Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Etikus-e közzé tenni azt, ha...

Etikus-e közzé tenni azt, ha valaki szcientológia tanokkal él, ha szcientológus. A törvény büntethet-e azért, mert az interneten egy cégről (vagy annak vezetőjéről) azt állítom, hogy szcientológus?

Figyelt kérdés

Manapság egyre több cég téved el a szcientológia sötét bugyrában. Ha alkalmazott vagy akkor hamar rájössz arra, hogy szcientológia fertőzött a hely. Ha vásárló vagy, akkor pedig az árulkodó jelek bizonyítják a szci. jelenlétet: kifüggesztett szci. diploma, "értékes végtermék" szókapcsolat használata cég honlapján...stb.

Megkímélendő embertársaimat jó lenne egy webes listát létrehozni, így mindenki tudhatná, hogy szci. a cég: ezáltal eldönthetné akar-e ott vásárolni, s ezáltal a szcientológia "egyházat" közvetve pénzelni.

2012. júl. 24. 22:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
25%
Nem, ugyanis szólásszabadság van és az interneten nem nyomoz le a szci
2012. júl. 24. 22:42
 2/11 anonim ***** válasza:
6%

Én szcientológus vagyok, szerintem te hülyeséget beszélsz...

Nem jól fogalmaztam elnézést, te a véleményedet tényként állítod be. "Manapság egyre több cég téved el a szcientológia sötét bugyrában." adatok?

"szcientológia fertőzött a hely" ez a mondat önmagában nem értelmes :) "Ha vásárló vagy, akkor pedig az árulkodó jelek bizonyítják a szci. jelenlétet:" nem mindegy, a lényeg, hogy megéri e neked a termék vagy sem. "kifüggesztett szci. diploma, "értékes végtermék" szókapcsolat használata cég honlapján...stb. " a saját falára mindenki azt aggat, amit jónak lát. "Megkímélendő embertársaimat" micsoda egy humanitárius vagy :DDD

2012. júl. 24. 22:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem etikai kérdés.

A magyar büntetőjog alapján az lehet csak probléma, ha valakiről olyasmit állítanak, ami nem igaz; ezt rágalmazásnak hívják. Ha viszont igaz az állítás, azzal semmi gond nincs.

Konkrétan szcientológusokról láttam már egy elég hosszú listát valahol a neten; névvel és foglalkozással vagy cégnévvel és profillal.

Volt nemrég egy szcis kérdés, amihez összeszedtem néhány linket a netről. Bemásolom ide is, mert nagyon érdekes és hasznos infókat lehet olvasni a témában.

Lehet, hogy az első honlap valamelyik hivatkozott linkjén keresztül megtalálod azt a listát is. (Bocs, én nem emlékszem, hol volt, és most nincs időm átnézni.)

<(HVG) - „A közvélemény nem elhanyagolható nagyságú része határozottan ellenzi egyes vallási csoportok muködésének engedélyezését: a Jehova Tanúi szabad vallásgyakorlatának 'engedélyezői' például alig vannak többen (31 százalék), mint az ellenzői (26 százalék). A szcientológusok tevékenységét viszont azok, akik hallottak már róluk, többségében betiltanák. Ezen az állásponton még az sem változtatott, ha a kérdés úgy szólt: „akkor is, ha betartják a törvényeket? A szcientológia híveivel szembeni ellenkezés az iskolai végzettség emelkedésével csökken, az életkor emelkedésével viszont nő, így ­ ha más nem játszik közre ­ az ellenkezés idővel csökkenhet. (Ennek csupán az mond némileg ellent, hogy az ellenkezés Budapesten jelentősen erősebb, mint vidéken, és hogy a nem vallásosak és nem egyháztagok között éppoly erős, mint a történelmi egyházak hívei körében.)” >

Forrás:

[link]

44 cikk és videó található itt:

[link]

11 ex-szcis története pedig itt:

[link]

Üdv. :)

2012. júl. 24. 23:34
 4/11 A kérdező kommentje:

Ismerem a listát, amin a szcientológia tanokkal fertőzött cégek és személyek vannak:

[link]

[link]

De ennél sokkal többen vannak.

2012. júl. 24. 23:49
 5/11 Andizsuzsi ***** válasza:
78%
Harmadszor olvastam erotikusnak a kérdés első szavát:) Az a piszkos fantáziám!
2012. júl. 25. 09:22
 6/11 anonim ***** válasza:

A sz*rnak szaga van, persze, hogy megérzik az emberek.

Ketteske meg egy propagandista, és az oldalon tilos nyíltan/bújtatva hirdetni.

2012. júl. 25. 20:17
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

Akkor sajnos nem tudok többet segíteni. :(

Még ezt a két oldalt találtam, az egyiken van néhány név, de nem hasonlítottam össze a te listáddal:

[link]

[link]

Üdv. :)

@ Andizsuzsi:

Mik derülnek ki rólad... :D

2012. júl. 25. 22:30
 8/11 A kérdező kommentje:

Erről egy mondás jut eszembe:

Egyél tehénszart, 10 millió légy nem tévedhet...

2012. júl. 28. 12:50
 9/11 anonim ***** válasza:
8-aska vigyázzon, mert könnyen megégetheti magát!
2012. júl. 28. 23:15
 10/11 anonim ***** válasza:

A ketteske a kanyarban sincs ahhoz a szcishez képest, aki az alábbi kérdésben nyomta a szöveget:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Olvasás előtt vegyetek be valami tablettát, vagy igyatok egy korty jó erős valamit; szükség lesz rá...

2012. júl. 30. 02:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!