Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mondjak le a tetoválásról?

Mondjak le a tetoválásról?

Figyelt kérdés

Jó ideje ifjúsági gyülekezetbe járok, úgy érzem, jó úton járok. Szeretnék tetoválást (picit a csuklóm belső részére), de a Biblia ír róla, hogy 'nem szabad'.

Mit tegyek? Mondjak le róla?

2012. nov. 28. 20:09
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Ha saját magad jelented ki, hogy a Biblia elítéli,akkor miért tennél olyat ami nem tetszik Istennek?!
2012. nov. 29. 11:17
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
Élj úgy, ahogy szeretnél! Ne egy mesekönyv irányítson!
2012. nov. 29. 16:10
 23/32 Srapnel ***** válasza:
45%
Mellesleg jobban belegondolva olyan nagyon fontos a tetoválás? Mi változik tőle? Az életed jobb lesz? Mások jobban fognak szeretni? Kevesebb lesz a fűtésszámla? Több jó ember lesz a világon? Okosabb leszel? Szebb leszel?
2012. nov. 29. 16:17
 24/32 anonim ***** válasza:
51%
Tényleg beszéld meg a lelkészeddel. Mellesleg van olyan rész a Bibliában, amely a botrányokozástól tántorít el, tehát ha botrányt okoznál valamivel (otthon, iskolában, munkahelyen, gyülekezetben stb.) és a Biblia nem utasít rá akkor ne tedd meg. Egészségügyi kockázatok is vannak, úgyhogy szerintem ne tetováltass.
2012. nov. 29. 17:53
 25/32 anonim ***** válasza:

A testünk templom, de ezt te is tudod. Egy templomra pedig nem illő maradandó ábrákat varratni. Semmit. Írta valaki, hogy az Úrnak tetsző ábra vagy felirat megengedhető, de ezzel nem értek egyet. Ez olyan, mintha rágraffitiznénk egy templom falára azt, hogy "Isten szeret téged".

Én is szerettem volna tetoválást fiatalabb koromban, a lapockámra. Nem feltűnő hely, és valami nonfiguratívat szerettem volna. De megtanultam, hogy a tetoválás nem helyes az Úr szemében, így nem varrattam. Ma már nem is szeretnék, és egyáltalán nem bánom, hogy nem tettem.

Szóval igen, mondj le róla.

2012. nov. 29. 18:47
 26/32 anonim ***** válasza:
37%

A tetoválás az Ószövetségben volt tiltott, speciálisan az ókori viszonyokra értelmezve. Azért, mert annak idején tetoválás csak kultikus céllal készült, vagyis más isten tiszteletére....ezért tiltották.

A mai keresztényekre nem minden mózesi törvény vonatkozik, ha megnézed a tetoválást tiltó bibliai passzust, ott az is van hogy ne egyél disznót, ne borotválkozz soha, ne vess egy földbe kétféle magot és ne viselj két fajta anyagból készült ruhát! EZEKET IS BETARTOD?

Krisztus ezeket érvénytelenítette. Keresztény szemszögből akkor tilos a tetoválás, ha ma is más isten tiszteletére, vagy okkult célokból csináltatsz, esetleg démon- vagy ördögfejeket, pentagrammát és egyéb ártó erőket megidéző szimbólumot akarsz.....

A középkorban a keresztes lovagokon is voltak vallási jelképek, nem "sztárolták" őket ezért, de nem is volt tiltva!

Mellesleg én is keresztény vagyok, katolikus és a jobb karom majdnem szénné van tetoválva, a balon is akad 1-2, van egy sasom kereszttel, katolikus kelta-keresztem, stb., tehát zömmel keresztény szimbólumok....szerintem nincs ebben semmi rossz....ez is a hitünk egyik eszköze, a propaganda a külvilág felé, talán valaki azt mondja hiúság, szerintem viszont nem jobban mint egy díszes püspöki öltözet.....

