Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi a vérszegények...

Jehova Tanúi a vérszegények nálatok kiválasztottak, és olyanok, mint más vallásoknál a sámánok, táltosok?

Figyelt kérdés
Jehova utálatosnak tartja a vérrel kapcsolatos dolgokat, tehát, aki vérszegény az most akkor valami kiválasztott nálatok???
2012. dec. 15. 11:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/107 anonim ***** válasza:
92%

Aha, akkor csak én nem látom a választ.

Jézus nagyon jól át adta a Biblia üzenetét a kérdésedre, javaslom mindenkinek a tanulmányozást és az elmélkedést rajta,aki nem elvakult módon egy társulat tanaival manipulálva áll neki szerintem nem nehéz rájönni.

Meglátjuk pl a holokauszt alatt történtek miatt Isten kit fog megdicsérni,aki hazudott és ezzel zsidókat mentett, vagy aki igazat mondva kiszolgáltatta az embereket.

Ezek az esetek a Bibliában életmentésre vonatkoznak és a szavaim kiforgatását visszautasítom.

És még mindig csak ti állítjátok bűnnek a vértrafó használatát, de mindegy én ebbe nem megyek bele,nyilván ha eddig nem sikerült meggyőzni a jehovásokat nem én leszek ehhez a megfelelő ember.

2012. dec. 18. 16:20
 32/107 anonim ***** válasza:
88%

"Ugye bevallod, hogy azzal, hogy a vértrafó "

Kedves őrtorony:

a trafo nem ugyanaz, mint a transzfúzió, jegyezd már meg!

Trafo a transzformátor /áram/átalakító rövidítése!

2012. dec. 18. 19:17
 33/107 anonim ***** válasza:
0%

Látom, hogy a legegyszerűbb, de egyben legprimitívebb módszerhez folyamodsz te is a Tanúk ellen, a minősítgetéshez, lejáratáshoz. Nem csodálom, hogy nem tudsz értelmes és racionális választ adni a bibliai érvekre, sőt azt sem csodálom, hogy ez lett a módszered.

"Meglátjuk pl a holokauszt alatt történtek miatt Isten kit fog megdicsérni,aki hazudott és ezzel zsidókat mentett, vagy aki igazat mondva kiszolgáltatta az embereket."

Ez egyrészt azért visszataszító, mert terelsz, ami a fentiekből következően és a személyes hozzáállásodból adódóan nem csoda, másrészt mert a hamis kereszténység nagy részével ellentétben, valóban semleges Jehova Tanúit támadod ilyen aljasságokkal. (Persze szívesen visszakérdeznék, hogy 1994-ben Ruandában, az egymást bestiális módszerekkel, őrjöngve gyilkoló "keresztények" ellenében, Jehova Tanúi vajon hogy viselkedtek, amikor a gyűlölködő tömegek elől rejtegették a hutukat és a tuszikat is??! De nem ez a téma.)

"Ezek az esetek a Bibliában életmentésre vonatkoznak és a szavaim kiforgatását visszautasítom."

Mit forgattam ki?

Ezek az esetek Jehova könyörületességét és igazságosságát bizonyítják speciális helyzetekben és semmi közük egy olyanfajta "szabályhoz", melyet te akarsz ráhúzni, mert ezen törvények később is törvények maradtak, méghozzá halálbüntetés terhe mellett! Te olyan szabályt akarsz ráerőszakolni erre a beszámolóra, mely szerint szükséghelyzetben mindig helyes megszegni a vér szentségére vonatkozó isteni törvényt. De ha ez megszeghető, akkor Isten minden törvényét felülírhatjuk, csak mert "szükséghelyzetnek" minősítjük a jelenlegi állapotunkat. Ugyan már, ezt te sem gondolhatod komolyan!!!

Választ miért nem írsz erre? Pedig már többször lett volna lehetőséged rá.

Itt jön képbe az a kérdés, hogy kik minősítik rendszerint "szükséghelyzetnek" és "elengedhetetlennek" a vértranszfúziót? Olyan orvosok, akiket több mint 100.000 más kollégájuk rendszeresen megcáfol, mert sikeresen elvégzi helyettük azt, amire ők számtalanszor azt mondták, hogy "öngyilkosság"!!!

