Miért, és ki szerint kell tisztelnünk az ateisták véleményét?
Mivel vívták ki a tiszteletet?
Mivel tartozunk nekik?
Kit érdekel, hogy ők tisztelnek-e minket?
Különben is, miben nyilvánul meg az, hogy tisztelnek? Ez csak egy érvelési fogás. "Én tisztelem a vallásosakat, de a papokat ki nem állhatom, a meg a fundamentalistákat se, akiknek tulajdonképpen az a bűnük, hogy következetesen betartják a vallásuk tanait, és az álszenteket meg az igazi szenteket se bírom, mert agymosottak, és nem kapnak virslit a húsboltban áldásért, ezért pénzből élnek, és haszonlesők, ráadásul nem is léteznek."
A politikusok, akik szétlopták az országot, és az Egyházban a történelem során sosem látott vagyont harácsoltak, miért zavarja őket, miért szavaznak rájuk 4 évente teljes lelki békével?
Megjött az idézőjeles marxista. Na megint vitatkoznék, pl. a belinkelt kérdés miatt. Mivel a kérdés nem az enyém, szerintem nem mondhatod, hogy én is így járok el, hogy provokálok. Tehát hatalmas általánosítással találkozunk. Illetve, ellenzed a liberalizmust. Ezzel, de nem kizárólagosan ezt is mondod: ellenzed a szexuális szabadságot, vallásszabadságot, a megismerés szabadságát, a szólásszabadságot, a magántulajdont. Valahol logikus, nem akarom ismételni magam, de amit abban az ominózus marxizmusos válaszban felhoztam, na az alapján logikus, hogy ezt mondod. Mondjuk a második kérdést nem fogom végigolvasni, ott tényleg provokatív az ember stílusa, inkább hozzon konkrét hülyeségeket és ellentmondásokat a Bibliából, mert hogy így ez tényleg csak sárdobálás.
Bolsevizmus és liberalizmus egyébként nem nagyon említhető egy lapon, mivel az egyik a kapitalista állam megdöntésével próbálkozott, a másik pedig a szabadpiacot támogatja (ami igen kapitalista dolog). Tehát remélem nem hiszed, hogy a kettő szinonima. Esetleg olyan szempontból, hogy a kommunizmusban a hitet elítélték, a liberalizmus meg konkrétan lesz*rja a hitedet, tehát egyik sem propagálja, hogy úgy mondjam.
A térítéssel kapcsolatban a véleményem: a vallás rovatban oké, a valláskritikában nem. A vallás rovatban én vagyok a pofátlan, ha nem buzdítok elkapkodott házasságra szenvedő embereket. A valláskritikában, amikor egy ember megkérdezi, pl. hogy miért kell téríteni, ott ha térítesz, te leszel bunkó. Bocs, kicsit hosszú lett.
Utóirat: amúgy erősen gondolkozok, hogy újraregisztrálok Az, akit Ozzy lemarxistázott néven, hogy mindenképp felismerj.
"ellenzed a szexuális szabadságot, vallásszabadságot, a megismerés szabadságát, a szólásszabadságot, a magántulajdont."
1. Én nem ellenzem. Nem én ellenzem.
2. Elfogult vagyok, de ez az én bajom, és az eredete nem vallási, hanem inkább politikai, az pedig már ízlések és pofonok témakör, politikából én is tudok engedni.
3. Ezt nem én akadályozom, és nem is a kereszténység, még csak nem is a vallások, hanem a marxisták, akik ez utóbbiakat be akarták tiltani, meghamisították a történelmet, és hazugságaik mai napig az objektív megismerés gátjai. Ebben a liberálisok is részt vesznek. Nem gazdaságilag, ideológiailag, propagandaeszközökkel, tévhitek, előítéletek terjesztésével (pl. lapos Föld mítosz)
4. Ez igaz teljes mértékben, de a liberalizmus és marxizmus is ezt csinálja, csak mást tilt, értékrendje szerint. Álságos.
5. A magántulajdont a marxisták akarták eltörölni. Ha a keresztény Európában nem lett volna magántulajdon, a marxizmus tárgytalan lett volna. Az Egyház adott szedett, a marxisták mindent. Viszont az Egyház szolgáltatásokat is nyújtott, míg a marxisták...
Így teljes a kép.
