Jehova tanúi szerint az ateisták milyen sorsa jutnak?
Egy 1990-ben Amerikában készítzett felmérés kimutatta, hogy Jehova Tanúi között három szor annyi a skizofrén és négy szer annyi a paranoid skizofrén, mint az átlagpopulációba.
(Dr. Süle Ferenc: A hit kárvallotjai)
Egyébként ajánlom Dr. Süle Ferenc, Valláspatológia című könyvét.
" a kizárólagosság elvének értelmében hiányzik a mások tisztelete, az egészséges alázatosság, ökumenikus szellem. A kívülállókat meg- és elítélik.
... velük teológia vitáknak nincs értelme..."
(Dr. Süle Ferenc: A szektaképződés néhány mélylélektani vonatkozása)
mustafa33 41-s válasza egy bizonyítatlan állításra alapoz! Hol van az eredeti dokumentum és milyen módszerrel végzett felmérés alapján készült? Ha nem gyűlöletkeltő és manipulatív információ, akkor KIK készítették, MIKOR ÉS KIKKEL? Törvényes, vagy nem hivatalos?
A Tanú közösségek alapos ismerete, a tanult bibliai igazság egészségessége, a pszichiátria, mint (NEM!) "egységes tudomány", valamint az ápoltak összetétele, mind-mind arról győz meg, hogy a szöveg manipuláció!
Ugyan idézd már be legalább azt a bekezdést és a hivatkozását is, kíváncsi lennék rá.
Vajon miért nem találok a keresőkben egyetlen hivatkozást sem ezzel a könyvcímmel?
"" a kizárólagosság elvének értelmében hiányzik a mások tisztelete, az egészséges alázatosság, ökumenikus szellem. A kívülállókat meg- és elítélik."
Ennyit a pszichiáteri észjárásról (és az állítólagosan "tudományos" gondolkozásról) - különösen, ha valamely, dogmákat tanító egyház híve és szószólója.
Tehát akkor Jézus, aki határozottan és rendíthetetlenül elítélt más szellemi irányzatokat (nem csak egyes személyt!), "nem tisztelte az embereket", "nem volt benne egészséges alázat" és "ökumenikus szellem"? Ez utóbbi persze TÉNYLEG nem volt benne! Hitted volna. :))
El kellene racionálisan gondolkozni azon, hogy a Biblia ténylegesen (nem egyes, állítólagos "szakértők" véleménye szerint) miről is beszél?
Kérdés a példa kedvéért:
Az-e a baj egy emberrel (bárki legyen is az), ha "kizárólagosan" hinni mer valamiben, vagy az, ha amiben hisz, nem kellően megalapozott és bizonyított??! Jól gondold át a kérdést és a választ is. Bár nem hosszú és bonyolult, de megkeverhet, ha nem figyelsz!
Ennek a válasznak a fényében meg kéne kérdezni magadat, hogy Jézus és az első sz.-i tanítványok (a Biblia egyértelmű tanúbizonysága szerint) kizárólagosak voltak a hitükben vagy ökumenisták? Ha mégsem bizonyosodna be, hogy lazán vették az isteni igazságokat, hanem kizárólagosan ragaszkodtak az EGYETLEN igazsághoz, vajon feltétlenül "tiszteletlenek" lettek az emberek iránt? Esetleg "nem maradt bennük alázat"?
Érdekelne a válasza bárkinek, aki meg van győződve arról a szerinte "kétségtelen igazságról", mely szerint aki kizárólagosan hinni mer valamiben, az feltétlenül ilyen negatív tulajdonságokat épít ki magában.
Nos, ennyit a tekintélytiszteletről, arról, hogy a doktori címmel még nem adnak alanyi jogon bölcsességet, és bizony ők sem tévedhetetlen emberek!
