Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kit erdekel, milyen az igazi...

Kit erdekel, milyen az igazi Isten?

Figyelt kérdés
Nem kereszteny,iszlam,zsido,wicca,vagy egyebb eszmefuttatasra gondolok,nem vallasi dolgokrol beszelek,az igazi,teljesen felreertett Istenrol beszelek.
2012. dec. 12. 01:09
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:

Ha tévúton lennék akkor te és a többi okostojás most nem vitatkozna Isten létéről ami nem is a kérdéshez tartozik.

A biblia egy valláshoz tartozik nem pedig az összeshez, álltalánosítasz így újfent nem volt igazad.

Mindenki egy felsőbb hatalmat áld, ugye ebben egyetértünk. Mindegy hogy hívjuk, de van felettünk valaki. Ismét tévedtél.

Ha te csak szaporodni jöttél a földre váljék egészségedre én azért több hangsúlyt fektetek a család és baráti kapcsolatok ápolására. Nem véletlen hogy csak a rosszat látod az életben ha senkihez nem alkalmazkodsz hanem mindenkitől csak elvárod hogy hozzád idomuljanak. És hogy miből vontam le ezt a következtetést? A szaporodási kényszeredből egyenesen az jön le hogy nem fektetsz hangsúlyt a kapcsolataidra, így nem is lehet valami felhőtlen. Mivel az ember önző így mndenki más hibás rajta kívül.

Az érvet elfogadom, hogy nagy betűvel írva lehet név, de ettől függetlenül nem azért fogom naggyal írni mert név, hanem mert ez szerintem egyben titulus is amit nagy betűvel illik írni, plusz ezzel is kifejezem az iránta érzett tiszteletem. Mostantól ha Istenről írok ne a keresztények által megnevezett személyre gondolj.

Igazad van abban is hogy nem vagyunk tökéletesek, de törekszünk rá(már aki, van aki csak szaporodni jött). És mint mondtam ha tökéletes lenne a testünk nem lennénk halandók így nem ismerhetnénk meg a dolgokat több szempontból. De ezt már leírtam egyszer.

Hogy az édenkertben halandó lett volna az ember, arra nem találtam bizonyítékot, ha lennél oly szíves és bemásolnád a bibliai részletet nekünk, azt megköszönném.

Amire ma a tudós azt mondja lehetetlen az tényleg az? Te milyen naív vagy. Először azt mondták a föld lapos, meg van világ vége(pereme) ahonnan lelehet esni. Meg azt, hogy a föld körül kering minden, sőt a fold a világ közepe. És ezek után azt mered állítani, hogy a mai tudósok tévedhetetlenek. Ébredj fel ember.

A megtanít szót pedig a gyengébbek kedvéér írtam oda hogy értehtőbb legyen, de látom te csak vitázni jössz ide. Tehát a mondat így is helytálló:mindent meg tudunk tenni, amit az isten! Most pedig elmagyarázom példával, hogy megértsd: a fiam mindent meg tud tenni amit én(feltéve ha megmutatom neki hogy csinálja)! Ugye ez nem olyan bonyolult. Ezzel nem zártam kia annak a lehetőségét, hogy én tudhatok többet. Te is meg tudsz csinálni egy lélegzet elállító bűvésztrükköt, ha tudod hogyan kell.

Nekem, mint már mondottam nem kell bizonyítanom semmit. Ha akarod elhiszed ha akarod nem. De ez nem jogosít fel téged arra hogy itt rágalmazd a másikat és kioktatóan viselkedj. Ja és mielőtt az jönne: te is ezt csináltad. Én érveltem a kijelentés mellet te pedig vitatkozni jöttél.

"Ez az isten szégyene, hogy ilyenre teremtett - amikor tökéletesre is teremthetett volna. "

Na most mekkorát tévedtél barátom. Ugyanis tökéletesre teremtett minket. Jobb ha tudod, de ha lusta vagy utánnannézni most elárulom neked, minden egyes vallás a túlvilági életről beszél ahol tökéletesek vagyunk. Ez az emberi test csak arra jó, hogy megtapasztalhass dolgokat ebben a világban. Mondjuk egy szellem nem üti be a fejét nem égeti meg a kezét nem éhes és még sorolhatnám. Érthető? Mi nem embernek lettünk teremtve mint ahogy te is említetted:"Másrészt a kiűzetéskor az isten lecserélte a tökéletes testüket egy hibátlanra ("bőrruhát varrt")" hanem lekeknek. Itt a pont.