2012. dec. 18. 19:56
 34/107 anonim ***** válasza:
91%
Pontosan te nem tudtál hitelt érdemlő választ adni a Biliai példáimra, amik megcáfolják a hamisságodat és bizonyítják,hogy szükség helyzetben megszeghető Isten parancsa.Tagadhatod a tényeket csak nevetünk rajtad:D
2012. dec. 18. 20:14
 35/107 anonim ***** válasza:
0%

Ezt írtam:

"Ezek az esetek Jehova könyörületességét és igazságosságát bizonyítják speciális helyzetekben és semmi közük egy olyanfajta "szabályhoz", melyet te akarsz ráhúzni, mert ezen törvények később is törvények maradtak, méghozzá halálbüntetés terhe mellett! Te olyan szabályt akarsz ráerőszakolni erre a beszámolóra, mely szerint szükséghelyzetben mindig helyes megszegni a vér szentségére vonatkozó isteni törvényt. De ha ez megszeghető, akkor Isten minden törvényét felülírhatjuk, csak mert "szükséghelyzetnek" minősítjük a jelenlegi állapotunkat. Ugyan már, ezt te sem gondolhatod komolyan!!!

Választ miért nem írsz erre? Pedig már többször lett volna lehetőséged rá."

Ez egy kérdés volt (a sok közül) - észrevetted???

Ezt válaszoltad rá:

"Pontosan te nem tudtál hitelt érdemlő választ adni a Biliai példáimra, amik megcáfolják a hamisságodat és bizonyítják,hogy szükség helyzetben megszeghető Isten parancsa.Tagadhatod a tényeket csak nevetünk rajtad:D"

Tehát a fenti kérdésemre ez a válaszod?

Tehát "bizonyítják,hogy szükség helyzetben megszeghető Isten parancsa"? Tudjuk, hogy ez a kifogás bibliailag NEM IGAZ, de ha feltételeznénk, hogy az, akkor vajon ki állapítja meg az élet különböző területén, hogy mi a "szükséghelyzet"??? Hol kezdődik a "szükséghelyzet" és miért ott? Egy tolvaj esetében milyen mértékű nincstelenség, vagy szegénység kell ahhoz, hogy egy bíróság felmentse az elkövetőt a bűne alól? Nem teljesen relatív a megítélése ennek??

Ha maradunk a vérnél, vajon van-e EGYSÉGES, minden dokira egyformán érvényes szabályzat, mely megállapítja a véradás "szükségességét", melyet valódi tényeken alapuló számok és a gyakorlat KÉTSÉGBEVONHATATLAN eredményessége bizonyít??? Vagyis érthetőbben: amikor azt állítják, hogy "nélkülözhetetlen", vagy "öngyilkosság", akkor ezen semmiféle másfajta kezelés sohasem tud változtatni, bebizonyítva, hogy mégsem nélkülözhetetlen és öngyilkosság.

Mi a gyakorlat? Az, hogy ezen hangulatkeltő orvosok, akik ragaszkodnak a régi, káros és elavult módszereikhez, nagyon sokszor tévedtek már ebben! Felmérések, vizsgálatok bizonyítják, hogy a vér felhasználásának a mennyiségét tekintve, óriási eltérések vannak orvos és orvos között. És vannak, akik ugyanazon beavatkozásokhoz egyáltalán nem használnak idegen vért, mégis eredményesek (a tagadhatatlan előnyökről nem is beszélve).

Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy Jehova Tanúi csupán egy elhamarkodott, és a tudatlanságukból következő véleményen vannak e tekintetben. Nem, ahogy az idézett orvosok nyilatkoztak: ők is azok közé tartoznak, akik a legtájékozottabbak a témában!! Nem fogod tudni megcáfolni ezt a tényt, mivel a Biblia is támogat minket.

2012. dec. 18. 21:33
 36/107 anonim ***** válasza:
7%

Pontosan, de ezt leírtam

A tanúk mélyen ragaszkodnak a leg színvonalasabb orvosi eljáráshoz.

Sajnos csak magyar országon nincs ez még annyira elismerve.

