Miért nem a kereszt?
Ezt a kérdést első sorban a Jehova tanúihoz intézném.
Ne érezzétek támadásnak,csupán csak egy kérdés mert nem tudom megérteni,hogy mi okból nem tudjátok elfogadni a keresztet. Jómagam is hívő vagyok,de nem volt soha alkalmam beszélgetni erről a témáról,csak annyit tudok erről amit itt ott hallottam. A Bibliában több helyt is említve van a kereszt,ezen kívül a történelem is bizonyítja,hogy nem oszlopokat hanem kereszteket használtak a rómaiak.Mi annak a magyarázata,hogy a Jehova tanúi tagadják ezt?
Ismétlem,nem piszkálódni akarok,csak meg szeretném érteni.
Köszi a válaszokat!
"a Jézus Krisztusban vetett hitemet sem fogod tudni megingatni,semmilyen mesterkedési formával sem."
Egy idézet volt csupán, melyre a választ kerülöd, mivel azzal változtatnod kéne a gondolkozásodon. Vagy nem erről van szó? Pedig nagyon úgy tűnik.
Maradjunk a "szeretetnél"? Igen, ezzel én is egyetértek. De a Biblia tanítása-e vajon az, hogy akkor mutatunk ki szeretetet mások iránt, ha hagyjuk őket békén, mindenkit a saját véleményében?! Nem, ez nem a Biblia tanítása, hanem az embereké, ezért én nem is követem.
"Ezután is azt az imádatot fogja megkapni tőlem,mint ami valójában jár neki."
A te döntésed, azt csinálsz, amit akarsz, azt imádsz, amit akarsz, de ne állítsd be úgy, hogy Jehova Tanúi ellenében, te követed a helyeset, mert ez nem igaz! A Biblia egyértelműen ellent mond neked, ugye nem veszed sértésnek, ha leírok néhány ilyen verset?
(Efézus 5:20) "mindig, mindenért hálát adva a mi Istenünknek és Atyánknak Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében."
(Kolossé 3:17) "És bármi legyen is, amit szóban vagy cselekedetben tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, hálát adva az Istennek, az Atyának őáltala."
(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."
Olvasol ezekben olyant, hogy Jézust, vagy Jézust is kell imádni? Nem. De lehet? Nem lehet. Ki van zárva, hogy az imádatunk tárgyát Jézussal azonosítsuk!
Nem nem,hanem a szeretet azt jelenti,hogy
türelem,alázat,megbocsátás és kegyelem.
És most újra megismétlem,hogy köszönöm,de nincs több kérdésem hozzád. És megkérlek,hogy ezt tartsd tiszteletben.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!