Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszel a Bibliának?

Ila7 kérdése:

Miért hiszel a Bibliának?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne, hogy mi az, ami alapján a mai kor embere teljesen biztos lehet abban, hogy a Biblia a valóságot írja le? Ki, miért tartja igaznak, milyen érveik vannak azon túl, hogy erre nevelték?

2012. okt. 28. 13:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Engem egyáltalán nem neveltek erre, ateista családból származom, semmiféle vallási neveltetést nem kaptam. Ahogy cseperedtem, idővel foglalkoztatni kezdett az a kérdés, hogy vajon létezik-e valamiféle felsőbb lény, nevezhetjük akár istennek is. Hosszas, alapos kutatómunkába kezdtem: az összes fellelhető vallást megismertem, beszélgettem a követőikkel, tanulmányoztam a tanításaikat, eltöprengtem rajtuk. Mivel úgy gondoltam, hogy ha létezik valamiféle isten, erre legbiztosabban őtőle magától kaphatok választ - már, ha létezik -, imában azt kértem, hogy ha létezik Isten, segítsen tudnom ezt, illetve segítsen megtalálnom Őt.

Nem jelent meg nekem, vagy semmi ilyen látványos dologra ne gondolj. Egyszerűen csak a kutatómunkám során egyre erősebben érezni kezdtem, hogy az Úr él, és hogy a Biblia igaz. Ez az erős érzésem egyre csak fokozódott, egyre erősebbé és szilárdabbá vált. Ez a folyamat a mai napig is folytatódik, a hitem napról napra erősebbé válik.

2012. okt. 28. 14:09
 2/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Tehát az érzéseid alapján döntöd el, hogy elfogadod a Bibliában leírtakat igaznak.

Kutatásaid során foglalkoztál a tudományok eredményeivel?

Itt a régészetre, az összehasonlító kortársírásokra, a nyelvi elemzésekre és a többi olyan tudományra gondolok, melyek eredményeit egyébként az egyházak sem vitetják.

Van-e olyan a Bibliában, amit nem fogadsz el, vagy szó szerint veszed az egészet?

2012. okt. 28. 14:37
 3/24 anonim ***** válasza:

Szia !

Először az ember belsőjében tesz Isten bizonyságot erről a könyvről, hogy igaz aztán az élete során a természetfeletti megtapasztalások csak megerősítik az első állapotot.

Hogy bizonyos Igék valóságosan megteljesednek az életeken.

2012. okt. 28. 16:13
 4/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre;

hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." - 2Tim 3,16-17

Mihály

2012. okt. 28. 16:18
 5/24 anonim ***** válasza:
83%
Istentől ihletett és mindaz, ami benne van a javunkat szolgálja.A Biblia minden téren pontos és hiteles.
2012. okt. 28. 16:34
 6/24 anonim ***** válasza:
76%

Két alternatíva van: Van Isten, nincs Isten.

Nincs más lehetőség.

Számomra elképzelhetetlen a világ teremtése, kialakulása magától, pusztán véletlen folytán. Feltűnt, hogy mindaz, amit tudománynak hívnak, pusztán kihasználja, és él azzal a tekintéllyel amit az orvos-fizika-kémia, stb. tudomány birtokol, mely a világ megismerése által bizonyít és kísérletei bárki számára elvégezhető, melyet a történelem és az eredet-tudomány nem képes. A valódi tudomány észlelés után bizonyít, és bizonyítás után von le következtetéseket. Az evolucionista vallás először következtet bizonyítéknak kikiáltott sok esetben valótlan leletek általi következtetéseket, melyet aztán határozott axiómaként ordít bele a világba.

Nem igaz az, hogy valakit úgy neveltek, hogy vallásos legyen. Mindannyiunkat ateizmusra neveltek már az óvodától kezdve, mikor milliárd évekről beszéltek, mikor dinoszauruszokkal játszottunk, mikor evolúcióról tanultunk. Csak egy példa: Mutass nekem egy mammut bizonyítékot. Mert én csak elefánt bizonyítékokat láttam, de sehol nem tudták nekem bebizonyítani, hogy egy hosszú-szőrű bozontos elefántszerű valami is lett volna valaha is. (Ettől még nem kizárt) De csak egy példa ezek közül:

[link]

Mert én itt csak egy elefántbébit látok, holott a "tudományos" cikk arról üvölt, hogy ez egy mammut.

