Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia szerint bűn melegnek...

A Biblia szerint bűn melegnek lenni?

Figyelt kérdés
én nem vagyok meleg, de az én Istenem nem venné el senkitől a boldogságát.. Amióta ezt megtudtam már nem is nagyon érdekel a Biblia:(

2013. febr. 25. 19:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/138 poet1 ***** válasza:
17%
az én szintemre csak emelkedni lehet kedves 18 éves. Még nem sokat értesz az életről, hidd el. A legfőbb gond az,h a melegek ha 'megkínoznák' őket sem hinnék el,h nem velük van bajunk,nem őket ítéljük el,hanem magát a homokosság bűnét. Nem is akarják sokan megérteni,csak magukat sajnáltatják. Ez a jövőbeli társadalom perspektívája?
2013. febr. 26. 22:38
 32/138 anonim ***** válasza:
31%
#31 Éppen erről szól a vita. Egyre többen bizonyítják, hogy a homokosság nem bűn a Bibliában.
2013. febr. 27. 00:01
 33/138 anonim ***** válasza:
82%

22:38

Az emberhez hozzátartozik a szexualitása is, így az embereket is támadod, nem csak a szexualitásukat.

Egy homoszexuális ember akár fejre is állhat, akkor is meleg marad. A része.

2013. febr. 27. 01:18
 34/138 anonim ***** válasza:
82%

22:38

Mintha azt mondanád, hogy nem az embert utálod, hanem a végtagjait és fel vagy háborodva, hogy nem hajlandók amputálni a kedvedért.

2013. febr. 27. 01:19
 35/138 poet1 ***** válasza:
30%
A betű öl. Állítólag az Inkvizíció is biblikus volt,de maga Jézus előre mondta,h lesz idő,h aki ezt teszi, azt hiszi, Istennek tetszőt hajt végre. Mit mond aztán: AZÉRT TESZIK,MERT NEM ISMERTEK MEG SEM ENGEM,SEM AZ ATYÁMAT. Itt ugyanez van. Olvashatjátok egész nap a Bibliát, és bármit belemagyarázhattok de ha a szerzőjét nem ismeritek meg, csak téves következtetésekre fogtok jutni. Szeretnétek,megértem, h Isten ilyen legyen,de nem az. Nem változik
2013. febr. 27. 08:46
 36/138 Mulder614 ***** válasza:
14%

Ezek a bibliaversek azt bizonyítják hogy Isten Ádám és Éva teremtése után is megmondta hogy bűn az azonos neműek szexuális érintkezése.

Róma 1:24–27: „ Az Isten azért szívük kívánságainak megfelelően átadta őket a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák saját testüket . . . Ezért adta át őket az Isten gyalázatos nemi vágyakozásoknak; mert asszonyaik is felcserélték a testükkel való természetes élést természetellenessel, s hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonnyal való természetes élést, és gerjedelmükben egymás iránt gyúltak heves lángra, férfiak férfiakkal, s ocsmányságot cselekedtek, és a tévelygésükért járó teljes fizetséget megkapták önmagukban.”

1Tim 1:9–11: „törvényt nem az igazságos emberért tesznek közzé, hanem a törvénytelenekért és nyakasokért, istentelenekért és bűnösökért . . . , paráznákért, férfiakkal háló férfiakért . . . és bármi egyébért, ami ellentétben áll az egészséges tanítással, amely a boldog Isten rám bízott, dicsőséges jó híre szerint való.”

Szó nincs arról hogy Ádám és Éva teremtése után Isten már nem szólt bele hogy melyik nem melyikkel közösül!

2013. febr. 27. 09:27
 37/138 anonim ***** válasza:
22%

"Az emberhez hozzátartozik a szexualitása is, így az embereket is támadod, nem csak a szexualitásukat.

Egy homoszexuális ember akár fejre is állhat, akkor is meleg marad. A része."

Vannak emberek akik úgy élnek hogy nem élnek nemi életet. Igen, ez bizonyítottan lehetséges. Sőt még olyanok is vannak akik boldog életet élnek így. Szerintem ezt kár tagadni.

A válaszoló "támadása" pedig miben is nyilvánult meg? Abban hogy válaszolt egy itt feltett kérdésre? Minden válasz támadás? Akkor most én is támadtam? Ne válaszoljunk? Akkor miért írta ki a kérdező a kérdést?

2013. febr. 27. 09:38
 38/138 anonim ***** válasza:
77%

"Vannak emberek akik úgy élnek hogy nem élnek nemi életet. Igen, ez bizonyítottan lehetséges. Sőt még olyanok is vannak akik boldog életet élnek így. Szerintem ezt kár tagadni."

Na persze. Azért buknak le a papok folyamatosan.

A héten is lebukott a meleg skót püspök, vagy ki.

Lehet, hogy van olyan ember, aki így kínozza magát, de ez nem egészséges. Kész kínszenvedés.

Ha valaki elnyomja a szexualitását, akkor később ki fog törni belőle valami perverzió formájában (pl. pedofil papok).

2013. febr. 27. 09:44
 39/138 anonim ***** válasza:
66%

09:38

Mégis mi jogon várod el másoktól, hogy kínlódják végig az életüket cölibátusban, magányosan, valami buta, régi könyv miatt.

2013. febr. 27. 09:46
 40/138 anonim ***** válasza:
32%

"Az emberhez hozzátartozik a szexualitása is, így az embereket is támadod, nem csak a szexualitásukat."

Miben állt a "támadás"? Nekem úgy tűnik hogy csak válaszolt a kérdésre.

2013. febr. 27. 09:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!