Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia szerint bűn melegnek...

A Biblia szerint bűn melegnek lenni?

Figyelt kérdés
én nem vagyok meleg, de az én Istenem nem venné el senkitől a boldogságát.. Amióta ezt megtudtam már nem is nagyon érdekel a Biblia:(

2013. febr. 25. 19:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/138 anonim ***** válasza:
100%
Hát kettőnk közül nem én vagyok a torz apukám az biztos.
2013. febr. 25. 22:45
 12/138 anonim ***** válasza:
13%
Természetesen nem bűn annak lenni. A szexuális kapcsolat már más kérdés. Ezt nem lehet egyértelműen eldönteni. Az viszont biztos, hogy egy melegnek nem kötelessége heteró életet élnie feleséget szereznie, gyermeket vállalnia. Sehol a Biblia nem ír precedenst melegekből heteróvá vált emberekről. Sőt Pál apostol kifejti az egyedüllét a helyesebb, és csak az házasodjon aki nem bírja az egyedüllétet. Jézus is szól elismerően a nem házasokról. A megváltozás tana ellent mond mind a tudományos érveknek, mind bibliának. Nem tudom mi a helyes, de pl. Jonatán és Dávid kapcsolata is szerelem gyanús, még ha nem is volt köztük szexuális kapcsolat, hogy ne kövessenek el bűnt,nagyon szerették egymást, sőt Dávid azt mondja Jonatánról, hogy szeretete/szerelme több volt az asszonyok szerelménél. (Sámuel II. könyve) Tehát a melegség önmagában nem bűn, a szexuális kapcsolat nem lehet tudni.
2013. febr. 25. 23:05
 13/138 poet1 ***** válasza:
65%

El lehet, mert az Írás hangsúlyozza,h akiben már a kívánság megfogant,bűnt tett meg. Ha ez nőknél ennyire igaz,kétszeresen az a melegeknél. Még két idézet:

'A BALGATAG DOLOG GONDOLÁSA BŰN'

'CSELEKEDETEITEKET ÉS GONDOLATAITOKAT MEGBÜNTETEM!' -mondta Isten. A szexuális rossz megtételének előzménye már magán viseli a megtétel tényét. Pál mit mond:A férfiak egymásra GERJEDTEK, azaz gondolati alapon indult az egész

2013. febr. 26. 07:10
 14/138 anonim ***** válasza:
8%

Csatlakozom Poetl válaszához.

Higgyétek el, nem bántani akarjuk ezeket az embereket, hanem segíteni.

Nem velünk szúrtok ki ha becsapjátok magatokat.

A Teremtő nem tartja tisztának, szentnek ezt, mert ellenkezik a megteremtett természettel.Ez a tökéletlenség miatt alakult mint minden más.

S küzdeni kell ellene.

Mondjuk nem értelek benneteket.

Ha Isten elítéli ezt a nem természetes dolgot, akkor még is hogyan gondoljátok majd változtat a törvényein, Hiszen a saját teremtésének torzítását segítené elő, nem a tökéletesítését.

amikor megteremtette a tökéletest és Ádám elszúrta, Ő azon munkálkodik, hogy helyre állítsa.

A ti gondolkodásotok szerint meg ne állítsa helyre...

Ez abszurd.

Hangsúlyozom, nem sértegetés, vagy megvetés, hanem a segítség nyújtás a cél.Igen a gondolkodásban van a baj, ott kezdődik.Tettekben végződik,

Ezért nekünk tökéletlen embereknek kell változtatni a gondolkodás módunkon és igazodni a teremtő akaratához, ha a képmása akarunk lenni.

Ő a szentségén nem változtat, és azt kéri, hogy mivel Ő szent, mi is azok legyünk.

(1Péter 1:15, 16) 15 hanem összhangban a Szenttel, aki elhívott benneteket, ti magatok is váljatok szentté egész viselkedésetekben, 16 mert meg van írva: „Legyetek szentek, mert én szent vagyok.”

2013. febr. 26. 07:22
 15/138 Mulder614 ***** válasza:
21%

Sok kérdést találsz ezzel kapcsolatban itt a fórumon.

Egyértelműen elutasítja ezt a Biblia.

2013. febr. 26. 07:50
 16/138 anonim ***** válasza:
71%
De hát te írtad ki a kérdést. Csak az válaszolhat aki egyetért veled?
2013. febr. 26. 10:54
 17/138 poet1 ***** válasza:
11%
Utolsó előtti, látom közel állsz a férgekhez, hogy őket emlegeted. Sőt olvasni sem tanultál meg,mert ilyen trágár dolgot írni szabályellenes. Megint a régi hiszti, h mindenki szegény melegeket bántja! Úgysem hisztek nekünk!
2013. febr. 26. 12:34
 18/138 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: Látom ki is moderálták a megjegyzésedet. Fogalmazd meg kultúráltabban és akkor folytathatjuk.
2013. febr. 26. 13:30
 19/138 anonim ***** válasza:
58%

A kereszténység az oka, hogy homoszexuális emberek millióinak megy tönkre az élete.

Több tucat meleg fiatal lesz öngyilkos minden évben miattuk.

Senki se tudja leküzdeni a szexualitását.

Aki mást mond, az hazudik. A papok is élnek szexuális életet az irányultságuknak megfelelően, csak letagadják.

Folyamatosan le is buknak .

Röhej, hogy egy régi primitív könyvből indulnak ki sokan.

A Bibliát koszos csövesek írták, akik évente egyszer fürödtek.

Mi jogon teszitek tönkre több millió ember életét a bibliára hivatkozva? Mégis mit képzeltek magatokról?

2013. febr. 26. 15:38
 20/138 anonim ***** válasza:
70%

A biblia csak egy könyv. Semmi több.

Senkinek sincs joga egy könyv miatt tönkretenni mások életét.

2013. febr. 26. 15:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!