Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan vallás amiben azt...

Van olyan vallás amiben azt mondják, hogy az angyalok isten jobbján ülnek?

Figyelt kérdés
Magam sem értem teljesen, a saját kérdésemet, így lehet ,hogy kissé furcsán fogalmaztam. Előre is Köszi.
2012. júl. 29. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom, hogy vannak-e, de igazából angyalok nem is ülhetnek isten jobbján, mert erre a magasztos helyre kizárólag Jézus ülhet.

Kata

2012. júl. 29. 17:07
 2/7 anonim ***** válasza:
42%
A Jehova tanui szerint lehetseges,hisze Jezus szerintuk csupan egy angyal semmi tobb.
2012. júl. 29. 19:58
 3/7 Hazardteam ***** válasza:
Amennyi vallásos tévképzet van, főleg amerikában, ahol 42 államban már vagy 10 éve a kézel írást sem tanítják és a gyerekek keverik a télapót Jézussal én nem csodálkoznék azon sem, ha lenne ilyen vallás. Egyébként nem tökmindegy van e?:)
2012. júl. 29. 20:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves 2-es hozzá szóló.

Most őszintén.

Miért harcolsz?

Békére hivattunk el.

Nem bántottunk, de úgy látszik neked valami mást írhat Jézus a felebaráti szeretetről.

Kata

2012. júl. 29. 21:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért? Nem azt írja, hogy Jézus isten jobbján űl?

De tényleg!

2012. júl. 29. 21:48
 6/7 anonim ***** válasza:
igen van mert Jézus is egy arkangyal
2012. júl. 30. 15:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Arkangyal csak egy van.Nemcsak a làthatòteremtêsben, hanem a làthatatlan tartomànyban, az angyalok között is lètezik egy bizonyos rangsor. Az angyalok között Mihàly arkangyal rendelkezik a legnagyobb hatalommal ês tekintéllyel.(Dàniel10:13,21,13,12:1,Judás:9 Pedig Mihàly az Arkangyal amikor nèzeteltèrèse volt az ördöggel,ès Mòzes testèröl vitatkozott nem mert becsmérlō kifejezèsekkel ìtèlkezni felette,hanem ìgyszòlt dorgàljon meg tèged Jehova. ,Jelenések12:7. Mivel ilyen magas àllàsban van ès õ a nagy fejedelem aki Isten nèpe fiaièrt àll ezèrt biztos hogy õaz az angyal aki Izraelt a pusztàban vezette.k(2Mozes 23:20-23.Kiváltságokkal és tisztelettelp pàrosulo magas poziciòt töltenek be a szeràfok(Èzsaiàs 6:2,6. Gyakrabban kb.90. szer emliti a biblia a kèrubokat akik a feladataikrol ès kötelezettségeikröl szòlò leiràs alapjàn nyilvàn szintén különleges àllàst töltenek be az angyalok között.(1Mòzes3;24,Ezékiel10:1_22. Lètezik tovàbbà egy nagy sereg angyali követ akik Isten ès emberek közötti üzenetek közvetìtését làtjàk el. Rangjukhoz mèrten vannak közelebb Jehova jelkèpes trònjàhoz ,jobbjàhoz.
2012. júl. 30. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!