A kajával való érveid elfogadhatók.

Te miről beszélsz ember, a saját gének terjesztéséről? Te egyáltalán átgondolod amiket írsz? Itt tűnik ki, hogy nagyon is fiatal vagy és tapasztalatlan ezért írsz butaságokat. Én nekem van egy 6 éves kisfiam aki mellett kiállnék akár a világgal szemben is, meg is halnék érte.Érted te ezt? Nem hinném. És nem azért tenném mert azt akarom hogy a családom fentmaradjon, hanem mert annyira szeretem. Ennyire ostoba azért te sem lehetsz.

Tessék megkaptad a válaszaidat. Most már remélem békén hagysz bennünket és mehet a beszélgetés arról ami miatt ez a "topic" elindult. Kedves kérdező: kérlek mesélj még a tapasztalataidról és ha már nekem nem is sikerült te legalább hagyd figyelmen kívül a kötekedő embereket és koncentrálj a tanításra. Hidd el, amiket eddig elmondtál több emberben is elindított egy folyamatot ami végül a felismeréshez fog vezetni. Ha csak egy ember is az, már megérte!! Minden tiszteletem a tiéd!

2012. dec. 28. 15:17
 22/57 anonim ***** válasza:

"Ha tévúton lennék akkor te és a többi okostojás most nem vitatkozna Isten létéről ami nem is a kérdéshez tartozik."

Persze, könnyű a mártírt játszani, akit mindenki ok nélkül üldöz és gúnyol. Na, ez a tévút.

Amúgy pedig a kérdéshez tartozik, mert ha nincs isten, akkor igazi isten sincs.

"Ha te csak szaporodni jöttél a földre"

Az élőlények többsége csak ezért jött. Csak néhány faj képes a szaporodás mellett más, hasznos célt is találni magának.

"én azért több hangsúlyt fektetek a család és baráti kapcsolatok ápolására"

Ez is a szaporodási stratégia része - pl. az esélyeket növeli, ha van támogatásod.

"Az érvet elfogadom, hogy nagy betűvel írva lehet név"

Tuti. Még mi lehet?

"ettől függetlenül nem azért fogom naggyal írni mert név"

Sajnos ez nem működik. Már van egy "Isten" nevű lény - ezért a te istenedet már nem lehet így hívni. Ez nem igazságos, de akkor is így van.

Találj egy nevet az istenednek.

"nem vagyunk tökéletesek, de törekszünk rá"

Nagyon helyes.

Viszont az eredeti kijelentés az volt, hogy tökéletesek vagyunk.

"Hogy az édenkertben halandó lett volna az ember, arra nem találtam bizonyítékot"

A bűnbeesés után az isten azért űzte ki gyorsan az embereket, nehogy egyenek az élet fájáról is, és így halhatatlanok is legyenek.

"Először azt mondták a föld lapos, meg van világ vége(pereme)"

EZT NEM TUDÓS MONDTA!

"ezek után azt mered állítani, hogy a mai tudósok tévedhetetlenek"

Azt mondtam: "amiről ma azt mondják, hogy lehetetlen - az tényleg az".

Mutass ellenpéldát.

Még egyszer: tudósok - és tudományos tételekben.

Nem Blikk és nem Mantra Egyháza cikkben.

"mindent meg tudunk tenni, amit az isten!"

Ja, hogy te úgy érted, hogy megvan rá az elvi lehetőségünk?

Ez még roppant kevés... az ősember 10000 éve pont olyan értelmes volt, mint mi. Mindent meg tudott volna csinálni, amit mi ma megcsinálunk.

Mégse készített számítógépet, és esélye se volt készíteni - ugyanis senki se tanította meg rá!

Úgyhogy valahogy így kellene írnod: "elvileg mindarra képesek vagyunk, amire az isten".

Szerintem viszont ez nem igaz - több dolog miatt.

"Nekem, mint már mondottam nem kell bizonyítanom semmit."

Tudod, erre egy értelmes ember rögtön tudja, hogy nincs a kezedben egy árva bizonyíték sem.

Akkor pedig miről beszélünk?

