Miért nem használják Isten nevét? MI a baj vele? Mi az oka hogy mindenki szinte tatózkodik tőle?
Kedves 48, ("a kétértelmű helyeken, és sok verset kiragadva a környezetéből.") és kedves többiek, mind!
– Tüstént felelek. Először mondd meg te,48, vagy más:
Hol van a Bibliában leírva, hogy CSAK azt gondolhatom-érezhetem, intuícióban foghatom --> mondhatom, írhatom, cselekedhetem, ami ott van leírva? És egyáltalán:
Hol van a Bibliában leírva az én saját átélt intuícióm tartalma, értelmezése és hogy azt bárki más jobban érthetné, mint én?
Hol van a Bibliában leírva, hogy világképem, Istenképem leírva csak kizárólag a Biblia szorosan vett mondataiból állhat?
Hol van a Bibliában leírva, hogy nem olvashatom és értelmezhetem felfogóképességemnek megfelelően az Egyházatyákat, a skolasztikusokat és az inkvizíció által elítélt misztikus Meister Eckhartot? (szekták és kommunisták kifogása, ők akarják helyettem érteni, el is tűntek a könyvtárakból 1945 után, nehogy megérthessem)
Hol van a Bibliában leírva, hogy nem olvashatom az apokrifeket is? (a katolikus Vigília kiadó kiadta, magyarul is)
Hol van a Bibliában leírva, hogy nem olvashatom a görög eredeti Újszövetséget, csak ezt és ezt a fordítást ? (egy fordítás mindig értelmezés is és állásfoglalás is)
Hol van a Bibliában leírva, ha idézek, az egész Szentírást idéznem kell? (nem kiragadottan, JT-k zokogása)
Hol van a Bibliában leírva, hogy nem idézhetek a gyakorira? (ateisták kifogása)
Hol van a Bibliában leírva, hogy be kéne tiltani a Bibliát, mert mesekönyv/ kitaláció/ papi furmány (V.I.Lenin és a nyomában sötéten lihegő materialisták, ateisták kifogása és perverz vágya)
Továbbá, merőben más szempontból:
Hol van a Bibliában leírva, és ki mondja „lésztek azért ti is gyűlölségesek mindenek előtt, az én NEVEMÉRT;de aki végiglen megáll, megtartatik ”?
Hol van a Bibliában leírva, hogy Jézus, a Krisztus, Istennel azonossá vált?
Hol van a Bibliában leírva, hogy Jézus ezt a legbelső körnek kinyilatkoztatta, megmutatta a Nap-erőit (test átlényegítése a feltámadásra), hogy még ők is alig tudták elviselni, hátrazuhantak?
+ Hol van a Bibliában leírva, hogy ezért a misztériumért halálra kínozták és a legnagyobb bűnösöknek járó, megalázó kínokat okozó keresztre feszítéssel ölték meg (ÉRTED IS) az ártatlan, „szelíd, kegyes Krisztust”, aki szombaton gyógyított (TÉGED IS) ? ? ?
(1885-ös kiadásból, hogy véletlenül se guglizzon senki)
„És annakokáért háborgatják vala a zsidók Jézust, és akarják vala őtet megölni, hogy ezt mívelte volna szombaton. Jézus pedig felele nékik: az én Atyám mindezideig munkálódik, én is munkálódom. Annál is inkább akarják vala azért a zsidók őtet megölni, mivelhogy nem csak megrontotta volna a szombatot; hanem az Istent is saját Atyjának mondotta volna, Istenhez magát egyenlővé tévén”
*
Aki a 12+1 kérdéses kvízjátékot megoldja, jutalmat kap! Üdvözlet! -aa-
A Szent Nevétől, létezésétől, örökkévalóságától, mindenhatóságától, mindentudásától, és egyáltalán mindenétől megfosztott, a gyakorin a vörösingesek által nemecsek ernőként halálra-fürdetett szegény Jóisten összeférhetetlenség miatt nem vehet részt a játékban. Még mit nem.
