Hogyan kell értelmezni a 4 Móz 31 részét a Bibliának?
Ilyenkor mindig megkérdőjelezem Mózes könyveinek hitelességét.
Mondjuk szerencsére ilyenkor sok sátánista lapra szoktam tévedni és hamar visszajön a hitem.
De miért kellett Istennek áldozni?
Hazardteam:
Miért, élőket áldoztak neki?
A töbikkel mi lett?
"Tehát tegyük fel, hogy képmutató és egoista volt Mózes. Attól még a többi nép nem lesz jobb és főleg nem dicsérendő.
Tudom sokan abban a hülyeségben élnek, hogy a másik nép legalább őszinte volt és nem mutogatott Istenre.
Szerintem ez rossz megközeleítés. Mindkettő bűn. Egyformán. De Mózesnek van felmentési lehetősége, ha tényleg Isten embere volt."
Nem dicsérni akartam a többi népet.Nem támogatom a népirtást,meg egyéb gaztetteket,sem Hitler,sem Sztálin sem akárki más esetében.
Nos,az utolsó mondatoddal kapcsolatban:Szerinted Mózes tényleg Isten igaz embere volt? mert ha igen,akkor Jézussal lehet valami baj,meg a hasonló emberekkel,akik azt hirdették és ültették át a gyakorlatba is,hogy ne ártsunk másoknak.Lehet,hogy ők értették félre szerető Isten lényegét?
Mózesnek van-e felmentési lehetősége? Ha azt nézzük igen,mert tudatlan volt.És senki sem tökéletes,ez is világos.Itt arról van szó,hogy az önző egoja eltorzította a szerető Isten képet.Tehát lehet felmentést adni Mózesnek,csak azért legyünk észnél,aki gyilkol,meg Isten nevében kegyetlen törvényekkel példálózik,annak beszédeit és tetteit ne hasonlítsuk össze egy magas szintű Isteni szeretettel.
"A 63%-os válaszoló te nem vagy keresztény, vagy igen?
Mert neked már olvastam több kommented és nem igazán vagy megbarátkozva Istennel. Kicsit úgy tűnik, hogy az igazságszolgáltatás megérétésével pedig alapvető problémáid vannak. Legalábbis nem éppen jókat szoktál írni Istenről. De akkor miért is vagy te keresztény?
Milyen szerinted egy igaz keresztény?"
Nem tartom magam kereszténynek.Olvastam a Bibliát,meg jártam templomba,hittanra régebben.A Biblia egyes részeivel nem értek egyet,tehát a zsidó-keresztény Bibliai Istenképpel nem vagyok kibékülve helyenként.Nem vagyok hajlandó elfogadni azt a nézetet,hogy mindent el kellene fogadni a Bibliából,mert az egész Isten szent szava,és ezért megkérdőjelezhetetlen stb.
Kérdező!
Miért teszed fel a kérdést, ha nem olvastad el értéssel a 4 Mózes 31 részét.
Egyébként a keresztények és a zsidó vallásúak valóban egyetértenek a Biblia igazságában. Vagyis nem kételkednek abban, hogy Istentől van az egész írás.
Gondolom azért kérted, hogy csak ők írjanak.
Sajnos el kell, hogy szomorítsalak elvakultan nem lehet olvasni, tanulmányozni a Bibliát.
"Miért teszed fel a kérdést, ha nem olvastad el értéssel a 4 Mózes 31 részét. "
Nem tudom. Úgy éreztem fel kell tennem. De biztos voltam benne, hogy a 63% -os válaszoló és Pietrosol is írni fog...
Azért kértem, hogy zsidók és keresztények írjanak, mert az ószövetség minden részével én sem voltam annyira megbarátkozva, de a keresztények/zsidók olyan jól és értelmesen el szokták magyarázni a dolgokat, hogy utána megértem.
Tehát nem az volt a kérdésem célja, hogy gúnyoljátok Istent vagy beröfögjétek, hogy Isten nincs stb...
Tegnap szommorú voltam és tényleg nem értettem, hogy mire jó ez az áldozás, kit áldoznak és milyen alapon válogatnak.
"És osszad a prédát két részre: a hadakozók között, akik hadba mentek, és az egész gyülekezet között.
És végy részt az Úrnak a hadakozó férfiaktól, akik hadba mentek: ötszázból egy lelket, az emberek közül, az ökrök közül, a szamarak közül, és a juhok közül.
Azoknak fele részéből vegyétek, és adjad Eleázárnak, a papnak, felemelt áldozatul az Úrnak.