"Én érveltem a kijelentés mellet"

Az érvek bizonyítékokon alapulnak. Te csak kijelentéseket tettél, bizonyítékok nélkül: ezt kinyilatkoztatásnak hívják, nem érvelésnek.

"tökéletesre teremtett minket"

A Biblia ezt mondja, csakhogy ez nem igaz. Ha tökéletesek lettünk volna, akkor ma is tökéletesek lennénk. Egy tökéletes dolog magától nem romlik el.

"Te miről beszélsz ember, a saját gének terjesztéséről?"

Nézz utána a témának, nem kell nekem elhinni. Az az élőlény, amelyik nem erre volt programozva, már rég kipusztult mind. Az értelem megjelenésével van már lehetőség egyáltalán mással is foglalkozni egy élőlénynek.

"Én nekem van egy 6 éves kisfiam aki mellett kiállnék akár a világgal szemben is, meg is halnék érte.Érted te ezt?"

Én értem, csak te nem.

Ha nem látod, hogy ez a saját génjeid terjesztése, bármi áron... mi kellene még? Az orrodat beledörgölni?

"nem azért tenném mert azt akarom hogy a családom fentmaradjon, hanem mert annyira szeretem. Ennyire ostoba azért te sem lehetsz."

Vajon miért szereted? Csak? Nincs ennek valami oka?

Véletlenül nem te vagy ostoba? Csak kérdezem... nem ártana néha gondolkodni is.

"Most már remélem békén hagysz bennünket és mehet a beszélgetés arról ami miatt ez a "topic" elindult"

A kérdés az volt, milyen az igazi isten.

Ehhez minimum az lenne szükséges, hogy a kérdező tudja ezt. Tudása legyen róla, és ne csak hite.

Ezt próbálom megvilágítani, hogy hol sántít a hite.

2012. dec. 28. 18:08
 23/57 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat,amiket kaptam.

Igen,valaki csak kotekedni jar ide,es okoskodni,errol Isten is nagyon jol tud.Az ember azt hiszi,nagyon okos,meghogy a tudomany majd mindent megold,de mondcsak,hol lesz majd az a tudomany,amikor szokoarak,cunamik,foldrengesek,kaosz lessz?Hol lessz a tudomany,mikor csippet tesznek a borod ala,hogy ellenorizhessenek a penzehes tozsdemagnasok?Hol lesz a tudomany,mikor minden emberi szabadsagod odavesz?Es tudod mi tette ezt lehetove? A tudomany.

A tudomany manapsag azt allitja magarol,hogy mindent meg tud csinalni,es amire azt mondja,lehetettlen,az lehetettlen.Olyan erdekes,szamos tanitot es gurut nem sikerult leleplezniuk,mint "csalast",mert nem talaltak ep bizonyitekot,ahogy Geller kanalhajlitasaira sem.Nekik az eppen eleg volt,ha nem talatak bizonyitekot,buveszmutatvanynak minositettek,es lefujjoztak.De tudod mit?Az emberiseg szepen-lassan kino abbol,hogy a tudomanynak higgyen.A tudomany hozta letre a szamitogepeket,a telefonokat,i-padokat,st...Es latod,mive lett az ember?Egy onzo,hitvany,alatomos,fatyu bestiava,aki csak magara gondol.Szep kis tudomanyban hiszel.A tudomany eladott penzert olyan dolgokat,amibol a penzmagnasok pokoli-rabszerkezeteket csinaltak.Szep kis tudomany.Penzert eladni valamit,amirol tudtak,hogy megfertozi a vilagot.

Bizonyitek kell neked?

Szerinted Jezusnak eggyaltalan voltak bizonyitekai az allitasaira?Ha nem is hiszed,hogy csodakat tudott volna tenni,szerinted,mi vonzott 10000-reket oda hozza,mi tette olyan naggya es hue a szavait?Miert allitottak 10000-ren,hogy csodat tett?Mindannyian nem lehettek reszegek.

Jezus mondta:Egy mustarmagnyi hittel hegyeket tudsz megmozgatni.

Akkor vagy neked a tudomanyos okoskodasoddal,ami a mai napig nem talal dolgokra magyarazatot,van igaza,annak a tudomanynak,amelyik azt se tudja,hogy mi a csudaert forog a Fold,vagy annak a 'Nazareti" Jezusnak,akire 10000-rek eskudtek,es haltak meg apostolai miatta.Marpedig tobbszor volt ra bizonyitek,hogy a biblia,tobbnyire,nem nagy reszben,de tortenelmileg van nemi igaza.Ilyen volt Nebukadnezar kiraly is.Az o tortenet pontosan leirtak,noha vallasos szemszogbol,de leirtak,mi tortent vele.