"Hol van a Bibliában leírva, hogy CSAK azt gondolhatom-érezhetem, intuícióban foghatom --> mondhatom, írhatom, cselekedhetem, ami ott van leírva?"
A Szentírásban lévő alapigazságok szelemében kell a kereszténynek gondolkoznia és cselekednie. Ahogy te előadod, az talán már szélsőségesség lenne, de persze konkrétum híján nehéz egy ilyen kérdésre válaszolni.
"Hol van a Bibliában leírva az én saját átélt intuícióm tartalma, értelmezése és hogy azt bárki más jobban érthetné, mint én?"
Ugye nem azt akarod mondani, hogy amikor a Biblia törvények szellemét követed, akkor az "intuícióidra" hallgatsz??
"Hol van a Bibliában leírva, hogy világképem, Istenképem leírva csak kizárólag a Biblia szorosan vett mondataiból állhat?"
Senki sem mondta, hogy a teles Bibliát szó szerint kell venni! De az képes magyarázni önmagát, ha figyelembe vesszük a teljes Írást, és ha hagyjuk!!!
"Hol van a Bibliában leírva, hogy nem olvashatom és értelmezhetem felfogóképességemnek megfelelően az Egyházatyákat, a skolasztikusokat és az inkvizíció által elítélt misztikus Meister Eckhartot? (szekták és kommunisták kifogása, ők akarják helyettem érteni, el is tűntek a könyvtárakból 1945 után, nehogy megérthessem)"
"Hol van a Bibliában leírva, hogy nem olvashatom az apokrifeket is? (a katolikus Vigília kiadó kiadta, magyarul is)"
"Mindent szabad nékem, de NEM MINDEN HASZNÁL" - mondta Pál.
"Hol van a Bibliában leírva, hogy nem olvashatom a görög eredeti Újszövetséget, csak ezt és ezt a fordítást ? (egy fordítás mindig értelmezés is és állásfoglalás is)"
NINCS görög eredeti szöveg, csak korai másolattöredékek vannak. Senki sem tiltja, sőt a pontos Bibliafordításhoz elengedhetetlen a korai másolatok OBJEKTÍV figyelembevétele, az elfogult, valamely teológiai irányba hajló értelmezés helyet.
"Hol van a Bibliában leírva, ha idézek, az egész Szentírást idéznem kell? (nem kiragadottan, JT-k zokogása)"
Csupán LOGIKA! Lehet kiragadni és mindent, valamint mindennek az ellenkezőjét is be lehet bizonyítani.
"Hol van a Bibliában leírva, és ki mondja „lésztek azért ti is gyűlölségesek mindenek előtt, az én NEVEMÉRT;de aki végiglen megáll, megtartatik ”?"
(Ján 15:20, 21) „Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani. De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.”
Hoppá! Tehát azért, mert nem ismerik azt, aki küldte Jézust? Ki küldte Jézust? Mit is mondott erről a kérdésről maga Jézus?? Nos, figyelj csak:
(János 17:3) "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."
Ha valakit, valamely jellemzőjében EGYEDÜLINEK nevezel, lehetsz-e vele "egyenlő"???? Tehát Jézus az örök élet elnyerésének a feltételeként szabta meg, hogy megismerjük-e az Ő Atyját, akit "EGYEDÜLI igaz Istennek" nevezett, aki tehát NEM Jézus!!!
"Hol van a Bibliában leírva, hogy Jézus, a Krisztus, Istennel azonossá vált?"
Sehol! Csak önkényesen, a teljes Írásnak ellentmondó módon félrefordított helyeken. Ezt arról lehet felismerni, hogy a nyelvészek és a teológusok nagyokat vitáznak a helyes értelmezésén. Ilyen pl. a Róma 9:5, vagy a Fil 2:6. Ha a teljes Írást is figyelembe vesszük, vagy sokszor már a szűkebb szövegkörnyezet is elég, akkor világossá válik az igazság!
A Róma 9:5 pl. kiválóan értelmezhető a Róma 15:5-6-al.
A többi a valóságtól elrugaszkodott belemagyarázás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!