Napjaingban melyik az a keresztény vallásközösség amelyről a legkevesebbet lehet hallani?
"Mert szoros az a kapu és keskeny az az út,a mely az életre visz, és kevesen vannak,a kik megtalálják azt."(Mát.7,14)
Köszönöm.
Szerintem ez a szentírási idézet nem arról szól, hogy az a jó, amiről keveset hallani, mert azok tuti hitelesen élnek..
Ez az idézet azt mondja, hogy Jézus tanítását teljes egészében nehéz megtartani, sokan csak "mazsoláznak" belőle, csak azt tartják be ami nekik tetszik: ez a széles út.
Egyetértek az utolsó válaszolóval.
Az az ige erről szól;
"Monda néki Jézus: Én vagyok az út,az igazság és az élet,
senki sem mehet az Atyához, hanem ha én általam."(Ján.14,6)
Jézus a kapu,az út és az élet.
És igaza van Máténak amikor azt írja,hogy kevesen vannak rajta mert sokan nem veszik komolyan a fenti igét pedig az a lényeg.
Kedves kérdező ha körülnézel egy kicsit akkor magadtól is rájössz,hogy mit keresel.
"Engem nem érdekelnek a szekták! Nem én hoztam fel a szektákat. Valaki felhozta és azota csak mindenkinek a szektákkal van baja. Én azt szeretném tudni,hogy melyék keresztény egyházhoz illik a legjobban a fenti ige. Ennyi a kérdésem,és nem szekták"
Csakhogy a történelem folyamán leszektáztak már olyan keresztényeket, akik eredetileg nem érdemelték volna meg ezt a kifejezést. Éppen ezért, amikor azt mondtad, hogy nem érdekel a szekta, jó lett volna tudni, hogy pontosan mire gondolsz, mert lehet, hogy egy alapvetően nem túl népszerű, de biblikus Egyházról van szó. A kérdésre válaszolva azonban a fenti ige nem az egyházkérdésre vonatkozik. Egyházkérdésben a Jelenések könyve 2-3. fejezete igazít el, amely tulajdonképpen részben egy profetikus Egyháztörténelem is. A (Máté 7,14)-ben nem vélek felfedezni semmilyen Egyházra való utalást. Ott embercsoportokról van szó, azokról, akik a széles úton, vagyis a világ által képviselt úton járnak, és azokról akik a keskeny úton, vagyis az Isten törvényei szerint járnak. Előbbiek többen vannak mint utóbbiak sajnos. Üdv!
Igen a 11-es hozzá szóló jól írja.
Nem tudni miért de egyesek ott tartják a Kezükben a szent írást, és olvassák, hogy mi a helytelen a tisztátalan, és mint ha vakság verné őket elkezdik kimagyarázni, hogy :
Á Isten nem veheti komolyan, meg modern világban élünk...
Igen, kinek a modern világában,
Ki volt az első aki "modernizálta" Isten elvárásait.
(mindent szabad)
Na ennek a valakinek a törvénye szerint élsz nem Isten törvénye szerint.
ez a széles út. Hiába van a kezedben a Biblia. Minden dolog annyit ér amennyit alkalmaznak belőle.
Az unitárius egyház helybenhagyja a homoszexuálisok házasságát
Amint arról a Christian Century című folyóirat tudósít, az egyesült államokbeli felekezetek között az unitárius egyház lett az első, ahol hivatalosan is helybenhagyták az egyneműek házasságát. A vallási csoport évenkénti kongresszusán részt vevő küldöttek elsöprő többségben amellett szavaztak, hogy „kiáltsák ki bármely két, egymásnak elkötelezett személy közötti házasság értékét”. Ez a vallásos folyóirat azt írja, hogy „az egyházi törvények értelmében az egyház 1040 gyülekezete közül mindegyik maga döntheti el, hogy helybenhagyja-e a homoszexuális és leszbikus párok házasságát, vagy hogy helyet biztosít-e az ilyen esküvőknek”
Nagy-Britannia „egyik legkorábbi egyháza . . . menthetetlenül hanyatlik, és néhány évtizeden belül a múlté lesz” — jelenti ki a londoni The Times. Az unitárius egyháznak kevesebb mint 6000 tagja van Nagy-Britanniában, és ezeknek a személyeknek a fele 65 évesnél is idősebb. A fenti jóslat a felekezet egyik vezető lelkészének, Peter Hughesnak a szájából hangzott el. Példaként utalt a legrégebbi, liverpooli kápolnájukra, és ezt mondta: „1976 óta nincs lelkészük, és szinte leállt ott a szellemi élet.” Az „unitárius” elnevezés 1673 óta használatos Nagy-Britanniában, írja a The Times. „Számos angol presbiteriánus a XVIII. században lett unitárius, mivel nem fogadták el a Háromság tanát abban a teológiai vitában, amely Krisztus isteni mivoltáról folyt, és amely válsághelyzetet idézett elő az anglikán egyházban.” Az újságcikk így folytatódik: „De most, hogy már nem tiltott Háromság-ellenes nézetet vallani, és sok egyház szemet huny afölött, hogy »hívei« liberálisan gondolkodnak a hagyományos tanításokról, az unitarizmus már nem tölt be olyan szerepet, mint egykor.”
