Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell értelmezni a 4...

Hogyan kell értelmezni a 4 Móz 31 részét a Bibliának?

Figyelt kérdés

Ilyenkor mindig megkérdőjelezem Mózes könyveinek hitelességét.

Mondjuk szerencsére ilyenkor sok sátánista lapra szoktam tévedni és hamar visszajön a hitem.

De miért kellett Istennek áldozni?

2012. nov. 3. 00:18
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Vándorlás során az utamba kerülő népeket, kiirtani, mert nekem tiltja a vallásom a bálvány imádást, az erkölcstelenséget. Ha nem akarok bálványt imádni, erkölcstelenséget követni. Kikerülöm, mert nem tehetem meg.

Már az első parancsolatot megszegték. Ne ölj.

Szépen ki lett fundálva a terület szerzés, az önkéntes honfoglalás."

Mint ahogy Nagy Sándor vagy a Római-birodalom vagy Hitler de ne feledjük egy sokkal nagyobb terület szerzőt Sztálint.

Napjaink nagy hódítója az USA. Bár egy kissé másképp hódítanak mint elődeik de a lényeg ugyan az. Hatalom vágy ,ideológia ,elv ,kapitalizmus-demokrácia.

Pietrosol és 9. kommentelő választhattok ,melyik a legszimpatikusabb?

2012. nov. 3. 11:52
 12/48 A kérdező kommentje:

Nem prokotaív a kérdésem Berta. Inkább a történet provokatív. Legalábbis engem felidegesített!

Erre gondoltam:

"Emberi lélek pedig tizenhat ezer; és azokból az Úrnak része: harminchét lélek."

Ezek nem azok a leányok, akik nem ismertek vala férfival való egyesülést?

Este gondolkodtam azon, hogy biztos a hullákat égették meg. Így már egy fokkal normálisabb a történet.

2012. nov. 3. 12:00
 13/48 A kérdező kommentje:
Ja és engem nem érdekel, hogy melyik primitív nép hogy gyilkolászott orrba-szájba annak idején. Én úgy gondolom, hogy Isten nem várja el, hogy áldozzunk neki.
2012. nov. 3. 12:03
 14/48 A kérdező kommentje:

Bocsánat, telejsen igazatok van. Valamit elnéztem tegnap este, mert szó sincs véletlenszerűen válsztott nők feláldozásáról.

Nem tudom mi történt velem, de tegnap nagyon rosszul esett ez a történet. Arra kerestem rá, hogy miért kell embereket áldozni Istennek. (nem az igazságszolgáltatással van gondom)

De azt hiszem, most összeállt a kép.

Azokat az embereket (akiket feláldoztak), mindenképpen megöltek volna (és meg is öltek), mert gonoszak voltak és károsak. Csak a hullák egy részét feláldozták Istennek, mert ez volt a szokás. De akiket nem áldoztak fel, azokat is megöltek, nem pedig random történt a választás.

Jól értem?

2012. nov. 3. 12:51
 15/48 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mint ahogy Nagy Sándor vagy a Római-birodalom vagy Hitler de ne feledjük egy sokkal nagyobb terület szerzőt Sztálint.

Napjaink nagy hódítója az USA. Bár egy kissé másképp hódítanak mint elődeik de a lényeg ugyan az. Hatalom vágy ,ideológia ,elv ,kapitalizmus-demokrácia."

És ezek a nagy hódítók Isten szent hírnökei/voltak?

Mert Mózes,és a többi próféta annak tartotta magát,és a nép is őket.Nos,hát mindössze ennyi a különbség(és a probléma)ezzel....

2012. nov. 3. 13:12
 16/48 A kérdező kommentje:

Azért mert Mózes valamit Isten nevében tett, nem lesz rosszabb, mint más népek, akik az egójukra hivatkoznak.

Az utóbbi népek alapból halottak számomra.

Mózes esetén csak az a kérdés, hogy egoista volt meg képmutató is vagy valóban Isten embere, aki Isten törvényi követte.

