Mondjak le a tetoválásról?
Jó ideje ifjúsági gyülekezetbe járok, úgy érzem, jó úton járok. Szeretnék tetoválást (picit a csuklóm belső részére), de a Biblia ír róla, hogy 'nem szabad'.
Mit tegyek? Mondjak le róla?
hol irja a Biblia?
én eddig ugy hittem szabad a tetoválás, söt szinte megvoltam gyözödve.
''Ne vagdaljátok be testeteket halottért, és ne végezzetek magatokon tetoválást. Én vagyok az ÚR!” (3 Mózes 19:28)
“Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!” (1 Korinthus 10:31)
“Mert minden, ami nem hitből származik, az bűn.” (Róma 14:23)
“Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben.''
A buddhista vallásban szabad a tetkó
bibliában az áll, ne szabdald a bőröd és ne díszítsd vagy valami ilyen hülyeség
Ha minden vallásos ember a bibliának élne már nem is enne nem is inna, és párkapcsolata sem lenne
Tehát a válaszom ne mondj le róla, mert Te irányítod az életed és nem egy könyv, mondjuk az más ha megvezettek
20/F
Helyesen így hangzik az idézet:
"Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek. Én vagyok az Úr."
Nem a tetoválással volt a baj akkor sem.
Hanem a tartalmával, jelentésével.
Bár én sem ajánlom, hogy csináld, de nem bűn.
u.i.
Mózes eme könyve konkrétan a zsidóknak szólt.
A gyónás akkor ér valamit ha megbánod a tetteid.
Az idézeteid közül az elsőből látom egyedül egyértelműen a tetoválás tiltását, de valószínűleg ott is inkább azért volt mert akkoriban a nem zsidók a hitükkel, vallásaikkal kapcsolatos dolgokat tetováltattak magukra.
Szerintem ne készíts tetoválást, minimum várj egy évet ha még mindig akarsz akkor gondold át. De az idézet alapján a legjobb ha lemondasz a tetoválásról. Akik meg meg akarnak ingatni a hitedben, ne hagyd, attól még hogy ők nem látják hogy a kereszténység csak olyat tilt és ír elő ami neked is jó, attól még te lásd.
A tetoválást is azért nem ajánlom mert 40 év múlva nem tetszik majd és nem fogsz tudni mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!