Kit erdekel, milyen az igazi Isten?
Akkor had idézzelek:
"Nem olvastad meg el azt,amit irtam?
Akkor itt van a valaszom:
Mit gondolsz,mi hoz teged kozelebb Istenhez?Rozsafuzer,ima,imadkozas nyugatra,adakozas?Ha en azt mondom neked,mondjuk egy pelda,hogy ird le egy darab papirra a kerdesedet,es utana vidd magadddal mindenhova a pirt meg egy tollat,es Isten majd megadja neked elobb-vagy utobb,igy vagy amugy a valaszat,elhiszed?Nem.
Tegy meg mindnet,amirol ugy erzed,hogy kozelebb hoz Istenhez.
Ebből most akkor azt kellene kibogozni, hogy le kell írni a kérdést egy papírra és magával vinnie az embernek minden hova az ihletre várva?
Az, hogy tégy meg mindent amiről azt gondolod közelebb visz Istenhez, nem válasz.
Konkrét példát és választ kértek tőled. Mondjuk ilyet: Felírtam a papírra a kérdést és nap közben mikor a zsebembe nyúltam, mindig eszembe jutott a kérdés. Mindig elgondolkodtam rajta egy kicsit és egyszercsak beugrott a válasz. Logikus volt és számomra kielégítő válasz. Így kaptam a tanítást.
Nos valami ilyesmire gondoltunk. Benne van a példa, hogyan fogjon hozzá az ember, az is mit kell tennie, hogy választ kapjon és az is hogy jött a válasz és kielégítő e. Remélem elégé rávilágítottam mit várnak tőled az emberek és mit értenek az alatt: Írj egy példaát neked hogy sikerült. Ennél világosabban nem tudom megfogalmazni a kérdésüket...
Nos,ha igy szeretned (szeretnek az emberek,akkor legyen.Elmondom,hogy en hogy kaptam meg a valaszaimat.
4 hosszuevig kerestem Istent.Kerestem vallasokban,kulturakban,mindenben,amiben csak lehet.Csak hamar rajottem,ezekben aligha lelhetem meg ot,ahoz,hogy megtalaljam,ot kell megkeresnem.Ahoz,hogy ez eljusson a tudatomig,3 ev kellett.Majd tovabbi egy evig probalkoztam mindenfele praktikaval,viszont nem hittem,hogy sikerul,csak kiprobaltam,hatha.Egyszer csak elegem lett,felirtam egy darab papirra,hogy mikor szandekszik (Isten) felfedni magat.Vartam,vartam,valami csodara szamitottam,de semmi nem tortent.Leloktem a papirt,meg a konyvet,ami alatta volt,azt gondoltam,hogy nincs Isten.Csakhogy masnap mikor szokasosan meditaltam,hirtelen egy valasz erkezett,gondolat utjan,a sajat hangomon hallottam (Isten utana kozolte velem,hogy mindenki a sajat hangjan hallja Isten hangjat) ezt:Valoban valaszt akarsz a kerdeseidre,vagy farasztod magadat? (Isten nem ugy beszelem am,ahogy a bibliaban le van irva!) Es onnantol kezdve kezdtem hasznalni a meditaciot.Sok kerdest feltettem,utana meditacio utjan mindig megkaptam a valaszaimat,mondatonkent,igy eleg faraszto volt,de elveztem azert :)
Isten azt mondta nekem,hogyha valaha is emlitest teszek errol az embereknek,akkor ne azt mondjam,hogy csak igy lehet ezt elerni.Mindenfele modon el lehet erni Istent:meditacio,rozsafuzer,akarmi,amirol ugy gondoljuk,kozelebb visz Istenhez.Igy ertettem.Nem azert irom ezeket,hogy egy olyan Istent allitsak kepbe,ami megfelel az embereknek,hanem az igazit,aki kijelentette magat.
Nme,nem ezt mondtam.
Azt mondtam,amit annak hiszunk,hogy segit elerni Istent,az fog bevalni,nem muszly vallasos dolognak lennie.