Tehát tegyük fel, hogy képmutató és egoista volt Mózes. Attól még a többi nép nem lesz jobb és főleg nem dicsérendő.

Tudom sokan abban a hülyeségben élnek, hogy a másik nép legalább őszinte volt és nem mutogatott Istenre.

Szerintem ez rossz megközeleítés. Mindkettő bűn. Egyformán. De Mózesnek van felmentési lehetősége, ha tényleg Isten embere volt.

A 63%-os válaszoló te nem vagy keresztény, vagy igen?

Mert neked már olvastam több kommented és nem igazán vagy megbarátkozva Istennel. Kicsit úgy tűnik, hogy az igazságszolgáltatás megérétésével pedig alapvető problémáid vannak. Legalábbis nem éppen jókat szoktál írni Istenről. De akkor miért is vagy te keresztény?

Milyen szerinted egy igaz keresztény?

2012. nov. 3. 13:27
 17/48 anonim ***** válasza:

Vidiripi

A nagy hódítók nem voltak Isten szent hírnökei. Ezzel felhoztál egy új szempontot.

Mert eddig úgy gondoltam hogy ezzel van bajod amint írod is: "Szépen ki lett fundálva a terület szerzés, az önkéntes honfoglalás."

2012. nov. 3. 14:46
 18/48 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kérdező!

A jóérzésű ember undorítónak tartja, és egyértelmű,hogy nagy merészség, és a másik nemzet semmibe vétele ez a terület foglalás. Nem jó példa, mert szabad rablás volt.

Isten ilyent soha nem mondott annak a népnek, aki ezt a gyarlóságot elkövette.

A Bibliát állítólag mintának ajánlják az embereknek, így alap szerintem. Ezért tart itt az emberiség ahol tart.

Azt veszem ki az írásból, hogy engedd be a koldust, s kiver a házadból.

Jézust is szépen feláldozták. Nekik mindegy, hogy ember, vagy galamb, vagy arany.

Vissza éltek az emberi hiszékenységgel.

Sok embernek fogalma sincs Istenről.

2012. nov. 3. 16:06
 19/48 Hazardteam ***** válasza:
Na jó.. ahogy látom, itt már akkora a keveredés, hogy az elképesztő. Az Istennek áldozott hulláknál feladtam..
2012. nov. 3. 16:17
 20/48 A kérdező kommentje:

"Vissza éltek az emberi hiszékenységgel."

Nem hiszem, hogy egy ember elkövet valamit, amit nem akar.

Ha valaki megteszi, azt vagy kényszerítik rá, vagy egyetért a cselekedettel.

Mikor ért egyet?

a.) ha gonosz

b.) ha igaza van

c.) ezt a parancsot kapta Istentől, aki az igazság.

Annyi kitalált isten létezett, annyi furcsa dolog történt, miért kell hülyének nézni az akkori embereket, hogy bevegyenek egy ilyet?

"Nem jó példa, mert szabad rablás volt. "

Akkor miért égették el az aranyat?

"A jóérzésű ember undorítónak tartja, és egyértelmű, hogy nagy merészség, és a másik nemzet semmibe vétele ez a terület foglalás"

A Biblia szerint Ádám és Éva gyermekei vagyunk. Tehát a nemzetek nem sok ezer éve léteznek, hanem elfordultak Istentől, főleg tettekben. Ha megnézed a történelmet, csak primitív gyilkolászást és magatartást fogsz látni.

A zsidók rabszolgák voltak. Őket választotta Isten, hogy rendet tegyenek. (a Biblia szerint)

"A Bibliát állítólag mintának ajánlják az embereknek, így alap szerintem."

Szerintem sem helyes egy picinek odaadni, hogy olvassa ki. Inkább hittanra van szükség, az erkölcs tanítására vagy mesékre (ha gyerekekről van szó)

"Ezért tart itt az emberiség ahol tart. "

Az emberiség az egója miatt tart itt ahol tart.

Jézus miért nem szólt, hogy az ószövetség Istene rossz?

2012. nov. 3. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!