Ez lessz az utolso szavam hozzad:

Te okitasz masokat,hogy ok az ostobak,mikor a bolcs ketelkedik a sajat igazaban is,a bolodn viszont soha.zen gondolkozz el.

Tobb hozzaszolast nem kerunk,koszonjuk,mert ez olyan,mintha a falnak beszelnek.

Kedves "ismeretlen",valoszinuleg naponta fogok irni mostantol,tehat javaslom,irj privatot,es szemelyesen is meg tudjuk ezt beszelni.Vagy nugodtan olvad el az irast is.

Akkor,kezdenem,mar jo regota:

Arrol mar beszeltem,hogyan kozli Isten a szandekait Isten az emberekkel,ha valaki bizonyitekot akar,akkor probalja ki,ne itelje el rogton,mivel a tapasztalat teszi lehetove a megismerest:

Orom,igazsag,szeretet.

Ez a harom erzelem,ami Istentol van,innen lehet megkulonboztetni az Istentol valo gondolatokat,es egy kozonseges gondolatot.

Ezek harman felcserelhetoek,es az egyik mindig a masikhoz vezet.Nem szamit,milyen sorrendben kovetkeznek.

Ezen harom forrasbol lehet megallapitani,melyik gondolat szarmazik Istentol,a kerdes mar csak az,hogy ki hallgatja meg Isten beszedet.

Isten uzeneteinek tobbsegere viszont nem figyeltek.Nemelyikre azert nem,mert tulontul jonak latszik,hogyigaz lehessen.Masokra azert nem,mert ugy velitek,nehez volna kovetni.Sokat felreertetek.A tobbseguk pedig nem jut el hozzatok.

A megtapasztalas Isten Leghatalmasabb hirnoke.Es errol nem vesztek tudomast,kulonosen errol nem.

Nem lenne jelenlegi allapotban a vilagunk ha egyszeruen csak figyelnenk a tapasztalatokra.A figyelmetlenseg eredmenyekent ujra es ujra meg kell tapasztalnunk ugyanazt az elmenyt.Mert Isten celjat nem lehet meghiusitani,es Isten akaratat nem lehet figyelmen kivul hagyni.Megkapjuk az uzenetet.Elobb vagy utobb.

Am Isten nem fogja ratok kenyszeriteni.Nem korlatoz soha semmiben.Szabad akaratot adott nekunk,hatalmat,hogy a dontesunk alapjan cselekedjunk,es ezt soha nem fogja elvenni.

Kuldi Isten ezert tovabb ugyanazokat az uzeneteket,ujra es ujra,evezredeken at,a mindenseg barmeny zugaba,ahol lakozunk.Veg nelkul kuldi Isten ezert az uzeneteit,amig el nem jutnak hozzank,meg nem orzitek,es nem tekintitek a sajatotoknak oket.

Evmilliokon at szazfele alakban jelennek meg Isten uzenetei,nem teveszthetjuk el oket,ha igazan figyelunk.Nem hagyhatjuk figyelmen kivul,ha igazan meghalljuk.Igy valik komollya az Istennel valo kapcsolat.

Namost,felvetodik a kerdes,honnan tudjuk,hogy ez Istentol valo,es nem csak a sajat kepzelgeseim?

Es mi lenne a kulonbseg?Nem latjatok,hogy ugyanolyan konnyeden veszi Isten igenybe a kepzeletemet,mint barki maset?Isten barmely pillanatban hozzajutat a megfelelo gondolathoz,szavakhoz es erzesekhez,a celnak legmegfelelobb eszkozokkel.

Bizony,tudni fogjatok,hogy Istentol valoak ezek as szavak,mert a sajat erombol sohasemszoltam volna ilyen vilagosan.Ha valaha is ilyen hatarozottan tudtam volna a valaszokat a kerdesekre,fel sem tettem volna oket Istennek.

Itt van egy masik kerdes:Kikkel lep kapcsolatba Isten?Kulonleges emberekkel,kulonleges alkalmakkor?