A világ más fejlett országaiban orvosok tízezrei műtenek vér nélkül, alternatív kezeléssel, és még több nem Jehova Tanúja is egyet ért ezzel a kezeléssel, és kérik a vér nélküli kezeléseket.

egyébként is Magyar ország nem csak ezen a téren van lemaradva.

aki azt mondja, hogy a transzfúzió nélküli műtét gyilkosság, az javaslom nézzen már meg erről elismert szakemberek által írt tanulmányokat.

ahol azt nyilatkozzák, hogy a vérrel történő műtét a veszélyesebb, és még anyagilag is drágább, valójában a 10-es küszöb hemoglobin érték alatt is lehet vér nélkül műteni vérpótlószerekkel.(megfelelő vas hozzá adásával Ringer-laktát oldattal só oldattal stb...(EPO)

aki nem ért ehhez az ne beszéljen már zöldségeket.

Tekintélyes szakemberek elismerik, hogy mi Jehova Tanúi nagyon helyesen gondolkodunk erről.

A testvérek között nem egy kórházi bizottsági tag van, akik utána járnak a kezelések minden fajtájának, és kutatják a legjobb színvonalas orvosi kezeléseket.

Akik ide beirkálnak, nincsenek tudatában sem a hemoglobin szinteknek és az ezzel kapcsolatos kezeléseknek, csak innen meg onnan hallottak valamit.

Mi a Tanúk, mielőtt kezelésekre megyünk minden kezelésnek utána járunk...

Nekem fej műtétem volt és itt vagyok, nem haltam meg...

Úgy hogy be lehet fejezni...!!!!

2012. dec. 18. 23:23
 37/107 anonim ***** válasza:
7%

Egyébként meg napi szinten tele lennének az újságok azzal, hogy Jehova Tanúi sorban halnak meg a vér nélküli műtétek következtében a világon mindenütt.

ilyet meg nem olvasol, nem hallasz sehol.

2012. dec. 18. 23:26
 38/107 anonim ***** válasza:
91%

Már válaszoltam veled ellenben.

Te csupán az emberi véleményed erőszakolod a Bibliába az én példáimat Jézustól és Dávidtól szedtem.Ők el tudták dönteni mi a szükséghelyzet, de ha valaki tévesen cselekszik majd megítéli azt az Isten.Én nem értek a vérrel kapcsolatos orvosi dolgokhoz,ha valaki tudja hát oldja meg anélkül, de azzal sincs baj ha vért használ...

2012. dec. 19. 08:05
 39/107 anonim ***** válasza:
0%

Legalább igazat mondanál! Mert ugyanis a legutóbbi kérdéseimre sem válaszoltál.

"Én nem értek a vérrel kapcsolatos orvosi dolgokhoz,ha valaki tudja hát oldja meg anélkül, de azzal sincs baj ha vért használ..."

Szándékosan kerülöd a kérdéseimre a választ, hát így könnyű játszani a demagógot és ugyanazt hajtani napestig.

Megkérdeztem, ha ez "szabály szükséghelyzetben", akkor ki és mi alapján állapíthatja meg a "szükséghelyzetek" mértékét? Tökéletlen emberek ELFOGULT torzításai alapján kell dönteni, melyet más szakemberek felülbírálnak azzal, hogy megállapítják, miszerint NINCS "szükséghelyzet"??? Csak azt állítják olyanok, akik nem hajlandóak, vagy a képzetlenségük folytán nem képesek megoldani alternatív, vagyis sokkal veszélytelenebb módszerekkel?!

A másik: a példa szerint, a katonák ezen tette BŰN volt ott és akkor is és közvetlen utána intézkedés történt ennek a felszámolására!!! Hogyan képzeled el ezt a "mintát" a vértrafóra???

2012. dec. 19. 11:39
 40/107 anonim ***** válasza:
91%

Eleve ez a kérdés hipotetikus,csak a ti szervezetetek gondolkodik ilyen torz módon a vérkérdésről.

De ha mégis baj lenne vele és nem akadna más mód,akkor is az életmentés az elsődleges a Biblia alapján.

2012. dec. 19. 12:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!