Hát óriási a különbség.
S mi a Tanúk nem vagyunk része a világnak, ahogy Jézus parancsolta.
Kedves 17es!
Ne haragudj de ,hogy értsem azt,hogy ti nem vagytok része a világnak?
Ti nem itt éltek ebben a világban?
Nem ezt a kenyeret eszitek amit én?
Ti nem vesztek részt a fejlődésben?
Nem járnak iskolába gyerekeitek?
Ez csak egy pár kérdés ami hirtelen eszembe jútott.
Ilyent azért nem szabad állitaní mert mindannyian egy ég alatt vagyunk és ha baj van együtt szenvedünk.
Nem kell vallásosnak lennem,hogy megértsem,hogy mi a jó és mi a gonosz.
Ha tudok segíteni valakin akkor megteszem ha hiszek Istenben ha nem mert emberi kötelességnek érzem,de azért olyant nem mondanák,hogy én nem vagyok része a világnak mert akkor hazudnék.
Én nem értem ezt a felfogást amit ti mondtok.Bocsi.
Kedves Kérdező.
erre a bibliából válaszolnék amit Pál leíratott és Jézus is megemlített.
(1Korintusz 7:29-31) 29 Ezenfelül ezt mondom, testvérek: a hátralevő idő rövidre van szabva. Ezentúl, akiknek van feleségük, úgy legyenek, mintha nem volna, 30 és úgyszintén, akik sírnak, olyanok legyenek, mint akik nem sírnak, és akik örvendeznek, mint akik nem örvendeznek, és akik vesznek, mint akiknek nincs, 31 és akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen; mert változik e világ színtere.
(János 15:19) 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ.
(János 17:15, 16) 15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrködj felettük a gonosz miatt. 16 Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.
Jézus és Pál határozottan leírták, és maguk is így éltek.
Itt kell élnünk a világba, de semmi közünk a világhoz. Ahogy megfigyelted talán Pál írta, hogy mint akik nem élnek teljesen a világgal...Az I. sz keresztényeket is ezért tartották furának, mert nem folytak bele a világ politikai és egyéb társadalmi életébe, csak annyira, hogy fent tudják az életüket tartani.
ezért nem is bántak kesztyűs kézzel velük mert nem vették hasznát az emberi törekvéseikben.
De itt élünk a világban, dolgozunk azért, hogy fenntartsuk még ebben a világban magunkat, mert nekünk sem fognak ingyen adni semmit.
Ezért van munka helyünk, hogy a lényeges dolgokat mint az élelem a ruházat az otthonunk fenntartását fedezni tudjuk, de ennyi.
Mi nem az emberi kormányzatokhoz tartozunk, Nekünk Jézus a királyunk akit Jehova kinevezett s jelenleg az Ő törvénye szerint kell élnünk.
Nem ember irányítja az életünket, nincsenek egyed uralkodók akik harcokat vívnak a hatalomért. Az tény, hogy helyi felvigyázok vannak akik kerületenkét vigyáznak a nyáj tagjaira, szellemileg felkészítik őket, de nem uralkodnak, hanem maguk is munkahellyel családdal rendelkeznek és élik a kis keresztény életüket, és mi is, de engedelmességgel Jézusnak tartozunk, nem a miniszter elnöknek.
S milyen érdekes, hogy nincs látható emberi uralkodó nálunk de egységben és békében élünk mind a 236. országban egymással.
Minket Jézus vezet fentről mivel már elfoglalta a trónját, és uralkodik az ellenségei között, felettünk.
110,2 A te hatalmad pálczáját kinyújtja az Úr Sionból, mondván: Uralkodjál ellenségeid között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!