Minden ember kulonleges,es minden pillanat egyedi,potolhatattlan es helyettesithetettlen.Egyetlen ember es egyetlen pillanat sem kulonb a masiknal.Szamos ember abban a hitben el,hogy Isten kulonleges modon,es csakis a kivalasztotakkal erintkezik,es ez a hozzaallas tomegeket tart tavol Isten uzeneteitol,es ezek az emberek aztan masok szavat fogadjak el (jo pelda a Koran,Torah,Biblia).Nem figyelnek Istenre,mert ugy hataroztak,inkabb azokra figyelnek,akik mar hallottak valamit Istentol ilyen meg olyan kerdesekben.

Valolyaban persze eggyaltalan nem kell olyasmire figyelnunk,amirol mas emberek azt velik,hogy Istentol hallottak.(En ugyan Istentol hallottam ezt,es aki nem hiszi el nekem,az kerdezze meg Istent magat,hogy igazam van-e vagy sem.Nem kell feltetlenul hinni nekem,de aki hisz nekem tobbe-kevesbe,es tudni akarja,hogy igaz e vagy sem,kerdezze meg Istentol!En csak azert mondom ezeket,mert egyes embereknek konnyebb egy emberre hallgatni,es nincs kitartasuk az Istennel valo kommunikaciora).

Ez az alapveto ok,amiert a tobbseg szemely szerint elfordul Isten uzeneteitol.Ha felismeritek,hogy kozvetlenu Isten uzeneteit fogtatok,akkor a ti felelossegetek a tolmacsolas.Sokkal biztonsagosabb es sokkal konnyebb elfogadni masok tolmacsolasat-netan olyan embereket,akik ketezer evvel ezelott eltek-mint ertelmezni az uzenetet,jollehet,ebben a pilanatban is nagyo jol ertitek.

Ezuttal azonban ujfajta kapcsolatot teremthettek Istennel:kolcsonos,ketoldalu kapcsolatot.Valojaban ti magatok szolitottatok.Eljottem hat hozzatok ebben a formaban,valaszkent a hivasaitokra.

2012. dec. 28. 19:59
 24/57 A kérdező kommentje:

Itt jonne a folytatas:

Miert van,hogynemelyik ember,vegyuk peldaul Krisztust,jobban hallja a Isten hivasat,mint a tobbi ember?

Mert nemelyik ember valoban figyelni akar.Hallani akarnak,es nyitottnak maradni a kozlesre,akkor is,ha rettenetesnek,orultsegnek,vagy egyenesen helytelennek tunik.Akkor is kene figyelnunk Istenre,ha helytelennek tunik,amit mond?

Kulonosen akkor.Ha azt hiszed,hogy mindenben igazad van,akkor mi szukseged volna Istenre?

Csak rajta,cselekedjetek mindenben a sajat belatasotok szerint.De ne feledjetek,mindannyian ezt teszitek az idok kezdete ota,es lathatjatok mive lett a Fold.Nyilvanvalo,hogy elvetettetek valamit.Valoszinuleg nem ertetek valamit.Amit ugy ertelmeztek,hogy csakis jo lehet szamodra,mert ugy "helyes" pusztan egy meghatarozas,amelyet annak a jelolesere hasznaltok,amivel egyetertetek.Kovetkezteteskeppen azt amivel nem ertesz egyet,eloszor "helytelennek","hibasnak" vagy eppen "rossznak" latjatok.

Egyetlen modon juthatsz tovabb a kerdesben.Kerdezd meg onmagad:"Mi tortenne,ha minden,amit tevedesnek veltem,valojaban helyes?Ezzel minden nagy tudos tisztaban van.Ha nem mukodik,amit kitalalt,akkor felreteszi az addigi feltetelezeseit,es kezdi elolrol.Valamenyi jelentos felfedezest elszantsag es tehetseg hozott letre olyasmibol,ami a kozvelemeny szerint tevedes volt.Es eppen ez az,amihez itt is folyamodni kell.

Nem ismerheted meg Istent,hogyha tovabbra is bebeszeled magadnak,hogy mar ismered Istent.Nem hallhatod meg Istent,amig az jar az eszedbe,hogy mar hallottad Istent.

Isten nem mondhatja el neked az o igazsagat,amig be nem fejezed a magade hajtogatasat.

