Jehova Tanúi a vérszegények nálatok kiválasztottak, és olyanok, mint más vallásoknál a sámánok, táltosok?
"a vérszegények nálatok kiválasztottak"
Hát ezt nem tudom honnan veszed? Hogy lennének kiválasztottak? Milyen Bibliavers alapján?
"utálatosnak tartja a vérrel kapcsolatos dolgokat"
És hol találtál ilyet, hogy utálatosnak tartja a vérrel kapcsolatos dolgokat?
A vér fogyasztást és a szervezetbe való bejuttatását utálja. „És semmi vért se egyetek meg bármely lakhelyeteken: se madárnak, se baromnak vérét.” (3Mózes 7,26).
Nos az előbb egy ugyan ilyen kérdésbe válaszoltam rá, és érdekes módon valaki aki nem tanú, is válaszolt erre, Nézd meg itt a gyiken egy kicsivel lejjebb.
Ez a kedves ember aki nem Tanú azt nyilatkozta, hogy :nem csak a Tanúk utasítják le mert a Biblia ezt tiltja mindenkinek aki keresztény.
Jó lenne ha nem produkálnád már magad, erre Kedves Nem tanú barátom, Hazardteam is megkért benneteket.
"a Biblia ezt tiltja mindenkinek aki keresztény."
Mégis csak a tanúk nem értik, mire vonatkozik. Ha valaki nem ért valamit, ami kicsit is rejtett vagy elvont, akkor legegyszerűbb szó szerint értelmezni.
T.Kérdező és minden Hozzászóló!
Valóban Isten szigoru parancsot adott a vér fogyasztásával kapcsolatban. Mivel Isten előt a vér "szent", azt mindenkor az oltárra szánta. Tehát az állatáldozatok bemutatásánál az oltárra hintett vér, elárnyékolta Jézus vérének kiontását. Ezért szigoruan tilos a vért fogyasztani.
A Mózes I. 9:3-4 verse ezt mondja: "Minden mozgó állat amely él, legyen nektek eledelül: amint a zöld füvet, nektek adtam mindazokat. Csak a hust az őt elevenitő vérrel meg ne egyétek." A Mózes III. 17:14 verse ezt mondja: "Mert minden testnek élete az ő vére, a benne lévő élettel. Azért mondom Izrael fiainak: Semmiféle testnek a vérét meg ne egyétek, mert minden testnek élete az ő vére, valaki megeszi azt, irtassék ki." De nem csak az Ószövetség tiltja. Az Ujszövetség /Héber iratok/ szintén emliti ezt a szigoru parancsot. A Cselekedetek 15:20 verse ezt irja: "Hanem irjuk meg nékik, hogy tartózkodjanak a bálványok fertelmességeitől, a paráznaságtól, a fulvaholt állattól és a vértől".
Ez egy nagyon szigoru parancs, és ahogy látható, Jézus idejében is betartották szigoruan ezt a törvényt.
Tehát a keresztényeknek - aki meg akar felelni Isten törvényeinek - tartózkodni kell a vér fogyasztásától. Most biztosan sokan azt mondják, rendben van, nem ehetem meg. De miért nem kaphatok vérátömlesztést?
Nos egy példa erre: ha az orvos azt mondja neked, hogy tartózkodj az alkohol fogyasztásától, akkor az vajon mit jelent? Nem ihatod meg, de intravénásan magadba pumpálhatod? Gondolom tudod rá a választ.
Csak ennyit akartam. Ha kérdésed van, szivesen válaszolok, irj privátba. Üdv: Judit!
U.i: Az eredeti kérdést feltevőnek: semmi köze a vérszegénységnek a vérrel kapcsolatos kérdéshez. És semmi köze a kiválasztottsághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!