Tehát nagyon sok mindenből arra következtettem, hogy Isten van. Ha nem ad hírt magáról és nincs célja, nincs terve, akkor az egy idióta, pazarló isten, ki olyan, mintha nem is lenne. De én nem így gondolom. Isten attól Isten, hogy felfoghatatlan az agyammal, olyan terve és akarata van, mely felfoghatatlan, és közölni is kell valamit neki. Ez a közlés a prófétákon keresztül történik. Isten számára nagyon fontos a hit. Hit nélkül nem lehet közeledni hozzá. Erről Pál is írt. Nem tudom, hogy miért fontos, pusztán csak sejtéseim vannak. Terve van velem, veled és mindenkivel. Senki nem született meg úgy, hogy ne Ő formálta volna. Aki nem hallja meg a hívását, mert szíve meg van keményedve, annak nem jó.

Nem egy könyvnek hiszek, hanem a könyvben páratlan módon összegyűjtött prófétai kijelentéseknek. Ilyen egy például:

"A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás."

Ez arról ír, hogy pontosan mikor kell megöletnie a Krisztusnak, A következő fejedelem népe, mely akkor még nem volt fejedelem Titus leostromolta Jeruzsálemet, és hogy a szent földön SOHA nem lesz béke.

Ezt a részt Dániel 9. fejezetében olvashatod, mely nem lehet utólagos betoldás, mert ez a zsidók írásából való, kik nem vallják Jézust Krisztusnak.

Én ismerem a történet végét, hogy ki fog győzni, és szerintem nem árt még a háború vége előtt a győztes oldalra állni.

2012. okt. 28. 16:37
 7/24 yuda ***** válasza:
100%

Katolikus háttérben éltem sokáig. Istenben nem igazán hittem, ha mégis akkor az valami megfoghatatlan távollévő valaki. Szobrok, festmények vettek körül a templomban. Jézus számomra nagyjából egy szobor volt. Élettelen anyag.

Letünt kor emléke.

Bibliát, ha olvastam is, inkább mesének tűnt az egész.

Akkor történt fordulópont, mikor egy olyan embertől hallottam Isten igéjét, akinek élő hite volt és nemsokára egy olyan közösséghez csatlakoztam, ahol élő hitű emberek gyakorolják az Istennel valő közösséget. Befogadtam Jézust a szívembe, és számomra is meglepő módon kinyílt a biblia. Szó szerint megelevenedett. Elkezdtem érteni és minden a helyére került. Egyből tudtam hinni mindenben, amit a biblia tartalmaz és valóságossá vált. Többé már Isten sem volt távoli, hanem közeli és megtapasztalhatom azóta is minden nap az Ő elfogadását, szeretetét.

Biblia azóta nem egy történetekkel, meseszerű dolgokkal, vagy elvont példákkal teli halmaz, hanem valóság és szellemi táplálék lett számomra.

ha ezt valaki akár egy héttel előtte is bizonygatta volna nekem, nem hitem volna el, de mivel megtapasztaltam Isten valóságát, így minden hihető lett.

2012. okt. 28. 16:41
 8/24 anonim ***** válasza:

Szia! Első vagyok megint. A további kérdéseidre válaszolandó, "kutatásom" során a tudományos szempontot is figyelembe vettem. Igyekeztem egyszerre támaszkodni az észre és az érzelemre. Teljes egészében elfogadom a Bibliát, bár ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindent szó szerint veszek. A Biblia tele van szimbólumokkal, amelyeknek önmagukon túlmutató jelentéstartalma van.

Úgy gondolom, hogy a tudományos műveltség nagyban elősegítheti, megerősítheti a hitet, ám amennyiben nem párosul nyitott szívvel és befogadókészséggel, akadályozhatja is azt. Tapasztalataim azt bizonyítják, hogy hitbeli kérdésekben mindig támaszkodnunk kell az érzéseinkre, hiszen az Úr gyakran ezeken keresztül kommunikál velünk.

2012. okt. 28. 18:06
 9/24 anonim ***** válasza:

Olvasd el G. K. Chesterton Igazságot c. rövid könyvét és meg fogod tudni, hogy miért érdemes a Bibliára hallgatni!

(Őt egyáltalán nem erre nevelték)

2012. okt. 28. 18:12
 10/24 anonim ***** válasza:
83%

Mert nem csak nevel, de mindent amit leírattak benne a szemünk láttára be is teljesedtek.

Tehát bízhatunk benne. Isten nem hazudik, és ezt azon a napon a tagadók is kénytelenek lesznek elismerni.

2012. okt. 28. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!