2013. jan. 2. 22:07
 25/57 anonim ***** válasza:
Kedves kétkedő: Nem értem miért általánosítasz, hisz rajtad kívül senki sem állítja azt, hogy a földi lét értelme a szaporodás. Tehát átfogalmazva a modatod: Számodra az élet értelme annyiból áll, hogy szaporodhass. A családi kapcsolataid is eme ösztön jövevénye. Tehát anyádat is csak ezért szereted ha jól értem. Azt pedig hogy a föld lapos igenis hogy tudósok állították. Názz utánna könyvekben mielőtt hülyeségeket írsz. Az ősemberekről meg annyit, hogy ha már nem figyeltél oda ezt is elmesélem neked: az agyi térfogatuk volt hasonló méretű, nem pedig az inteligenciájuk. Tudod ez nagy kettő. Bár egyeseknek nem. És még valami. Te is csak kijelentéseket tettél, semmit sem bizonyítottál és nem is csodálkozom ezen, hisz akkora bődületes nagy baromságok, hogy te elnyernéd az egyik leg földhöz ragadtabb ember címet. Azt is állítod egy tökéletes dolog nem romlik el magától, ez így igaz is. Csakhogy te kifelejtettél egy tényezőt:az embert. Például mi magunkat mérgezzük és másokat is. Ha valami tökéletes és valamilyen hatás éri, valószínűleg torzulni fog, mint a te elképzelésed a világról. Egy fémgolyó is tökéletes, nem is ismerünk tökéletesebb formát. Viszont nagy erővel oválist lehet velőle csinálni. Tökéletesből tökéletlen. Tessék. Ja és látom hiába magyarázon nem érted az emberi kapcsolatok lényegét még mindig, nem szaporodási kényszerből szeretik az emberek egymást. Ez csak a te beteg fejedben van így. És hogy miért szeretem a gyerekem? Ezt a kérdést inkább tedd fel önmagadnak miért szereted anyádat vagy apádat. Talán megérted miről beszélek. Aztán meglátjuk kinek kell mibe beledörgölni az orrát. És még nekem mondod hogy nem ártana néha gondolkodni. Ez röhej. Tudod inkább a saját fejedben kellene rendet rakni és világosságot gyújtani mielőtt te akarnál mást felvilágosítani valamiről. A kérdés nem hozzád szólt, ateista, hanem a hívő emberekhez. Te ide csak bepofátlankodtál. Senki sem kíváncsi rád, én is csak a felháborító beszólásaidat nem tudom szó nélkül hagyni de most azt mondom itt a vége! Mostantól egyetlen sort sem intézek hozzád, ezt megígérem, és ha tovább folytatod a vitát a modárátorokkal foglak elhalgatattni.
2013. jan. 3. 06:31
 26/57 anonim ***** válasza:

"rajtad kívül senki sem állítja azt, hogy a földi lét értelme a szaporodás."

Kevés értelmes (mármint nem érzelmi típusú) ember jár a vallási rovatokon.

De igazad van: figyelmen kívül hagytam, hogy egy vallásos ember számára a legelső parancs az istene imádata.

Tehát: a legfontosabb célod az életben az isten imádata.

A második legfontosabb pedig a szaporodás - és ez a vallás terjesztését is jelenti, hiszen az istened híveinek kell szaporodnia. Tudod: "szaporodjatok és sokasodjatok".

"Azt pedig hogy a föld lapos igenis hogy tudósok állították."

Tudós csak a saját szakterületén nyilatkozhat.

Igazi tudós - mérések és számítások alapján - soha nem mondta, hogy a Föld lapos.

"Az ősemberekről meg annyit, hogy ha már nem figyeltél oda ezt is elmesélem neked: az agyi térfogatuk volt hasonló méretű, nem pedig az inteligenciájuk."

De, az is. Tudod, az akkori problémák is voltak olyan nehezek, mint a maiak. Bár az igaz, hogy az élet nem volt ilyen... tehát egészen pontosan úgy lehet mondani, hogy a csecsemők agyi képességei ugyanolyanok voltak, mint ma.

Gondolom, hallottál már róla, hogy egy 2 hetes angol csecsemő különbséget tud tenni a standard kínai és a mandarin nyelvjárás között. A nyelvet nem érti, de érzi a különbséget.

Aztán a környezet alakította, hogy mivé fejlődtek felnőttkorra.

"Te is csak kijelentéseket tettél, semmit sem bizonyítottál"

Persze, mert az még 20 oldal lett volna.

