolgunkat :) és neki nem kell belenyúlnia semmibe "felülről", az úgyis majd úgy megy, ahogy megteremtette.

Tudom, hogy "kérd és megadatik", de nekem Istentől kellene kérnem bármit is? Nagyon úgy érzem, hogy nem...

Köszi annak, aki járatos a kereszténységben, és az kíméljen legyen szíves, aki unalomból jár ide! :)

(UI.: Ja, és azt sem keresem, hogy mikor hol változik borrá a víz, vagy hol melyik szobor könnyezik vért, mert nincs szükségem ilyesmire. :D)

2013. febr. 21. 11:49
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Mi, eberek, úgy lettünk megteremtve, hogy megvan bennünk a vágyódás, a vonzódás valami felsőbb lény iránt. Valakinek ez Isten, valakinek Buddha, valakinek Mohamed. De nincsen a földön ember, aki nem vágyik valamire, valakire, akiről úgy érzi, felette áll, irányítja az életét. Sokan igyekeznek kiiktatni ezt, az általuk "vallási maszlagnak" titulált dolgot, mert ciki, nincs idő, ósdi stb. És ekkor jön a sok gubanc, mert ezzel a maga emberségét próbálja megtagadni. Ekkor kezd el uralkodni felette valami más: a pénz, a hatalom, a szerencsejáték, stb. Nos, hogy te azt írtad, tisztességesen élsz, látszik, hogy te még nem jutottál el ide. Nyilván ha a lelkiismereted nem jelezné neked, hogy ez nem jó, akkor fel sem tetted volna ezt a kérdést. legbelül te is érzed, hogy az életnek nincs értelme Isten nélkül, csak talán félsz belátni. Annyi időt éltél nélküle, hogy elképzelésed sincs, milyen lehet Vele.

De próbáld meg! Isten nagy kegyelme, hogy ahogy te írtad: "felülről belenyúl" a dolgaidba. Nem azért, hogy megmutassa, hogy, na, csakazértis csak mert végtelenül szeret téged, ahogy minden más embert ezen a földön. Remélem segítettem

Egy teológus lány :)

2013. febr. 25. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!