Mivel szép, hosszú válaszok voltak, feladtam, hogy mind elolvassam, a lényeg tőlem zanzásítva: amíg egy ember velem normális, holt mindegy nekem, milyen nézeteket vall, amíg nem akarja rám erőltetni őket. A szélsőségesek más tészta, ők sajnos mindenhol ott vannak.
Én az ateistában (zsidóban, muszlimban, akármilyen vallásúban) nem a vallását tisztelem, hanem az embert a nézeteit pedig elfogadom, és próbálom megérteni.
Szerintem kötelezően nem kell tisztelni senkit.ehhez egy bizonyos szintű érettség szükséges,hogy valaki valóban átlássa,átérezze,megértse azt,hogy a másik ember miért gondolkozik úgy,ahogyan gondolkozik,és az ellenvéleményt ne automatikusan támadásnak fogja fel,amire feltétlen vissza kell vágni.ezt a buzgó vallásosok általában nem szokták megtenni,mert csak egy igen szűk nézőpontból szemlélik az ellenvéleményeket,pedig bizony néha lenne mit tanulni a vallásosoknak az ateistáktól.és ez igaz fordítva is.(jómagam nem vagyok ateista)
Kérdező,az első linkben,amit belinkeltél,azzal kezded a válaszod,hogy lehülyézed a kérdezőt,holott csak feltett egy kérdést....elhiszem,hogy irritált a kérdés(elvégre valláskritikáról van szó)de azt kell mondanom,bizony van benne igazság.valószínűleg ezért is irritált téged.de ezt a te dolgod eldönteni.
Ez az én meglátásom.
"Ne ítélj, hogy ne ítéltess"
Tessék, akkor a húsz évedet azonnal alávetheted ennek a kétezer éves bölcsességnek, és már meg is van a válasz arra, hogy miért kell tisztelni más véleményét is. Ha nem fogadod el, hogy más eltérő módon gondolkodik, hogy a maga módján neki is lehet igaza, hogy egyszerűen másfajta véleménnyel bír - akkor máris elítélted a gondolatait.
A tiszteletben tartás ugyanis nem azt jelenti, hogy el kell nézni minden szitkukat vagy mosolyogni az esetleges rosszindulatukon, hanem elfogadni, hogy másképp látják a dolgokat.
Kedves Kérdező!
Igazából én nem értem, hogy egy ateista minek látogatja a vallás, illetve valláskritika témákat, azt meg hogy minek írogat be, azt meg pláne nem értem.
Igen, tényleg nagyon bunkók tudnak lenni, de én azt javaslom, hogy ne foglalkozz vele, ne reagálj arra, amit írnak, mert csak hergeled őket.
Visszatérve előző gondolatmenetemre, azért sem értem, hogy egy ateista minek látogatja, illetve minek írogat a vallás, illetve valláskritika témákba, mert én sem megyek a számítástechnika témába, és nem kezdem el osztogatni az észt, hogy milyen sátáni dolog az Internet, stb.
Tényleg nagyon sokan rossz dolgokra használják a netet, de attól nem lenne jobb, ha én azzal idegesíteném az informatikusokat, vagy az informatika iránt érdeklődőket, hogy azt kezdeném el magyarázni nekik, hogy milyen rossz a net.
Remélem, az illetők megértették, hogy mit akartam ezzel mondani.
Üdv: Anna
Kedves Anna!
Noha jómagam vallásos vagyok, hadd válaszoljak: azért látogatják ateisták is a vallásos kérdéseket, mert érdekli őket a dolog. Én sem vagyok keresztény hívő, mégis elolvasom és megválaszolgatom némelyik keresztény kérdést, mert attól még, hogy nem hiszek benne, érdekesnek tartom.
Sőt, továbbmegyek: szerintem jó, ha vannak (normális) ateisták is egy beszélgetésben. Mert ezáltal több nézőpont ismerünk meg, több véleményt, és nem csak vakon ismételgetjük a saját eszméinket.
Azért kell tisztelni az ateistákat és a döntésüket hogy miben hisznek vagy nem hisznek, mert a hit egy ajándék Istentől, amit a hívő megkapott, a hitetlen nem. De azért mert valamit nem kaptak meg, nincs jogunk se tiszteletlennek lenni, se bírálni őket.
Annak hogy Isten megbocsásson nekünk az a feltétele hogy senki felett ne ítélkezzünk.
Máté 7.1-5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!