Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért, és ki szerint kell...

Ozmium42 kérdése:

Miért, és ki szerint kell tisztelnünk az ateisták véleményét?

Figyelt kérdés

Mivel vívták ki a tiszteletet?

Mivel tartozunk nekik?

Kit érdekel, hogy ők tisztelnek-e minket?

Különben is, miben nyilvánul meg az, hogy tisztelnek? Ez csak egy érvelési fogás. "Én tisztelem a vallásosakat, de a papokat ki nem állhatom, a meg a fundamentalistákat se, akiknek tulajdonképpen az a bűnük, hogy következetesen betartják a vallásuk tanait, és az álszenteket meg az igazi szenteket se bírom, mert agymosottak, és nem kapnak virslit a húsboltban áldásért, ezért pénzből élnek, és haszonlesők, ráadásul nem is léteznek."

A politikusok, akik szétlopták az országot, és az Egyházban a történelem során sosem látott vagyont harácsoltak, miért zavarja őket, miért szavaznak rájuk 4 évente teljes lelki békével?

2011. máj. 15. 18:23
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Szeresd felebarátodat, mint magadat!

Tisztelnünk kell minden ember véleményét, csak úgy, ahogy Isten is teszi.

Nem egyetérteni kell, hanem tisztelni!

Kedves kérdező? te hívő vagy? Nem hiszem, egy hívő nem lehet ilyen arogáns, és dühös az embertársaira. Hol van az alázat és a szelídség?

Egy hívő lány.

2011. máj. 15. 18:38
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
A világnézetüket kell (kéne) tisztelni. És persze nekik is a vallásosak világnézetét, tehát pont az olyan jellegű megnyilvánulásokat kéne elkerülni, amit bemásoltál.
2011. máj. 15. 18:41
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
Összekevered a fogalmakat. Tisztelni valakit annyit jelent, hogy elismerni, csodálni a tulajdonságai, tudása vagy hozzáértése stb. miatt. A tiszteletbe tart az azt jelenti, hogy tekintettel van valamire, jelen esetben elfogadja mások világnézeti, politikai, ízlésbeli stb. másságát. Nem ugyanaz, érdemes pontosan fogalmazni!
2011. máj. 15. 18:51
 4/24 anonim ***** válasza:
84%

Megfordítom a kérdésed:

Miért kell tisztelnem a vallásosok véleményét, ha Te nem tiszteled a mienket?

2011. máj. 15. 18:59
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdések:

Mert MINDENKI véleményét tisztelni kell. Egyetérteni nem kötelező, sőt vitatkozni is szabad, de mindenkinek JOGA van a saját véleményéhez (hitéhez). Legalábbis addig amíg bizonyítható tényekkel nem ütközik. (pl.: a föld lapos)

Tisztelettel, és azzal, hogy békénhagyják őket, ha már közös nevezőre nem tudnak jutni.

Miért nem tisztelnek? Nem hagynak békén? Ki akarnak téríteni? ;) Könyveket írnak. Válaszolnak ha kérdezed őket de én ennél többet nem láttam.

Még nem állított meg ateista, hogy a hitemben sértegessen ("Tudod, hogy isten neve Jehova?"). Nem láttam ateistát bemenni a templomba hogy ott kötözködjön a hívőkkel (OK hívőt sem, de attól ez is jó példa a tisztelet hiányára). stb.

Amúgy gratulálok a "szalmabáb" lemészárlásához. Remélem jólesett. :D Kár hogy ilyet igazi ateistától valsz sose fogsz hallani, gyökér fogás hülyének nézni a veled nem egyetértőket. :/

A politikusok hogy jönnek ide? Mi köze ennek a kérdéshez? Vagy a kérdező szerint csak ateista lehet politikus? Csak mert akkor kíváncsi vagyok szerinte mi a KDNP. :)

Ja egyébként: Neo-Pogány. :)

2011. máj. 15. 19:24
 6/24 anonim ***** válasza:

Én speciel azon döbbenek meg, mikor fórumokban magukat hívőnek tartó emberek, féregnek nevezik az ateistákat. Ugyanazok, akik elvileg a keresztényi szeretetet hirdetik.