Nem kell nekem elhinni, nézz utána - én akkor hozok bizonyítékot, ha majd jó szándékot látok benned.

"hisz akkora bődületes nagy baromságok"

Ez most ugye a hívői tolerancia volt?

"egy tökéletes dolog nem romlik el magától, ez így igaz is"

Na, végre valamit jól tudsz... kevés hívő érti ezt meg.

"Csakhogy te kifelejtettél egy tényezőt:az embert."

Az ember is tökéletes volt: tehát az sem romlik el magától.

"Egy fémgolyó is tökéletes, nem is ismerünk tökéletesebb formát."

Csak a formája tökéletes, és az is csak elméletben.

"Viszont nagy erővel oválist lehet velőle csinálni."

De az már nem egy tökéletes dolog, ami ezt teszi vele! A világban pedig kezdetben minden tökéletes volt, nem?

"nem érted az emberi kapcsolatok lényegét még mindig, nem szaporodási kényszerből szeretik az emberek egymást"

Akkor elmagyaráznád, hogy miért?

Mert, csak?

"még nekem mondod hogy nem ártana néha gondolkodni. Ez röhej"

Van benne valami...

látom, hogy te egy ösztönember vagy. Sugárzik az írásaidból.

Ez mondjuk még nem lenne baj - de egy ösztönember ne gondolkozzon, mert abból semmi jó nem sülhet ki.

Akkor viszont ne ítélj el másokat, ha ők viszont gondolkodnak!

"A kérdés nem hozzád szólt, ateista, hanem a hívő emberekhez. Te ide csak bepofátlankodtál."

Tudod, ha pl. egy sátánista, vagy más vallású válaszolt volna, akkor most éppen így méltatlankodnál.

Pedig ők hívők.

Maradjunk annyiban, hogy te csak a veled egyező véleményeket akarod itt hallani.

De az ateistának épp olyan joga van itt (is) megszólalni, mint bárki másnak.

"Senki sem kíváncsi rád"

Ezt honnan tudod? Mert te nem vagy kíváncsi rám?

Akkor dugd be a fejed a homokba, nehogy valahogy beférkőzzön egy idegen gondolat!

"felháborító beszólásaidat"

Neked minden felháborító, amit nem értesz? Elég szomorú.

"ha tovább folytatod a vitát a modárátorokkal foglak elhalgatattni."

Na álljunk meg egy szóra!

Ez itt egy vitafórum. Senkit nem tilthatsz ki, aki betartja a vitatkozás szabályait. Ha pedig te nem akarsz semmit kezdeni azzal, amit írok, az a te bajod - attól még másnak hasznos lehet.

(Én a helyedben legalább elgondolkodnék rajta. Vagy ez is tilos?)

Amúgy pedig te vagy a kérdező?

Mert akkor nem nagyon ugrálnék a moderátorokkal: ugyanis a többszörös regisztráció tilos. Téged fognak innen kivágni - engem pedig nem, hiszen normálisan beszélek.

Ha meg nem te vagy a kérdező, akkor honnan tudod, hogy neki hasznos-e, amit mondok? Hadd döntse el ő.

2013. jan. 4. 06:00
 27/57 A kérdező kommentje:

Jolvan,akkor folytathatjuk szerintem,ahol abbahagytuk:

De eloszor is,had szogezzem le:

ez nem egy vitaforum.A kerdesemet nem vitak celpontjaba akartam tenni,azert kerdeztem erre ra,hogy egyaltalan valaki,akarkit erdekel az ami mondok,es szunetet szoktam altalaban hagyni,hogy megtekintsem a hozzaszolasokat.Nem azert hoztam letre ezt a kerdest,hogy azoknak szoljak,akik nem akarnak hallani,hanem azoknak,akik akarnak hallani.Ennyire egyszeru.

Most nincs sok idom,ezert majd holnap fogok "tanitani",de addig is lehet hozzaszolni,mit gondoltok ehez az Istenkephez.

2013. jan. 4. 22:17
 28/57 anonim ***** válasza:

Igazad van, térjünk vissza a kérdéshez.

Én is szívesen megtudnám, hogy milyen az igazi isten - de az a problémám veled, hogy te kijelentesz valamit, amit aztán nem bizonyítasz sehogy sem.

Ezek után az a minimum, hogy nem hiszek neked.

