Etikus-e közzé tenni azt, ha valaki szcientológia tanokkal él, ha szcientológus. A törvény büntethet-e azért, mert az interneten egy cégről (vagy annak vezetőjéről) azt állítom, hogy szcientológus?
Manapság egyre több cég téved el a szcientológia sötét bugyrában. Ha alkalmazott vagy akkor hamar rájössz arra, hogy szcientológia fertőzött a hely. Ha vásárló vagy, akkor pedig az árulkodó jelek bizonyítják a szci. jelenlétet: kifüggesztett szci. diploma, "értékes végtermék" szókapcsolat használata cég honlapján...stb.
Megkímélendő embertársaimat jó lenne egy webes listát létrehozni, így mindenki tudhatná, hogy szci. a cég: ezáltal eldönthetné akar-e ott vásárolni, s ezáltal a szcientológia "egyházat" közvetve pénzelni.
Én szcientológus vagyok, szerintem te hülyeséget beszélsz...
Nem jól fogalmaztam elnézést, te a véleményedet tényként állítod be. "Manapság egyre több cég téved el a szcientológia sötét bugyrában." adatok?
"szcientológia fertőzött a hely" ez a mondat önmagában nem értelmes :) "Ha vásárló vagy, akkor pedig az árulkodó jelek bizonyítják a szci. jelenlétet:" nem mindegy, a lényeg, hogy megéri e neked a termék vagy sem. "kifüggesztett szci. diploma, "értékes végtermék" szókapcsolat használata cég honlapján...stb. " a saját falára mindenki azt aggat, amit jónak lát. "Megkímélendő embertársaimat" micsoda egy humanitárius vagy :DDD
Szerintem ez nem etikai kérdés.
A magyar büntetőjog alapján az lehet csak probléma, ha valakiről olyasmit állítanak, ami nem igaz; ezt rágalmazásnak hívják. Ha viszont igaz az állítás, azzal semmi gond nincs.
Konkrétan szcientológusokról láttam már egy elég hosszú listát valahol a neten; névvel és foglalkozással vagy cégnévvel és profillal.
Volt nemrég egy szcis kérdés, amihez összeszedtem néhány linket a netről. Bemásolom ide is, mert nagyon érdekes és hasznos infókat lehet olvasni a témában.
Lehet, hogy az első honlap valamelyik hivatkozott linkjén keresztül megtalálod azt a listát is. (Bocs, én nem emlékszem, hol volt, és most nincs időm átnézni.)
<(HVG) - „A közvélemény nem elhanyagolható nagyságú része határozottan ellenzi egyes vallási csoportok muködésének engedélyezését: a Jehova Tanúi szabad vallásgyakorlatának 'engedélyezői' például alig vannak többen (31 százalék), mint az ellenzői (26 százalék). A szcientológusok tevékenységét viszont azok, akik hallottak már róluk, többségében betiltanák. Ezen az állásponton még az sem változtatott, ha a kérdés úgy szólt: „akkor is, ha betartják a törvényeket? A szcientológia híveivel szembeni ellenkezés az iskolai végzettség emelkedésével csökken, az életkor emelkedésével viszont nő, így ha más nem játszik közre az ellenkezés idővel csökkenhet. (Ennek csupán az mond némileg ellent, hogy az ellenkezés Budapesten jelentősen erősebb, mint vidéken, és hogy a nem vallásosak és nem egyháztagok között éppoly erős, mint a történelmi egyházak hívei körében.)” >
Forrás:
44 cikk és videó található itt:
11 ex-szcis története pedig itt:
Üdv. :)
A sz*rnak szaga van, persze, hogy megérzik az emberek.
Ketteske meg egy propagandista, és az oldalon tilos nyíltan/bújtatva hirdetni.
Erről egy mondás jut eszembe:
Egyél tehénszart, 10 millió légy nem tévedhet...
A ketteske a kanyarban sincs ahhoz a szcishez képest, aki az alábbi kérdésben nyomta a szöveget:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Olvasás előtt vegyetek be valami tablettát, vagy igyatok egy korty jó erős valamit; szükség lesz rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!