Hiszel a mennyországban? Ha igen, hogyan képzeled el a Mennyországot?
(Gondoltam összekötöm a kellemeset a hasznossal. Ha kedvetek van kérlek segítsetek, a szakdolgozatomhoz végzek kérdőíves kutatást a hitelezési szokásokról. 100 embert nehéz megtalálni élőben. Nagyon hálás vagyok a válaszadóknak. Nem hosszú! A válaszadásnak 18 év felett van értelme.)
Hitellel rendelkezőknek:
Hitellel nem rendelkezőknek:
Bocsánat az egyik linket elrontottam. Szóval hitellel rendelkezőknek:
Igen.
A mennyország egy több milliárd angyalból álló égi szervezet.
Bár az előbb is írtam, nem tudom tied e az a kérdés is?
Leírom még egyszer
Meghatározás:
Istennek és hűséges szellemteremtményeinek a lakóhelye; emberi szemnek láthatatlan birodalom. A Biblia más értelemben is használja az „ég” vagy „egek” kifejezést, például hogy szemléltesse magát Istent, hűséges szellemteremtményeiből álló szervezetét, az isteni elismerés állapotát, a földön kívüli fizikai világegyetemet,
Létezik egy Isten által irányított szervezet?
A Biblia feltárja, hogy a Teremtő szándékával összhangban a szellembirodalomban szintén nagyfokú szervezettség uralkodik.
Dániel próféta egy látomásban angyalok hatalmas seregét látta Isten égi udvarában: „Ezerszer ezren szolgáltak neki, és tízezerszer tízezren álltak előtte” (Dániel 7:9, 10). Gondolj csak bele, milyen szervezettségre van szükség, hogy ez a százmilliónál is több angyal végrehajtsa Isten parancsait, és segítsen Isten földi szolgáinak (Zsoltárok 91:11).
ZsömleLány
Mennyországról:
Izajás 65.17.
"Mert új eget és új földet teremtek; a régi feledésbe merül, és eszébe se jut többé senkinek. Örüljetek és ujjongjatok azon mindörökké, amit majd teremtek! Mert Jeruzsálemet "öröm"-nek teremtem és népét "ujjongás"-nak. Örömöm telik majd Jeruzsálemben és ujjongani fogok népemen. Nem hallatszik többé benne sem sírás, sem jajkiáltás. Nem lesz többé benne olyan gyermek, aki csak néhány napig él; sem öreg ember, aki ne töltené be élete napjait. Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg; s aki nem éri meg a századik évét, az már átkozottnak számít. Házakat építenek, és ők laknak benne; szőlőt telepítenek, és ők élvezik gyümölcsét. Nem azért építkeznek, hogy más lakjék benne; s nem azért ültetnek, hogy más egye gyümölcsét. Mert népem életkora hasonló lesz a fák életkorához; és választottaim maguk veszik hasznát kezük minden munkájának. Nem fáradoznak majd hiába, és nem a pusztulásra szülik gyermekeiket, hanem az Úrtól megáldottak nemzedéke lesznek, s gyermekeik is velük egyetemben. Még mielőtt szólítanának, már válaszolok; még be sem fejezik szavukat, már meghallgatom őket. Együtt legelészik majd a farkas és a bárány; szalmát eszik az oroszlán, akárcsak az ökör; és a kígyónak por lesz az eledele. Sehol nem ártanak és nem pusztítanak az én szent hegyemen - mondja az Úr."
Szóval lényeg hogy nagyon szuper lesz! :) Szerintem fontos hogy sokat gondoljunk a mennyországra, mert ez ad erőt a földi nehézségek között. (Szent Pál az üdvösség sisakjának nevezi ezt a mennyországra irányított elmélkedést)
Nem! Véges jó vagy rossz cselekedetért nem járhat végtelen jutalom, vagy bűnhődés. Egyszerűen az nem fair. Ha ilyen van akkor az itélőszéket egy öntörvénykedő empátiától, és tág látókörtől mentes önkényúr működteti. Ha Isten nem bocsájt meg akkor még egy anya szintjére sem tud jutni szeretetben. Az ember anyja mindig megbocsájt.(persze alapesetben)
Mindezek mellett a Menny unalmas hely, a pokol pedig fantáziátlan. Lerí, hogy emberek találták ki. A föld a legjobb hely szerintem, illetve az lehetne.
http://www.youtube.com/watch?v=tu0SSYdSwXw&feature=my_liked_..
A kérdőívet kitöltöttem, tényleg nem volt hosszú; sok sikert a szakdogádhoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!