2012. nov. 29. 19:12
 27/32 anonim ***** válasza:
Mellesleg tényleg igaz, hogy a testünk az Úr temploma, de a templomok falát is fel szokták díszíteni (freskók, ikonok, feszületek)...a legelső keresztények a homlokukra tetováltattak keresztet...amikor Nagy Konstantin a 4. század elején betiltatta, inkább higiéniai okai voltak, a teológiai körítés csak mellékes volt...
2012. nov. 29. 19:14
 28/32 anonim ***** válasza:
56%
Ezt olvasva megdöbbentő a fundi keresztények törvényeskedése. Pontosan abba a hibába esnek, mint Jézus korában a farizeusok: a törvényt kiforgatták és 100 ezer nevetséges szabályt dolgoztak ki pl. a szombat megtartására. Jézus is említi, hogy rituálisan tisztogatták az edényeket, de a szívük nem volt tiszta. Tetoválást explicite nem tiltja a Biblia, csak a bálváyimádó és gyásszal összefüggő testcsonkítást. Ami a megbotránkozókat illeti el kéne gondolkodni, hogy hogyan is állnak felebaráti szeretettel, az elfogadással, a tisztelttel. Mert ha megbotránkozom, ha törvényeskedek, ha nem elfogadok isten nevében kijelentek valamit, ítélkezek nem én magam is farizeussá válok? Ezzel párhuzamot vonva: én férfi vagyok és borotválkozom, és olvastam az ezt tiltó igéket, olvastam teológiai írást a szakáll szükségességéről és bármily furcsa iszonyatos bűntudatom volt. Viszont elkezdetem olvasni az Ószövetséget és volt egy olyanrész, ami a kelésekkel borított ember tisztulására vonatkozott: el kellett MINDEN szőrt távolítania magáról. Ez egyrészt logikus is volt mert szellőzik a bőr, másrészt akkor még se úgy általában van tiltva borotválkozás, hanem a bálványimádó népek külsejét volt tilos utánozni. Megnyugodtam és nem frusztrál már a borotválkozás, sőt ezek alapján azt mondom ha valaki a mellkasát,hónalját borotválja nem bűn. Szóval a tested a Szentlélek temploma, de mértékkel úgy ékesíted ahogy szeretnéd.
2012. nov. 29. 19:35
 29/32 anonim ***** válasza:
24%
Egyértelműen bűn! NE csinaltass magadra tetoválást,ha szeretnél Isten igéjében járni. Főleg azért ne, mert te is tudod hogy bűn és ha ennek ellenére megcselekszed, az ugy mégrosszabb, aztán már nem tudod leszedni magadról, ha megbánnád! Anélkül is teljesen jól nézel ki, én biztos vagyok benne!!! :-)
2012. nov. 29. 20:59
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

A 28-as válaszoló nagyon helyesen leírta, amire én is utaltam!

Esztétikai okokból az egyházak nem támogatják, de a kérdés nem teológiai! Épp úgy, mint a halottak temetésénél sem: keresztény szokás a földbe temetkezés, pogány szokás az égetés....legalábbis így volt 1000 éve, az egyház azért tiltotta, mert akkor még eleven volt a pogányság és még véletlenül se pogány szokás szerint éljenek a keresztények....a tetoválás ugyanez a kategória, addig volt értelme a tiltásnak, amíg a pogány népek tömege rituális okokból csináltatta.....azonban az idők és a szövetség megváltozásával ezek vagy érvényüket vesztették, vagy másodlagos érvényűek lettek....az egyház nem jelenti ki senkiről, hogy elkárhozna egy tetoválás miatt!

Mellesleg azért úgy érdekelne, akik szerint rettenetes bűn a tetoválás: ti borotválkozni sem szoktatok? disznót sem esztek? csak mert ha nem, akkor Ok, le a kalappal (viszont akkor inkább zsidók vagytok, nem keresztények)....de a borotválkoztok és disznót is esztek, mégis ágáltok a tetoválás ellen, akkor a borotválkozás ellen miért nem ágáltok? vagy az egyik passzust önkényesen kiemelitek, a többiről meg önkényesen nem vesztek tudomást, mintha nem is lenne? milyen alapon? nem farizeizmus ez?

2012. nov. 29. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!