Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy sok kereszt...

Miért van az, hogy sok keresztény elitéli és gyűlöli a zsidókat? Jézus nem zsidó volt?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok és nem értek túl sokat a valláshoz , de a kérdés egy ideje foglalkoztat

2013. ápr. 5. 01:13
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
De nem értem , van valamilyen kényszer minden zsidóban hogy kizsákmányolják az embereket ? Vagy úgy nevelik őket ?
2013. ápr. 5. 01:59
 12/44 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék én nem gondolom igy csak érdekel mások véleménye erről ... Én nem tudom elképzelni , hogy mert valaki zsidó máris rossz legyen ezért kérdeztem az elöbbit !
2013. ápr. 5. 02:01
 13/44 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de ez például ijesztő:

Rabbi Menachem Schneerson egy éve töltötte be a lubavicsi rebbe tisztét, amikor 1951-ben egy interjúban arra a kérdésre, mik a tervei, azt válaszolta: a zsidóság számára véget ért a védekezés korszaka. Nem védekezünk többé, hanem támadunk: nem vonulunk defenzívába, hanem offenzívát indítunk a zsidó identitás és vallás megõrzéséért.

Ez a nemzedék lesz a számûzetés utolsó nemzedéke és a megváltás elsõ nemzedéke � mondta � a személyes és az egyetemes megváltásé, amely a társadalom tökéletesedéséhez és egy olyan világ megvalósulásához vezet, melyet megtölt az Örökkévaló ismerete. Most már minden rajtunk múlik.

2013. ápr. 5. 02:17
 14/44 A kérdező kommentje:
Hát ez elég furcsa... Nem tudom egyébként én sok embertől hallok olyanokat , hogy a zsidóknál van a világ vagyonának fele meg ha egy zsidóval üzletelsz az 2-szer akkora haszonra tesz szert mint mondja . Másfelöl pedig azt hallom , hogy az emberek azért nem szeretik a zsidókat mert régen elvették tőlük a földjeiket , erre a zsidók kereskedni kezdtek és meggazdagodtak . Sok ember pedig épp ezért zsidógyűlölő ... Én nem tudom melyik állitás a valós , szoval elmondanátok a ti véleményeteket?
2013. ápr. 5. 02:26
 15/44 anonim ***** válasza:

Azt is tapasztalom társaságban, hogy zsidók valami jelentéktelenre hirtelen felkapják a vizet, és olyan elsöprő gyűlölettel beszélnek a kereszténységről, hogy csak lesek...

Nagyon érdekelne, miért ilyen erőteljes ez a gyűlölet...

2013. ápr. 5. 02:31
 16/44 A kérdező kommentje:
Nincsen zsidó ismerősöm , úgyhogy én még nem tapasztaltam ilyen dolgokat . Csak azt nem értem , hogy attól , hogy valaki zsidó miért lesz "más" ?
2013. ápr. 5. 02:36
 17/44 anonim ***** válasza:
59%

Asszem, erre csak a zsidók tudnak válaszolni. Én úgy veszem le (de tévedhetek), hogy mások akarnak lenni,el akarnak különülni, egymás között akarnak lenni, egymást szeretik előnyökhöz juttatni. Mi többiek csak a második vonalban lehetünk... Valamennyire befogadnak a társaságukba, de nem egészen... mindig érzed, hogy kívülálló vagy, hogy elejtenek félszavakat, amiket te nem értesz, hoyg a gyerekeiket külföldi egyetemekre küldik ingyen, mert a nem tudom milyen lubavicsi szervezet szponzorálja őket, csak igazolni kell, hogy zsidók...

Engem is érdekelne, hogy miért akarnak fontosabbak lenni, mint az összes többi ember...

Én keresztényként azt tanultam, hogy legyek önzetlen, szeressek mindenkit, bocsássak meg, ha pofon ütnek, akkor tartsam oda a másik arcomat is, és nehogy visszaüssek...

Ez mind pedig akkor a legeslegnehezebb, amikor zsidó felebarátaim önzőn, mohón, magabiztosan, könyökölve csörtetnek az élet javait elhappolni...

De miért is?

2013. ápr. 5. 02:42
 18/44 A kérdező kommentje:
Hű ! Nagyon érdekes dolgokat irsz ! Kösznöm a válaszaidat nagyon elkezdett érdekelni a téma ! Egyébként a keresztények hogyan viszonyulnak az ateistákhoz?
2013. ápr. 5. 02:48
 19/44 ms91 ***** válasza:
30%

Erre nehéz lesz választ kapni, pont azért, mert manapság a zsidókról vagy jót vagy semmit, mert megbélyegeznek, sőt talán még egy pert is a nyakadba akasztanak antiszemitizmusért ill. holokauszttagadásért.

Ajánlom figyelmedbe Voltaire egy mondatát:

"Ha tudni akarod ki uralkodik feletted, elég kiderítened, hogy ki az, akit nem szabad bírálnod"

Szerintem így már elég világos, amiket említesz a világ vagyonának feléről... nos arra azt mondom, itt van egy weboldal, illetve egy film, szerintem a filmmel kezdj, aztán ásd bele magad, de vigyázz! Ha megteszed, már semmi nem lesz a régi, az egész világnézeted megváltozhat és nem biztos, hogy ezzel könnyű lesz együtt élni. Nekem se az, de jobb tudni az igazat, mint tudatlanságban birkamódjára élni.

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=20EWMaAaMsY

Nem mondom, hogy jó szórakozást, mert nem lesz se jó, se szórakoztató, de nagyon elgondolkodtató...

2013. ápr. 5. 02:48
 20/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm . Szerintem egy alkalmasabb idöpontban megnézem a filmet , azthiszem most nem a legalkalmasabb rá az agyam :)
2013. ápr. 5. 02:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!