30%-os, nekem elég ha Dr. Süle Ferenc hivatkozik valamire. Nem nyomozok utána, mert tisztelem és szavahihető embernek és komoly tudósnak tartom (és nem csak én de a szakma). Utána nézhetsz, csak írd be a nevét. Egyébként az OPNI valláspatológiai osztályát vezette 1991-től a megszüntetéseig 1999-ig.
nem találod a könyvét? tessék: www.antikvárium.hu/.../book.php?...vallaspatologia...
A "hit kárvallotgjai" nem künyv, az esettanulmány.
Ennyit én is megtaláltam, de vajon miért nem idézed legalább azt a részt, melyben le van írva és a hivatkozás is szerepel benne.
Mint mondtam: ennyit a tekintélytiszteletről, nagyon félrevezető tud lenni, mikor csak a "becsületességében" hiszel és a szakmai tévedhetetlenségét hozod fel mentségül arra, hogy te magad NEM NÉZTÉL UTÁNA. Vagy nem "tévedhetetlen"? Akkor miben is lehetsz olyan biztos? Én jó pár pszichiátert ismerek, tegezőviszonyban vagyok a helyi főorvossal, nekem nem kell már bemutatni a szakmát és azokat sem, akik azt képviselik! Gyakorlatilag nincs két egyforma diagnózis, a terápiákról nem is beszélve.
Csak egy kérdés, mely rávilágít az egyik lényeges visszásságra: tudod, hogy lehet Amerikában a leggyorsabban meggyógyítani egy "skizofrén" beteget? Úgy, ha felrakják egy Londonba tartó repülőre, mert ugyanis a két ország hivatalos orvosi besorolása erre a betegségre (is), nem teljesen esik egybe!
Én Dr. Süle Ferencet idéztem, és leírtam azt is melyik munkájából. Azt hogy ő honnan merített nem kutatom tovább. Ha érdekel kérdezd őt. A jung társaság szervezésében tanfolyamokat is tart valláspatológiából. Ha érdekel nézz utána. (nem csodálkozom, hogy sok pszihiátert ismersz, ha őt is ismered kérdezd meg őt.) Egyébbként az amit az amerikai felmérés kimutatott nem azt jelenti, hogy a JT-k betegítették meg őket, az is belefér, hogy a diagnózisból kifolyólag fogékonyabbak a szektás hatásokra. Sőt hogy az a közösség biztonság érzetét adja (eleinte és tudatosan).
egyébbként boldog új évet kívánok mindenkinek, ma napnyugta után kezdődik a moszlim új év, 1. muharam 1434.
"Egyébbként az amit az amerikai felmérés kimutatott nem azt jelenti, hogy a JT-k betegítették meg őket, az is belefér, hogy a diagnózisból kifolyólag fogékonyabbak a szektás hatásokra. Sőt hogy az a közösség biztonság érzetét adja (eleinte és tudatosan)."
Az üzenete nyilvánvaló. Hazug manipuláció! Semmiféle "szektás hatás" nincs, ugyanis egy ostoba sztereotípia a Tanúk közösségét bármely "szektához" hasonlítani - semmi közük hozzájuk. Valójában szellemiségükben az egyik legegészségesebb közösség a világon.
Igen, minden bizonnyal vannak olyan közösségek, hol negatív szellemi hatások érhetik a tagokat, ez tény - hiszen annyi brutális eszme létezik, sőt tudjuk, hogy milyen borzasztó gyümölcsöket teremnek az ilyenek helyenként, de ha Jehova Tanúit valaki az ilyenek közé sorolja, annak nem tisztességes a szándéka!
Emlékszem a vallásellenes hisztéria elején itt, hazánkban, a 90-s évek első felében, mikor koholt és hazug vádakkal "destruktívvá" nyilvánított minket egy időre a hatóság. Ismeretek voltak a vallási és a politikai indítékok. Mondták ezt többek között az olyanok ránk, kik a legnagyobb szektaként, milliókat küldtek a vágóhídra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!