Igaz-e hogy a szcientológia és a szcientológusok csak a komplexussal élőket tudják behálózni?
Szia!
Természetesen nem igaz, de az tény, hogy a mentálisan sérült emberek körében nagyobb eséllyel tud sikerert elérni a módszerei miatt. Sok cégvezető, felsővezető használja a scientológiát, hogy sikeresebbek legyenek az üzleti életben.
A Hubbard által alapított egyházat az ötvenes évek közepén Kaliforniában jegyezték be hivatalosan, Ron is amerikainak született egy tengerész fiaként. Bejárta Kelet-Ázsiát, Indiában az ottani szerzetesektől tanult, Polinéziában a bennszülöttek vallását tanulmányzozta. Washingtonban tanult mérnöki egyetemen, harmincévesen scifi regényeket írt. A II. világháborúban tengerésztisztként szolgált, megsebesült, és elég komoly sérüléseket szerzett, lebénult és megvakult. Az általa felfedezett dianetikával meggyógyította magát.
Az ötvenes évek elején kiadta főművét a dianetikát, ami bestseller volt az USA-ban. Az ötvenes évek végén áttelepült Angliába, de innen a 60-as évek végén kiutasították, utána egy flottán élt. A 80-as évek végén halt meg 75 évesen, ami a képességeihez képest nem egy nagy kor. De ne legyünk igazságtalanok, azért komoly szervezetet hagyott maga után... Ha magát az elméletét vizsgáljuk, akkor azt kell mondanom, hogy az egész világ vallásaiból szemezgetett: a hinduizmus védáiból, Buddha tanaiból, a kínai lámakolostorok tanításaiból, a kereszténység egyes elemeiből, Kant, Nietzsche, Schopenhauer filozófiájából, de még a görögök és arabok matematikai ismereteit és a nyugati és keleti civilizációktechnológiáinak elemeit is felhasználta. Az embereket aktivitásuk tekintetében nyolcféle dinamika határozza meg: ön, szex, csoport, emberiség, állat, egyetemes, spirituális és végtelenség. Ezt szimbolizálja az a szcientológia kereszt, aminek 8 gerendavége van. Egy kicsit a science fiction-re hajaz amikor az embert szellem-test-értelem hármasaként definiálja olymódon, hogy a szellemek teremtik és változtatják meg a fizikai univerzumot. Fontos fogalom náluk az engram, ami azt jelenti, hogy a tudatalattidba bevésődnek az érzéseid. Ezek okozzák a betegségeket, ezektől kell megtiszulni, hogy clear legyél ez a fő célja a scientológiának leegyszerűsítve. Ha valaki clear lesz, itt nem állhat meg, hanem OT fokozatkat kell szereznie, természetesen horror pénzekért...
Nemrégen játszottak az M1-en egy filmet: "Míg végül semmi sem marad" - ez egy német játékfilm, ami egészen jól bemutatja a lényeget. Sajnos a videotárból törtölték - gondolom nem véletlenül - de talán itt meg tudod nézni: http:// onlinefilmletoltes.eu
Üdv. Péter
Korunk spirituális világának egyik hiánytünete. Vannak benne bizonyos igazságok, de sajnos sok a manipulatív elem, és ez az amerikai gátlástalansággal párosul.
Ha nem lennének parkolópályára téve a spirituális témák, nem nyernének teret az ilyen fals irányzatok sem.
#2 hozzászólónak:
Ismerem a szcientológia tanokat, sajnos!
A főnököm szcientológus, de nagyon komplexusos, dadogós, és még sorolhatnám.
Egy "normálisabb" állapotában elmesélte, hogy kis korában sokat csúfolták és a testvére elvette a malacperselyét.
Vajon mindegyik szcientológusnak van valami "defektje"?
Hazardteam
Építő jellegű hozzászólásra is képes vagy, vagy az meghaladja a képességeid?
"Természetesen nem igaz, de az tény, hogy a mentálisan sérült emberek körében nagyobb eséllyel tud sikerert elérni a módszerei miatt."
Ezzel maximálisan egyetértek! Úgy van kiépítve a rendszer, hogy úgy tűnjön, hogy az élet mindenféle problémájára megoldást kínálnak a tanfolyamaik által, ezért eszméletlenül vonzó tud lenni azok számára, akik nem hallottak előtte eleget az árnyoldalairól. Nyilván a komplexusokkal élő, lelkileg beteg embereket vonzzák a legjobban, de gyakorlatilag bárkit képesek lehetnek elcsábítani, hogy ha az élete éppen hullámvölgyben van, és nem látja a kiutat/megoldást.
Én két tanfolyamot végeztem el tőlük, de alig bírtam ki, annyira idegesített a túlságosan leegyszerűsített, féligazságokat tartalmazó, manipulatív tanításaik. Viszont ez sokaknak bejön, mert egy egységes, átfogó filozófiát nyújt, és néha valóban "sikeresebbek" lesznek az életben (vagy legalábbis úgy tűnik). Ha pedig mégsem úgy van az életben, ahogy a szcientológusok tanították nekik, akkor azt gondolják (azt mondják nekik), hogy nem a szcientológiával van a baj, hanem ők csináltak valamit rosszul. Így megint kínálnak nekik egy tanfolyamot, és ha az utána sem sikerül, megint egy tanfolyam, megint egy, és teljesen belekerülnek a szcientológia rabságába, ahonnan nagyon nehéz kiszabadulni. Olyan sikeres agymosást tudnak végezni, hogy a legtöbbjükben fel sem merül, hogy nem lehetséges a clear, valamint az OT-szinteket elérni.
Valamilyen szinten szerintem mindenkinek vannak komplexusai. Tökéletesen egészséges ember nincs. Akármit is mondanak az egészséges életmód hívei :)
Én már voltam magam alatt úgy istenigazából, és bevallom, hogy van komplexusom is, de egyszerűen nem tudom elképzelni magamról, hogy szcientológus legyek. Még ha meghallgatnám a toborzóikat, szerintem akkor sem tudnák átmosni az agyamat, mert nem vagyok fogékony rá.
100%-osan igaz,de aki el tudja fogadni magát olyannak amilyen és nem rinyál állandóan miatta az megmenekült tőlük. HA megkérdezik hogy boldog vagy-e így akkor a képükbe kell vágni hogy IGEN. Én is kiskorom óta dadogok meg teste is vagyok de mára megtanultam együtt élni ezekkel. Viszont elég csak megnézni pár hírességet
Tom Cruise: Verte az apja kiskorában
John Travolta: Meleg de nem akarja hogy megtudják
Kirstie Alley: Folyton a súlyával vannak gondjai
Jennifer Lopez: Megfelelési kényszer
Szóval láthatjátok hogy igaz. A Komplexusok egyébként kezelhetőek ha az ember időben segítséghez folyamodik.
lehet benne valami
talán a hatalommániásakat, megalomániásakat vonzzák
végzet ereje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!