A másik pedig, hogy valakinek a világnézetét nem úgy kell tisztelni, hogy elismered, hanem tiszteletben tartani, azaz nem hülyézed le, nem nevezed féregnek, stb., valamint erőszakos módon nem próbálod rátukmálni a saját világnézetedet. Ezt pedig mindenki megérdemli, függetlenül attól, hogy ateista vagy istenhívő.

2011. máj. 15. 21:43
 7/24 anonim ***** válasza:
25%
Ozmium42, lassan te leszel a kedvencem a gyik-en. Én vagyok az a marxizmussal példálózó figura. Hát, ha azt mondod, hogy nem érdekel, tisztellek-e (A TÖBBI HÍVŐ NE VEGYE MAGÁRA, CSAK A KÉRDEZŐNEK SZÓL!!!), akkor elmondom, hogy amiben hiszel, az egy komplett baromság, és agyilag tönkretett, mert egy bigott barommá váltál, aki lenéz mindenkit, aki nem ugyanazt vallja, mint te, és megtestesíted azt az embercsoportot, aki miatt én nem szimpatizálok a keresztényekkel. Az ateizmus ugyanolyan eszme, mint a te vallásod, vagy jobb. Bizonyítsd be, hogy van isten, addig meg ne nézd le az ateistákat! Ennyi. Te mondtad, hogy nem érdekel tisztellek-e. És annyival tartozol nekem, hogy kussolsz, és nem teszel fel ilyen bunkó, lenéző kérdéseket, mert ezt én kikérem magamnak, a világnézetem logikusabb, mint a tiéd (már parodizálom Ozmium42-t), ja és minden (hangsúlyozom ez paródia, csak Ozmiumot sértegetem) hívő idióta, és persze házasodjatok össze (ez a kedvenc mondatod, nem?). Azzal vívtuk ki a tiszteletet, hogy mi nem térítgetünk, nem ölünk le embereket (Osama barátunk ebben profi volt), legalábbis nem vallási dolgok miatt. Köszönöm, már nem vagyok ideges egy cseppet sem, hogy így kitölthettem rajtad. Máskor is, légy szíves!
2011. máj. 15. 21:56
 8/24 anonim ***** válasza:
23%
Előző vagyok, egy dolgot kérhetek? Pontozzatok le, már rég szerettem volna egy 0%-os választ.
2011. máj. 15. 21:58
 9/24 anonim ***** válasza:
Felettébb bosszantó, hogy én ateista létemre megadom a keresztényeknek a tiszteletet, nem kezdem el a vallásukat cikizni, 'téríteni őket', pedig millió érvet fel tudnék hozni ellene, de ez csak az én véleményem. Miért lenne az én igazam jobb, igazabb, mint egy keresztényé, vagy bárki másé? Egyébként te 100 %-ban a biblia szerint élsz, nincsenek önálló gondolataid, ha valami nincs leírva a bibliában, akkor nem lehet elítélendő? Szerintem sok bűnös dolog nem szerepel benne, mégsem teszi meg egy jó érzésű ember. Sajnos az elfogadás, a másik véleményének tiszteletben tartása intelligencia kérdése, az intelligencia pedig nem vallásosság függvénye, mint a te kérdésed is mutatja.
2011. máj. 15. 22:16
 10/24 A kérdező kommentje:

Mielőtt kikiáltanátok az erkölcs szégyenfoltjának, hagy tisztázzam gyenge elmeállapotom előzményét, és okát. Az általam "lemarxistázott" fórumozó már megtalálta az egyiket, de azért belinkelem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Ez azonban nem a valódi előzmény! Ez volt ma nekem az utolsó csepp a pohárban, amitől elment az eszem. Konkrétan, hogy elkezdi, hogy "ő tiszteli a" formulával, utána bigottnak hív, de nem is az a baj, hanem hogy zárójelben megjegyzi, mi számít szerinte bigottnak. Szerinte az a bigott aki szerint "pl. xy dolog azért rossz, mert a biblia tiltja". Na most én úgy vagyok vele, hogy én 20 éve születtem, a Biblia pedig barátok között is 2000 éve. Tehát nem szeretem 20 éves élettapasztalatomat a 2000 éves - és azóta megálló - törvények fölé helyezni. Ez szerinte bigottság, hogy ha le van írva a Bibliában, hogy az rossz, akkor én azt nem bírálom felül alapból.

Az igazi előzmény itt kezdődik, 17:43-kor:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Ha valakinek az jött le ebből, hogy ez az ember tiszteletteljes és méltó vitára számítva, észérveket felsorakoztatva kívánta oszlatni a nép ópiumát, személyes példával elől járva abban, hogy a vallás igazából csak káros lehet, az sürgősen engem jelentsen a moderátornak! Ne haragudjatok, de amikor egy ilyen ember, ilyen hangnemben arról fröcsög, hogy a liberális nevelés is ugyanolyan, sőt jobb, akkor nem lenne nyugodt a lelkiismeretem, ha nem helyesbítenék. Inkább vállalom az ellenpólus szerepét, és hirdetem fórumokon bigottan az Egyház és Jézus tanait, mint hogy ilyen emberekkel akár a legkisebb egyetértésbe is bocsátkozzak, pl. az által, hogy úgy teszek, mintha "tisztelném" ezt a fajta véleményt. Pedig, nem, és az én vallásom nem is kér ilyet! Ha megütnek, oda fordítom a másik orcámat is, szeretem felebarátomat, mint önmagamat, de akkora arcátlanságot, amit magamnak nem engednék meg, azt a felebarátomnak sem! A tolerancia, a másság tisztelete, az igazság elrelativizálása már egy politikai áramlat, amit nem fogadok el, és nem következik a keresztény elvekből sem. Erre két szót használok általánosításként, a bolsevikot, és a liberálist. A liberális így hangzik: "mindenki azt hisz amit akar, mindenkinek igaza van", a bolsevik pedig így: "a vallás a nép ópiuma, és átveszi a helyét a logikus gondolkodás".

Én egyértelműen oldalt választottam, nem szédelgek, ezért vagyok bigott. Kimondom, hogy ellenzem a liberalizmust és a bolsevizmust, és ezért igyekszem magam megszabadítani ezeknek a hatásaitól.

Viszont, amit nem értek, és ez az igazi probléma, hogy ki vonja felelősségre a vallásosakat, azért mert egy "Vallás" és egy "Valláskritika" rovatban... hogy is mondják? - térítenek? Egyszer írtam egy őstáltos fórumra - az "Észrevételek, kritika" rovatba, mert úgy éreztem, a mondani valómnak ott a helye. Erre a válasz az volt, hogy ne ott térítsek! Akkor hol máshol? És csoda, ha végeredményben arra a következtetésre jut az ember, hogy ezeknek inkább nem is akar megfelelni, mert a világból is kiűznék legszívesebben, ha csak rajtuk múlna, és inkább térít, ahol jónak látja?

Mellesleg, mikor regisztráltam az oldalon, rögtön egy kérdéssel nyitottam, csak mihez tartás végett. A válaszok száma, és maguk a válaszok árulkodók:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

Ui.: amikor, marxistázok, nem úgy kell venni, hogy szerintem marxista az illető, csupán figyelmeztetem, hogy kikkel vállal esetleg közösséget, ha az eszmeiségüket, módszereiket, érvkészletüket, ha nyomokban, is, de átveszi! Pusztán a jó szándék vezérel! Ez vonatkozik a liberálisokra is!

2011. máj. 15. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!