Ez mondjuk az én bajom - de érdekelne, hogy mire alapozod egyáltalán a kijelentéseidet?

A "mert, csak", és az "én így gondolom" az szerintem nagyon kevés indoknak.

2013. jan. 5. 00:24
 29/57 A kérdező kommentje:

En soha nem mondtam,hogy "mert csak",vagy "igy gondolom".

Istentol magatol kertem,hogy adjon nekem magarol kijelentest,mert olyan sok ellenvetes van a vilagban,es a keresztenyseget meg a tobbi valalst konnyeden lehet cafolni,ezert kerdeztem ra Istenre.

Es o valaszolt nekem.Probald ki.Ne csak tolem vard a tutit,kerdezd meg ot magat.Ot nem erdekli,hogy "jo" vagy "rossz" vagy,szent vagy prostitualt,buddhista vagy ateista,mindenkinek egyforman valaszol es egyforman szeret,nincsenek elofeltetelei,nem lenne igazsagos.

Ezt mondhatom csak neked:

Kerdezd meg ot magat,kerdezd meg azt is,igaz e,amit mondok,es ne add fel elso probalkozas utan,hisz roma sem egy nap alatt epult fel.Ha tiszta szivedbol keresed,megtalalod.

Ne csak azt mond,hogy bizonyitsam,a bizonyitekot eled toltam ezerszer:KERDEZD MEG OT!

2013. jan. 5. 01:55
 30/57 anonim ***** válasza:

Szerintem is hagyjuk a vitát. Az előző kérdező szerintem kíváncsi lenne, hogyan kérdezheti meg Istent!

Én csakis a saját példámat tudom felhozni amivel a tanításokat kaptam: Elgondolkoztam azokon a dolgokon amik érdekeltek. És jöttek a logikus válaszok. Ennyi. Nem csak egyszerű válaszok jöttek, hanem logikusak is voltak. Mert Isten tudta, hogy én mindenben a logikát keresem és csak azt fogadom el ami számomra logikus. És azóta is minden egyes elgondolkozás egyre gyorsabb válaszokat szül. Régebben mikor elkezdtem, olyan 10 hónappal ezelőtt még nagyon nehezen jöttek a logikusnak tűnő válaszok. A napokban meg csak el kell valamin gondolkozni, hogy miért nem harmonikus a kapcsolatom a párommal és szinte már azonnal ott a válasz is előttem: ingerült vagyok a munkahelyi stressz és egyéb dolgok miatt és ebből már jön is a megoldás hogy ne rajta vezessem le a dühöm. És működik. Most lehet mondani azt hogy ehhez nem kell Isteni sugallat, pedig igen. Tudom, látom a sógorom az élő példa rá. Válni fognak mert nem tudták megbeszélni a problémát egymás közt. Mi látjuk aki körülötte élünk de hiába mondjuk neki. Erre magától kellene rájönnie. Neki nem megy. Számomra ez elég bizonyíték arra, hogy ha hallgatok az Isteni sugallatra annak meglesz a gyümölcse. És ez az amiről a kérdező is beszélt: Isten mindenkihez szól, de nem mindenki hallja, vagy hallgatja meg!

Felsrorolok még néhány példát amire Isteni sugallat útján jöttem/jöttünk rá a párommal, csak hogy más példát is említsek: mi az élet értelme, miért vagyunk a földön, mennyire fontos odafigyelni a gyerekek szavaira és miért, tökéletes s Isten, mi lesz a halálunk után, miért van ennyi szenvedés a földön, tolerancia, mások megértése miért fontos, türelmet tanultam tőle(hihetetlenül lobbanékony természetű voltam), az állatoknak van e lekük, miért vannak különböző bőrszínű emberek, a nyelv(magyar nyelv) fontosságáról és arról vannak e olytályok a nyelvek között és miért, miért agresszívebb egy alacsonyabb szintű lélek mint a magasabb, hogyan ismerhetők fel ezek az emberek, csak a nyelvtanből következtethetünk e arra mennyire fejlett egy lélek, a lélek feljetségének indexe e az intelligencia, mi a hiúság és mire vezethető vissza, miért jó az egó, hogyan és mivel fejlesztd önmagad, miért fontos a fejlődés, létezik e reinkarnáció és még sorolhatnám...

2013. jan. 6. 06:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!