Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint az...

Jehova tanúi szerint az ateisták milyen sorsa jutnak?

Figyelt kérdés
2012. nov. 8. 02:00
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
15%
a 9-s válaszoló rátapintott a lényegre, amiért ezeket a provokatív kérdéseket kiírták! Nyilvánvaló a szándék - és ez nem az igazság kiderítése, hanem a bemocskolás, lejáratás. Csak nézzük meg, hogy amikor fel vannak szólítva arra, hogy talán érveljenek az Írásokból, eszükben sincs.
2012. nov. 8. 18:04
 12/53 anonim ***** válasza:
0%

"Egyrészt ezt egyedül Isten dönti el. Tehát mi nem mondhatjuk ki senkiről, hogy el fog kárhozni."

Szóba sem kerül a Tanúknál sem, hogy bárki ember beleszólhatna! Mindenkinek választania kell, örökre senki sem bújhat ki annak a felelőssége alól, hogy elfogadja-e a megváltást és a Mindenható Isten igazsága szerinti életet. Így, akik mereven ragaszkodnak azon szélsőségesen, pl. ateista, vagy istenkáromló hitelveikhez, melyeket a Biblia elítél, nem számíthatnak semmi jóra. Ennyi azért kiderül a bibliából világosan, tehát nem kell találgatnunk.

Az olyan "ateisták", akik egyszerűen csak nem hisznek Istenben, többek között az agnosztikusok, akik sokféle ürüggyel utasítják el a kérdés érdemi megválaszolását. Amennyiben nem döntenek Isten oldalán, ők sem menekülhetnek meg. Vagy tán ez sem elég egyértelmű a Bibliában? Dehogynem.

2012. nov. 8. 18:39
 13/53 anonim ***** válasza:
83%

"a 9-s válaszoló rátapintott a lényegre, amiért ezeket a provokatív kérdéseket kiírták! Nyilvánvaló a szándék - és ez nem az igazság kiderítése, hanem a bemocskolás, lejáratás. Csak nézzük meg, hogy amikor fel vannak szólítva arra, hogy talán érveljenek az Írásokból, eszükben sincs."

Akkora már az ellenálás veletek szemben, hogy az valami hihetetlen. Üsd már be a keresőbe hogy "Jehova tanú, és lásd meg hogy az elmúlt évek alatt mennyi kérdés van veletek kapcsolatban, ami főleg a viselkedéseteket illeti. Veszekedtek, civakodtok, erőszakosak vagytok. Legalább annyi eszetek lenne, hogy a provokatív kérdésekre nem válaszoltok, mert saját magatokat járatjátok le a fanatikus őrjöngésetekkel.

Ennyi ésszel szabad lábon...

2012. nov. 8. 18:44
 14/53 anonim ***** válasza:
38%

Már meg bocsáss, de ha annyi panasz lenne a Tanúk ellen akkor már rég betiltották volna szerte a világon ezt a kis csoportot.

Más részt a Jehova Tanúi blog, a hitehagyottak, és a tanúkkal ellenséges érzületűek oldala, és mindent kitalálnak, még ki is színezik, de hála istennek, nem tőlük függ az emberek véleménye:

Hivatalos oldalunk: jw.org

egyébként napilapok oldalán jelennének meg a tanuk goromba és kitudja még milyen rágalmakkal illetett modora, szerte a világon mind a 236. országban.

ennek ellenére érdekes, hogy több olyan külföldi újsággal találkozom, ahol elismeréssel nyilatkoznak a tanúk életéről és az életben végzett becsületes munkájukról, és most nem a Prédikálásról beszélek, hanem a munkahelyiről.

Más részt sok emberhez járok, és akit nem érdekel attól elköszönök, és érdekes módon az utcán rám köszönnek, és meg kérdezik, hogy vagyok? S le állnak beszélgetni velem is és a testvéreimmel is.

akik meg eleve gyűlölettel indulnak, azoknak meg mindegy milyen a személyiségem, az utálni fog mindentől függetlenül, s bizony van hogy mások felbujtatására teszik.

Katy Weaver

2012. nov. 8. 20:07
 15/53 anonim ***** válasza:
83%
Micsoda eszméletlen agresszió árad az eddig felszólaló szentfazekakból... és még ti méltatlankodtok, ha nem vesznek titeket komolyan? Vagy csak simán nem vagytok hozzászokva a kritikához?
2012. nov. 8. 20:21
 16/53 anonim ***** válasza:

Agresszió?

Nem vagyok agresszív, sosem voltam az,

Az előbb újra elolvastam az írásomat, és valahogy semmilyen agresszívnak tűnőt nem írtam, mert akkor bocsánatot kérnék.

A kritikához meg hozzászoktunk, személy szerint Én is.

Ez még nem is annyira kemény, mint amit némely ember tesz amikor megboldogult Édesanyámat emlegeti, vagy különböző trágár szavakkal el küld egy bizonyos forró éghajlat felé.

De elolvastam a többi választ is és nem igazán találtam agressziót, csak véleményeket olvasok.

Katy Weaver

2012. nov. 8. 20:54
 17/53 anonim ***** válasza:
0%
"Fanatikus őrjöngés"? Kedves 13-s válaszoló, ugye ezt a minősítésedet csupa szeretetből írtad és tisztában is vagy annak a konkrét jelentésével??? Nem hinném..., de hát a te dolgod.
2012. nov. 8. 21:07
 18/53 anonim ***** válasza:
19%

(9-es hozzászóló vagyok)

Ez olyan mintha a matektanár el akarná magyarázni, hogy az informatika tanár hogy tanít. És utána mindenki a matektanárnak hinne aki tulajdonképp egy szájról szájra terjedő szóbeszédet indít el az informatikusról.

Mit érezne az informatikatanár az elterjedt pletyka miatt? Mintha úgy itélnék el, hogy bíróság elé sem engedik! Ráadásul mikor meg akarja védeni a hitét, őt nevezik erőszakosnak és rámenősnek, akaratosnak. Szó szerint provokáció az ellene suttogott elképzelés/vád. (Akárcsak Pál esete.)

Átfordítva a dolgot. Matektanár=nem tanú ; informatikus=Jehova Tanúja ; tanítás=Szent Biblia=Isten szava

„Ok nélkül gyűlöltek engem” (JÁNOS 15:25) ---> ezen nincs mit magyarázni.

2012. nov. 8. 22:10
 19/53 anonim ***** válasza:
19%

Jah amúgy én a 9-es is büszkén mondom hogy Jehova Tanúja vagyok - csak az elején egy kicsit kiakadtam, hogy micsoda érvelések folynak itt a tanúk tanításairól olyanok által, akik talán életükben sosem voltak tanúk.

Nem bántásnak, hanem határozott kijelentésnek szántam.

2012. nov. 8. 22:17
 20/53 anonim ***** válasza:
0%

Róma 10:13: „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni.”

Tehát Jehova Tanúi nem azt mondják, hogy Jehova Tanúi élik csak túl Armageddont, hanem a fenti Bibliaverset. És ha valakinek nem tetszik az Újvilág ford. nézze meg a Károliban, ahol Úr-nak van írva és utána a Zsolt 83:19-be nézze meg hogy ki az Úr.

Tehát téves kijelentés a Tanúkról, hogy szerintük ők részesülnek megmentésben.

2012. nov. 8. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!