Akkor hat,egy jo nagy szunet utan,folytatom:
Tovabba,ha megnyilatkoztatasra vartok,nem kaphatjatok meg,mert maga a keres is azt fejezi ki,hogy nincs megnyilatkoztatas,hogy semmi sem tarul fel szamodra Istenbol.Az ilyen kijelentes eredmenyezheti a megtapasztalast.Mert teremto erovel bir,amit gondolunk valamirol,mert megvalosito erejuek a szavaink,a gondolataink es a szavaink egyutt pedig csodalatra melto hatekonysaggal szulik meg a valosagunkat.
Ezert kell atelnunk,hogy Isten nem nyilatkozik meg-hiszen Istent nem kerned,hogy legyen Isten.
Ez annyit jelent,hogy nem kerdezhetunk,amit akarunk?Amiert konyorgunk,azt eltavolitjuk magunktol?
Korszakok ota elhangzik a kerdes-es mindannyiszor meg is erkezett ra a valasz.Ti azonban nem hallottatok meg a valaszt,vagy nem akartatok elhinni.
Ime tehat ismet a valasz a kerdesre,napjaink kifejezesevel,ekeppen:
Nem lesz a tied,amiert konyorogsz,sem az,amit akarsz.Azert ,mert eppen a kerdesed rogziti a hianyt,es ha kimondod,hogy mi utan vagyakozol,azzal pontosan es csakis ezt az elmenyt,azaz az akarast hozod letre a valosagodban.
A helyes imadsag ezert soasem az esdeklo imadsag,hanem a halaadas imaja.
Ha elore koszonetet mondasz Istennek azert,aminek a megtapasztalasa mellett dontottel,legyen az barmi,akkor vegeredmenyben elismered a letet-gyakorlatilag.A hala igy a legeroteljesebb nyilatkozat Isten szamara,a megerositese annak,hogy megadta a valaszt,mielott meg kerdeztel volna.
Ugyhogy soha ne konyorogjunk.Hatarozzunk,hogy ugy legyen. (Amen,ha ugy kenyelmesebb)
De mi van,ha halat adunk valamiert Istennek,am az sohasem jeleik meg az eletunkben?Ez kiabrandulashoz es keseruseghez vezethet.
A halaadottsagot nem lehet Istent befolyasolo eszkozkent hasznalni,fortelykent,melyel raszedheted a mindenseget.Nem hazudhatsz onmagadnak.Az elmed ismeri a gondolataid igazsagat.Ha igy szoltok:"Koszonom Istenem ezert,es ezert..",es kozben mindvegig az jar a fejedben,hogy ama dolog nincs jelen a valosagodban,nem varhatod el Istentol,hogy kevesbe vilagosan lasson,es letrehozza szamodra,amit kivansz.
Istennek tudomasa van mindenrol,amit tudsz,es amit tudsz,az megjelenik a valosagodban is.
Orulok neki,hogy mosmar megertettetek :)
Akkor folytatom is :
De akkor hogyan lehessunk halasak olyasmiert,amirol tudjuk,hogy nincs?
Higgyjunk! Egy mustarmagnyi hittel hegyeket tudunk megmozgatni.Rajovunk,hogy van,mivel Isten megmondta,megmondta mielott kertuk volna.Megmondta,es megmondja minden elkepzelheto modon,valamenennyi tanito utjan,akiket megnevezhetunk,ugyhogy valaszunkunk akarmit,valaszuk Isten neveben,a "Vagyok" neveben,es bizony,mondom,ugy leszen.
De oly sokan mondjak,hogy valasz nelkul maradnak az imaik...
Nincs imadsag-es az imadsag nem mas,mint odaado allitasa annak,amit kivanunk-mely valasz nelkul maradna.Minden imadsag,minden gondolat,minden kijelentes,minden erzes teremto ereju.Es olyan mertekben fog megvalosulni az,amiert konyorgunk,amilyen mertekben igaznak tartjuk.
Mikor azt mondjak,hogy valasz nelkul marad az ima,valojaban az tortenik,hogy a legodaadobban vigyazott gondolat,szo,vagy erzes kezd ervenyesulni.Am tudnunk kell azt is,-es ebben rejlik a titok-hogy mindig talalhato a gondolat mogot egy masik gondolat(nevezzuk Mogottes Gondolatnak) es tenylegesen ez az iranyito gondolat.
meg folytatom,met nincs idom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!