Az Izráel fiainak járó fele részből pedig egy elfogottat végy ötvenből: emberekből, ökrökből, szamarakból, juhokból, és minden baromból; és adjad azokat a lévitáknak, akik ügyelnek az Úr hajlékának ügyére."
Itt vagyok leragadva. Most milyen embereket osztottak szét?
Gondolom akik nem haltak meg a csatában. De akkor nem értem, hogy mi alapján maradtak néhányan életben. Még most sem.
Valaki elmagyarázhatná, mert lehet tényleg nem értem a szöveget.
Most sem elvakultan olvasom. Ezért tettem fel egy kérdést.
Kedves 63%-os válaszoló:
Jézus azt viszont nem mondta, hogy ne szolgáltassunk igazságot. Ő azt mondta, hogy ne kövessünk el bűnt.
A tanítványait pedig nem azért küldte szét a világban, hogy mindenkit agyon kövezzenek, hanem hogy tanítsák az embereket.
Biztos meg volt rá az oka Istennek, hogy így cselekedett.
Pl. az egyiptomiak soha nem engedték volna el a rabszolgákat, másképpen.
Az eric_one nevű felhasználónak és a többieknek igaza volt. Egy torz képet kapunk, ha Istent csak a szeretetnek képzeljük el, de elfelejtjük, hogy igazságos és nem kedveli a bűnt. Ha nem lenne igazságos, nem is lehetne szerető.
:DDDDDDDD
Asszem én egy idióta vagyok. Ma már elolvastam ezt a részt 100x és csak most esett le, hogy nem áldoztak embert.
Jajjjjj
Inkább megyek a templomba és lelövöm magam.
"Kedves 63%-os válaszoló:
Jézus azt viszont nem mondta, hogy ne szolgáltassunk igazságot. Ő azt mondta, hogy ne kövessünk el bűnt."
Értem,tehát ha halálra köveznek egy embert azért,mert szombaton dolgozott,akkor a kövező emberek nem követnek el bűnt,hanem igazságot szolgáltatnak.....A büntetés súlyossága még csak arányban sincs az elkövetett bűn súlyosságával.Ezt azért vegyük figyelembe.
Persze,Jézus is kiállt magáért,csak nem erőszakkal tette ezt.Tehát azért valamilyen formában kell az igazságszolgáltatás,ezt aláírom.Csak nem muszáj barbár állatnak lenni hozzá.
Berta Wooster!
Ez elég gyenge próbálkozás volt!Gondolod,hogy ha cifrán kamuzol azt valami igazsággá konvertálja?
Kérlek idézd azokat a mondatokat az általad említett hun-magyar mondákból,amelyekből az derül ki,hogy a cselekedeteik hátterében a teremtő utasítása áll!Hogy tiszta legyen,másold ki azokat a mondatokat,ahol egy felsőbb hatalom parancsának engedelmeskednek!Tehát-"így szólt az úr,ezt mondta neki az Isten vagy a Teremtő parancsára"-kijelentésekkel egyenértékű idézeteket mutass!
"Isten kardjával a föld minden népét megbüntetem. Én leszek Isten ostora!”
Tehát nem Isten mondja,hogy büntesd meg a népeket és légy az én ostorom,hanem ő(Attila),saját magát nevezi ki erre a tisztre!Remélem ez így tiszta!
Ez a mondat:-"A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket",- neked azt mutatja,hogy a nyilat kilövő Istennel takarózik vagy azt,hogy a nyíltól félő ember Isten védelmét kéri?A szövegértéssel hogy állsz?
Az a helyzet,hogy a kérdésre adott adekvát válasz helyett,hárítani próbálsz és másokra mutogatsz,nagyon ósdi elmetrükk!Nem jött be!
Félreértés ne essék,nem felmenteni akarom őseinket,csak a tényt közölni,hogy cselekedeteik mögött nem állt felsőbb hatalomra hivatkozás!
Vidiripi!
Egyik sem szimpatikus,miért kéne választanom?
Szerinted az normális,hogy embertelen mészárlásokat azzal legitimizálnak,hogy Isten parancsaként akarjak elfogadtatni?Hiszen a-"lényeg ugyan az. Hatalom vágy ,ideológia ,elv ,kapitalizmus-demokrácia."Csak ez Isteni köpenybe burkolva!
Hazardteam!
Szeretnél valamit mondani?
Igen. Tedd magad hasznossá ahelyett, hogy olyasmibe trollkodnál, amihez hozzá se szagolsz: [link]
Jobb híjján a répaföld jutott eszembe, mert reményeim szerint a répáknak, még te sem árthatsz olyan nagyot, de ez szabadon választott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!